Skip to main content

BEAUTY TIPS

Το περίεργο προϊόν που μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως primer

Τι χρησιμοποιούν οι celebrity makeup artists στις εμφανίσεις των σταρ στο κόκκινο χαλί;


Κέλλυ Νόβακ

Κατά καιρούς ακούμε και βλέπουμε διάφορα προϊόντα και υλικά να εκτελούν χρέη καλλυντικών προϊόντων ομορφιάς, που πλέον τίποτα δεν μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Αυτό το προϊόν όμως που χρησιμοποιούν οι makeup artists στις διάσημες πελάτισσές τους, όταν πρόκειται να περπατήσουν σε κάποιο red carpet event, μπορεί να είναι και το πιο περίεργο απ' όλα.

Γενικά, έχουμε συνηθίσει να φοράμε primer πριν εφαρμόσουμε το μακιγιάζ μας, για να μείνει σταθερό. Πολλοί beauty experts όμως έχουν αντίθετη άποψη και έχουν ανακαλύψει ένα διαφορετικό προϊόν το οποίο μπορεί να πετύχει το ίδιο ή και καλύτερο αποτέλεσμα από ένα primer. Για να μείνει, λοιπόν, το μακιγιάζ σταθερό για ώρες (μέχρι και 6 ώρες), πολλοί χρησιμοποιούν αποσμητικό! Η εφαρμογή αποσμητικού στο πρόσωπο σίγουρα δεν είναι για καθημερινή χρήση, αλλά είναι πολύ καλή εναλλακτική για μια ειδική περίσταση (π.χ ένα γάμο) όπου θέλεις το μακιγιάζ σου να παραμείνει άψογο για αρκετή ώρα.

Πώς μπορείς να το χρησιμοποιήσεις: Αρχικά, πρέπει να επιλέξεις ένα αποσμητικό σε μορφή στικ, το οποίο να είναι δερματολογικά ελεγμένο, χωρίς χημικές ουσίες και χρώμα ή άρωμα.

Με ένα πινέλο του μακιγιάζ ή τα δάχτυλά σου, άπλωσε μια μικρή πόσοτητα από το αποσμητικό στην περιοχή του Tαύ, την μύτη, γύρω από την μύτη, το πηγούνι και στα ζυγωματικά -στα σημεία δηλαδή που θέλεις το μακιγιάζ σου να μείνει σταθερό-, χωρίς να γίνει λιπαρό. Έπειτα, συνέχισε με το foundation, πούδρα κτλ. Φρόντισε όταν εφαρμόζεις το foundation αλλά και την πούδρα να απλώσεις ταμποναριστά το προϊόν έτσι ώστε να μην απλώσεις το αποσμητικό σε όλο το πρόσωπο. Η εφαρμογή τους μπορεί να χρειάζεται λίγο περισσότερο blending απ’ ότι συνήθως, αλλά πίστεψέ με αξίζει. Συνέχισε κανονικά με το υπόλοιπο μακιγιάζ σου, όπως θα έκανες κανονικά.

Ακόμα και σε ένα λιπαρό δέρμα, το αποσμητικό θα σου προσφέρει ένα ματ αποτέλεσμα, ακόμη και μετά από ώρες. Δοκίμασέ το πρώτα στο σπίτι και άφησε το μακιγιάζ σου για λίγη ώρα έτσι ώστε να ελέγξεις τυχόν ενοχλήσεις στο δέρμα σου.

Εάν έχεις ευαίσθητο δέρμα γενικά, θα σου συνιστούσα να μην το δοκιμάσεις και αν τελικά το κάνεις, φρόντισε να πάρεις ένα αποσμητικό καλής ποιότητας που να διαθέτει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά! 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Αν και δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να το εξαφανίσεις, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι για να καμουφλαριστεί

BEAUTY TIPS

Η Zendaya καλωσόρισε την άνοιξη με μια υπέροχη ξανθιά απόχρωση

 Και είναι εξίσου πανέμορφη και απροσδόκητη με το νέο penny blonde look της

BEAUTY TIPS

Μέσα στην τσάντα ομορφιάς της Keira Knightley

Η Keira Knightley έχει γενέθλια και εμείς γιορτάζουμε τα μυστικά ομορφιάς της  

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!