Skip to main content

BEAUTY TIPS

3 hacks για σγουρά μαλλιά που θα σου αλλάξουν τη ζωή

Το να έχεις φυσικά σγουρά μαλλιά, πλέον είναι χάρισμα!


Κέλλυ Νόβακ

Έχω φυσικά σγουρά μαλλιά, στο έχω πει; Και πάντα ένιωθα ότι ξεχώριζα αρκετά από τις άλλες κοπέλες. Έχω καταλήξει ότι τα μαλλιά μου, έχουν παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό. Το να μπορέσεις σε καθημερινή βάση να υποστηρίξεις ένα τέτοιο ιδιαίτερο τύπο μαλλιών, θέλει τον αντίστοιχο χαρακτήρα. Όπως επίσης θέλει και να ξέρεις ένα-δυό κολπάκια για να συντηρείς την… ζούγκλα που έχεις για μαλλιά! Η αλήθεια είναι ότι και εγώ μέχρι και σήμερα όλο μαθαίνω νέες τεχνικές που σε πολλές περιπτώσεις βοηθάνε πάρα πολύ τον ιδιαίτερο τύπο μαλλιών μου!

Επέλεξα λοιπόν τα αγαπημένα μου hacks –και αυτά που έχω δοκιμάσει προσωπικά- και που μπορώ με σιγουριά να σου πω ότι λειτουργούν!

 

#1. Η αποτελεσματικότητα του …ανανά!

3hacks-for-curly-hair-01.jpg

Έχεις ακούσει ποτέ για το χτένισμα «ανανά»; Πρόκειται για μια πολύ ψηλή αλογοουρά που πολλές γυναίκες με σγουρά μαλλιά εφαρμόζουν. Και είναι αυτό που θα σε σώσει όταν κοιμάσαι και δεν θέλεις να χαλάσει το σχήμα της μπούκλας. Πιάνεις λοιπόν τα μαλλιά σου πολύ ψηλά (στο ύψος της ρίζας) και με ένα χαλαρό λαστιχάκι τα δένεις, αφήνοντας τις άκρες ελεύθερες. Έτσι, και τα μαλλιά σου θα φριζάρουν λιγότερο την επόμενη μέρα (αυτό σε περίπτωση που κοιμάσαι με βαμβακερή μαξιλαροθήκη η οποία απορροφά την υγρασία της τρίχας, φριζάροντάς τα) και το σχήμα τους δεν θα αλλάξει. Αν έχεις πιο χαλαρές μπούκλες, τότε μπορείς να τα πιάσεις σε ένα απλό και χαλαρό κότσο –σαν της μπαλαρίνας- και να στερεώσεις με τσιμπιδάκια.

 

#2. «Τσαλάκωσε» την τρίχα!

3hacks-for-curly-hair-02.jpg

Για να έχεις ένα πάντα άψογο σχήμα μπούκλας (ειδικά αν έχεις λεπτή τρίχα) αλλά και όγκο στα μαλλιά, άρχισε το… τσαλάκωμα! Ο τρόπος που εφαρμόζεις τον αφρό στα υγρά μαλλιά μετά το μπάνιο παίζει ρόλο και θα πρέπει να είναι ως εξής: Βάλε τον αφρό στα χέρια και ξεκίνα από τις άκρες «σπρώχνοντας» προς τα πάνω και σιγά-σιγά εφαρμόζοντας και στα υπόλοιπα μαλλιά. Κάν΄το χωρίζοντας τα μαλλιά σου σε τμήματα έτσι ώστε να πάει ο αφρός παντού.

 

#3. Για μαλλιά πάντα… up!

3hacks-for-curly-hair-03.jpg

Για να αποκτήσεις φουντωτά μαλλιά υπάρχει το πιο εύκολο hack για να επιτύχεις ένα άψογο αποτέλεσμα. Όσο τα μαλλιά σου είναι ακόμα υγρά, πιάσε τις ρίζες με μερικά μεταλικά clip (τόσο ώστε να ακουμπάει το κρανίο) και στέγνωσε τα μαλλιά σου. Λίγο πριν στεγνώσουν τελείως, αφαίρεσε τα clips, επιτρέποντας και στην ρίζα πάρει την ίδια κατεύθυνση με τα υπόλοιπα μαλλιά σου.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

BEAUTY TIPS

Η ρουτίνα ομορφιάς της Jennifer Garner, που είχε γενέθλια στις 17 Απριλίου

Στα 52 της η Jennifer Garner έχει επιλέξει μια γρήγορη κι απλή ρουτίνα περιποίησης

BEAUTY TIPS

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά λάμψης της Anya Taylor-Joy

Η Anya Taylor-Joy είχε γενέθλια στις 16 Απριλίου και εμείς γιορτάζουμε τα tips ομορφιάς της

Προτεινόμενα

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

CELEBS

Μάρα Δαρμουσλή: «Πέρασα διατροφική διαταραχή, είναι ψυχιατρικό νόσημα»

Το σεξιστικό σχόλιο που δέχτηκε για τον θηλασμό

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!