3 λάθη που κάνεις όταν καθαρίζεις το πρόσωπό σου - AllYou.gr

Search

3 λάθη που κάνεις όταν καθαρίζεις το πρόσωπό σου

Κοινά λάθη που σου στερούν ένα καθαρό πρόσωπο.

12 Νοεμβρίου 2016

O καθαρισμός του προσώπου είναι μια πολύ βασική δραστηριότητα στην ρουτίνα ομορφιάς σου. Είναι ένα βήμα που δεν πρέπει ΠΟΤΕ να παραλείπεις. Όταν το πρόσωπό σου είναι καθαρό, οποιοδήποτε άλλο προϊόν και αν χρησιμοποιήσεις, θα έχει καλύτερα αποτελέσματα στο δέρμα σου. Τα serum και οι ενυδατικές κρέμες πολλές φορές κοστίζουν πολλά χρήματα, οπότε είμαι σίγουρη ότι θέλεις να λαμβάνεις από αυτές βέλτιστα αποτελέσματα. Γι΄αυτό λοιπόν και είναι σημαντικό, να πλένεις το πρόσωπό σου.

Το ήξερες όμως ότι μπορεί να μην το κάνεις και σωστά; Ναι, κι όμως υπάρχουν λάθη που πολλές γυναίκες κάνουν όταν καθαρίζουν το πρόσωπό του και τα πιο κοινά είναι τα παρακάτω. Διάβασε προσεκτικά και αν τα κάνεις και εσύ, τώρα  θα ξέρεις τι πρέπει να αποφεύγεις από εδώ και πέρα!

#1. Δεν πλένεις το πρόσωπό σου 2 φορές την ημέρα

Είναι εξίσου σημαντικό να καθαρίζεις το πρόσωπό σου και το πρωί, όσο και το βράδυ. Με τον τρόπο αυτό «ξυπνάς» το δέρμα το πρωί –άρα όχι μόνο εσύ!- αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος και καθαρίζοντας όλα τα νεκρά κύτταρα.

#2. Δεν πλένεις τα χέρια σου πριν καθαρίσεις το πρόσωπο

Δεν πλένεις τα χέρια σου πριν πλύνεις το πρόσωπό σου; Αν όχι, σκέψου μόνο ότι οτιδήποτε βακτήρια ή βρωμιά υπάρχει στα χέρια σου, θα μεταφερθεί και στο πρόσωπό σου. Ποιος το θέλει αυτό;

#3. Kάνεις «σκληρό» καθαρισμό

Άλλο ο καθαρισμός του προσώπου, όπου δηλαδή χρησιμοποιείς ένα καθαριστικό προσώπου, και άλλο η απολέπιση. Σε καμιά περίπτωση και ειδικά αν έχεις ευαίσθητο δέρμα, ο καθαρισμός προσώπου δεν σημαίνει απολέπιση προσώπου. Την τελευταία δεν την κάνεις σίγουρα δύο φορές την ημέρα, κάτι που θα δημιουργήσει ενοχλήσεις στο δέρμα σου! Γενικά, φρόντιζε να καλομεταχειρίζεσαι το πρόσωπό σου με απαλές κινήσεις. Ακόμη και όταν σκουπίζεις το πρόσωπό σου με μια πετσέτα, κάν’το ευγενικά και απαλά.

#4. Χρησιμοποιείς λάθος θερμοκρασία νερού

Πολλοί νομίζουν ότι για να καθαρίσει καλά το πρόσωπο πρέπει να το πλύνεις με καυτό νερό για να ανοίξουν οι πόροι. Δεν ισχύει αυτό, όπως δεν ισχύει ότι το κρύο νερό κλείνει τους πόρους. Πρέπει να πλένεις το πρόσωπό σου μόνο με χλιαρό νερό κάτι που δεν θα δημιουργήσει ξηρότητα ή ενοχλήσεις στην επιδερμίδα. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

Συντάκτης