Skip to main content

BEAUTY TIPS

Πώς θα κάνεις το δέρμα σου λιγότερο λιπαρό

Εκπαίδευσε την επιδερμίδα σου για ένα πάντα ματ αποτέλεσμα!


Κέλλυ Νόβακ

Καταλαβαίνω πώς μια λιπαρή επιδερμίδα μπορεί να σε ταλαιπωρεί. Σαν γυναίκα με επίσης λιπαρή επιδερμίδα πάντα προσπαθώ να βρω τον τρόπο ώστε να μην… γυαλίζει συνέχεια το πρόσωπό μου! Και ενώ μια λιπαρή επιδερμίδα, μπορεί να μην σπάει τόσο εύκολα, μπορεί να δυσκολέψει την καθημερινότητά μας, το μακιγιάζ μας κ.ο.κ.

Έχοντας ψάξει αρκετούς τρόπους για να το καταπολεμήσω αυτό (μέχρι που άλλαξα και την καθιερωμένη ενυδατική μου κρέμα), κατέληξα τελικά ότι δεν είναι ένα συγκεκριμένο πράγμα που πρέπει να αλλάξω για να έχω ένα πιο ματ αποτέλεσμα. Είναι η κατάλληλη ρουτίνα ομορφιάς μου, στην οποία έπρεπε να προσθέσω τα σωστά βήματα, έτσι ώστε με τον καιρό να εξισορροπήσω τα επίπεδα της λιπαρότητας που προσφέρει η επιδερμίδα μου. Με βοήθησαν λοιπόν 3 βασικά πράγματα τα οποία είναι τα εξής:

#1. Η χρήση toner: Σου είπα πρόσφατα για το νέο Activating Essence Water της Jurlique. Αυτό το toner από τότε που το συμπεριέλαβα στην ρουτίνα ομορφιάς μου, κατάφερε να ενυδατώσει μεν την επιδερμίδα μου, αλλά και να την προστατέψει από τους ρύπους του περιβάλλοντος που συμβάλλουν τελικά στην λιπαρότητα του δέρματος. Είναι πραγματικά ένα από τα βήματα της ρουτίνας της ομορφιάς μου που δεν παραλείπω ποτέ.

#2. Η κατανάλωση βιταμίνης A: Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σου εξηγήσω πόσο σημαντικό είναι να ενισχύουμε την επιδερμίδα μας, καταναλώνοντας τις σωστές βιταμίνες. Για ένα λιπαρό δέρμα λοιπόν οι πιο κατάλληλη είναι η βιταμίνη Α. «Ξυπνάει» το δέρμα, διεγείρει την λειτουργία νέων κυττάρων αλλά και ελέγχει την υπερπαραγωγή των φυσικών ελαίων του δέρματος. Αυτή η βιταμίνη κάνει θαύματα!

#3. Η μείωση της ζάχαρης: Φαγητά που περιλαμβάνουν ζάχαρη και οτιδήποτε μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα ζαχάρου επηρεάζουν και στην λιπαρότητα του δέρματος. Αποφεύγοντας λοιπόν φαγητά όπως είναι οι μπανάνες, τα δημητριακά και φυσικά σνακ τύπου πατατάκια, τα επίπεδα της λιπαρότητας του δέρματος είναι πάντα καλύτερα. 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