Skip to main content

BEAUTY TIPS

Πώς να αποκτήσω μεταξένια μαλλιά

3 τρόποι για να κάνεις τα μαλλιά σου μαλακά σαν μετάξι


Κέλλυ Νόβακ

Καμιά φορά είναι οι λάθος συνήθειες που ακολουθούμε σε καθημερινή βάση που έχουν ανεπιθύμητα αποτελέσματα στα μαλλιά μας. Με τις σωστές όμως κινήσεις όλα λύνονται. Αν θέλεις λοιπόν και εσύ μαλλιά μαλακά σαν μετάξι, δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις πολύ για να τα αποκτήσεις. Αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα και θα έχεις λαμπερά και απαλά μαλλιά σε χρόνο dt!

 

 


Πώς να αποκτήσω μεταξένια μαλλιά;

#1. Για μεταξένια μαλλιά χρησιμοποίησε το σωστό σαμπουάν

Είναι τα μαλλιά σου αδύναμα; Έχουν λεπτή τρίχα; Φριζάρουν εύκολα; Ότι τύπο μαλλιών και αν έχεις είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς και το σωστό σαμπουάν. Το κατάλληλο σαμπουάν για τα μαλλιά σου σημαίνει και πιο υγιή και απαλά μαλλιά!

#2. Απόφυγε τα πολλά προϊόντα μαλλιών: Καμιά φορά μπορεί να φταίει το… overdose από προϊόντα μαλλιών που τα ταλαιπωρούν. Όσα περισσότερα δεν σημαίνει και καλύτερα όποτε βρες ένα serum / μάσκα / conditioner που βλέπεις ότι βοηθάει τα μαλλιά σου και χρησιμοποίησε αυτό και μόνο!

#3. Άσε κάτω το πιστολάκι: Η θερμότητα από το σεσουάρ μαλλιών ειδικά σε καθημερινή δεν κάνει καλό στην υγεία των μαλλιών σου, οπότε απέφυγε το όσο μπορείς. Είναι επίσης σημαντικό να χρησιμοποιείς μια κρέμα που προστατεύει τα μαλλιά από την θερμότητα πριν τα στεγνώσεις με πιστολάκι, αλλά προτιμότερο είναι να τα αφήσεις να στεγνώσουν φυσικά!

 

Πες «ναι» στα μεταξένια μαλλιά με ΑΥΤΑ τα υλικά από την κουζίνα σου

Όλες οι γυναίκες θέλουμε απαλά μαλλιά σαν μετάξι και με τα παρακάτω φυσικά υλικά από την κουζίνα σου, μπορείς και εσύ να τα αποκτήσεις!

1. Αυγά: Τα αυγά δίνουν λάμψη, ενώ ενυδατώνουν την τρίχα. Ανάμειξε σε ένα μπολ ένα αυγό με 1 κ.σ λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο και άπλωσε σε νωπά μαλλιά. Κάλυψέ τα με μια πετσέτα και άφησε για μισή ώρα. Ξέπλυνε καλά με σαμπουάν και conditioner.

2. Μηλόξυδο: Είναι πραγματικά θαυματουργό για τα μαλλιά, γιατί τα καθαρίζει σε βάθος. Αφού έχεις λούσει καλά τα μαλλιά σου, άπλωσε ένα μείγμα από ένα μέρος μηλόξυδο και ένα μέρος νερό. Άφησε για λίγα λεπτά και ξέπλυνε με κρύο νερό.

3. Μαγιονέζα: Ενώ πολλοί δεν αντέχουν την μυρωδιά της, η μαγιονέζα κάνει πολύ καλό στα μαλλιά λόγω, των αμινοξέων που διαθέτει. Εφάρμοσε μια γενναιόδωρη ποσότητα μαγιονέζας (με όλα της τα λιπαρά) σε νωπά μαλλιά, κάλυψε με μια πετσέτα και άφησε για 30 λεπτά. Ξέπλυνε πολύ καλά και λούσου με σαμπουάν.

