Έτσι εφαρμόζουν οι makeup artists το concealer - AllYou.gr

Search

Έτσι εφαρμόζουν οι makeup artists το concealer

Επαγγελματικά tips από τους πιο σημαντικούς διεθνείς μακιγιέρ.

29 Οκτωβρίου 2016

Προσωπικά, πιστεύω ότι η ηλικία ή η κούραση μιας γυναίκας αποκαλύπτεται από τα μάτια. Γι΄ αυτό θεωρούσα και θεωρώ ότι το concealer είναι το πιο σημαντικό καλλυντικό προϊόν στο νεσεσέρ μιας γυναίκας. Πολλοί διεθνείς makeup artists έχουν την ίδια άποψη, την οποία συχνά εκφράζουν μέσα από συνεντεύξεις τους σε περιοδικά και blogs. Μαζί, αποκαλύπτουν και μερικά μυστικά με το πώς να το εφαρμόζουμε σωστά. Τόσο σωστά, ώστε να μην φεύγει μετά από λίγο, να μην δημιουργούνται γραμμές κάτω από τα μάτια και όλα αυτά τα…. καλά που μας συμβαίνουν κατά καιρούς όταν το φοράμε.

Έτσι λοιπόν και εγώ, έφτιαξα μια λίστα με τα πιο σημαντικά tips εφαρμογής του concealer μέσα από δηλώσεις σημαντικών makeup artists.

#1. Βάλ’το στην… θέση του: Εξασφάλισε την σταθερότητα του concealer εφαρμόζοντας λίγη πούδρα επάνω του. Για καλύτερα αποτελέσματα, εφάρμοσε με ένα πινέλο για πούδρα.

#2. Κινήσου με… στρατηγική: Το που θα βάλεις το concealer έχει μεγάλη σημασία. Συνήθως το πιο έντονο πρόβλημα βρίσκεται στην εσωτερική γωνία κάτω από το μάτι, οπότε επικεντρώσου εκεί. Στην περιοχή αυτή το δέρμα είναι και πιο μαλακό, οπότε θα έχεις και λιγότερες πιθανότητες να κάνει γραμμές.

#3. Κάνε την σωστή επιλογή: Προτίμησε μια ανοιχτόχρωμη απόχρωση concealer από αυτή της επιδερμίδας σου. Φρόντισε το concealer που θα επιλέξεις να έχει απαλή και κρεμώδη υψή έτσι ώστε να απλώνει καλά και να μην είναι «βαρύ».

#4. Η προετοιμασία θα σε πάει μακριά: Όπως και με το υπόλοιπο δέρμα έτσι και με την περιοχή κάτω από τα μάτια, είναι απαραίτητη μια προετοιμασία προηγουμένως. Ενυδάτωσε λοιπόν την περιοχή με μια καλή κρέμα ματιών. Έτσι, θα απλώσει καλύτερα και το concealer!Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

Συντάκτης