 

 

 


Χρειάζεσαι μόλις 2 υλικά για μεταξένια μαλλιά

Ξέρω πόσο δύσκολη μπορεί να γίνει καμιά φορά η περιποίηση των μαλλιών μας. Παρόλα αυτά, αν παραμένουμε πιστές σε μια ρουτίνα που μας ταιριάζει, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην δούμε διαφορά στα μαλλιά μας. Ακόμα και αν είναι πολύ ταλαιπωρημένα μέχρι και κατεστραμμένα. Μπορούμε να σώσουμε την κατάσταση, και σε περίοδο μόλις μερικών εβδομάδων να δούμε τα μαλλιά μας και πάλι υγιή.

Μια μάσκα που, χωρίς δεύτερη σκέψη, θα βοηθήσει την κατάσταση, είναι η παρακάτω. Αποτελείται από μόλις δύο -αλλά εξαιρετικά θρεπτικά- συστατικά, τα οποία κάνουν θαύματα στα μαλλιά!

Για την μάσκα για μεταξένια μαλλιά θα χρειαστείς:
1 κ.σ λάδι καρύδας
1 κ.σ μέλι

Εκτέλεση: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώσε τα δύο υλικά. Αφού κρυώσουν καλά, άπλωσε την μάσκα σε όλα τα μαλλιά. Αφησε για 30-40 λεπτά μέχρι να κάνουν τα υλικά το θαύμα τους, στα μαλλιά σου! Τέλος, ξέπλυνε με χλιαρό νερό και ακολούθησε την καθιερωμένη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου (σαμπουάν-conditioner). Επανέλαβε την μάσκα 2-3 φορές την εβδομάδα για μέγιστα αποτελέσματα. 

 

Lucky number: 5 κανόνες για μεταξένια μαλλιά, που σφύζουν από υγεία

Για να αποκτήσεις υγιή μαλλιά, μπορείς να επενδύσεις σε σειρές από πανάκριβα προϊόντα ή να αφεθείς στις ιδιότητες των φυσικών diy συνταγών. Αρκεί όμως μόνο αυτό; 

Σύντομα, θα διαπιστώσεις πως όχι, διότι υπάρχει το «χρυσό»  πεντάρι, 5 βασικοί κανόνες περιποίησης της τρίχας και μόνο αυτό θα σου χαρίσει μαλλιά με μεταξένια υφή.  

Rule #1 Εφάρμοσε το conditioner για τουλάχιστον πέντε λεπτά, ώστε να ενυδατώσεις τα μαλλιά σε βάθος. 

Rule #2 Μετά το λούσιμο, ξέπλυνε με άφθονο δροσερό νερό, για να κλείσουν οι πόροι. 

Rule #3 Προτού μαζέψεις τα μαλλιά με μια πετσέτα, στράγγιξε τα με τα χέρια σου, για να διώξεις το περιττό νερό. Θυμήσου πως απαγορεύεται να τρίβεις τα μαλλιά με την πετσέτα. 

Rule #4 Άπλωσε ένα θρεπτικό λάδι περιποίησης στα νωπά μαλλιά και χτένισέ τα, πριν τα στεγνώσεις.  

Rule #5 Ζήτησε από τον κομμωτή σου να «καθαρίσει» τις άκρες από την ψαλίδα και προτίμησε το φιλάρισμα, για ανάλαφρη κίνηση. 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

BEAUTY TIPS

Η ρουτίνα ομορφιάς της Jennifer Garner, που είχε γενέθλια στις 17 Απριλίου

Στα 52 της η Jennifer Garner έχει επιλέξει μια γρήγορη κι απλή ρουτίνα περιποίησης

BEAUTY TIPS

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά λάμψης της Anya Taylor-Joy

Η Anya Taylor-Joy είχε γενέθλια στις 16 Απριλίου και εμείς γιορτάζουμε τα tips ομορφιάς της

Προτεινόμενα

CELEBS

Μάρα Δαρμουσλή: «Πέρασα διατροφική διαταραχή, είναι ψυχιατρικό νόσημα»

Το σεξιστικό σχόλιο που δέχτηκε για τον θηλασμό

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

CELEBS

Μαίρη Μηνά: Όσα δεν ξέρουμε για την ηθοποιό που εντυπωσίασε ως Πρωθιέρεια

Το θέατρο, ο έρωτας με τον Μιχάλη Σαράντη και η μητρότητα