Skip to main content

BEAUTY TIPS

4 βήματα για καλύτερο δέρμα τον χειμώνα

Αναβάθμισε την καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σου με αυτά τα tips!


Κέλλυ Νόβακ

Πότε έφυγε το καλοκαίρι και ήρθε ο χειμώνας, δεν έχω ακόμη καταλάβει. Όπως και να έχει, ειδικά τις τελευταίες μέρες ο κρύος καιρός μας έχει βάλει για τα καλά στο... ψυγείο και αυτό σημαίνει ένα πράγμα: Πρέπει να εξελίξεις λίγο την ρουτίνα ομορφιάς σου. Στο έχω ξαναπεί ότι κάθε σεζόν πρέπει να συμπεριφερόμαστε στο δέρμα μας (και όχι μόνο την επιδερμίδα του προσώπου) με διαφορετικό τρόπο και αυτό σε συμβουλεύω να κάνεις και σήμερα. Παρακάτω σου λέω τα 4 (σημαντικότατα) βήματα προς ένα καλύτερο δέρμα τον χειμώνα που δεν χρειάζονται πολύ κόπο για να ακολουθήσεις.

#1. Άλλαξε τα προϊόντα ομορφιάς σου: Λόγω καιρού είναι σημαντικό τον χειμώνα να αλλάζεις τις κρέμες σώματος και προσώπου και να επιλέγεις αυτές με έξτρα ενυδάτωση. Ο καιρός αυτός μπορεί να κάνει το δέρμα αρκετά ξηρό, πολύ εύκολα οπότε φρόντισε να προμηθευτείς με τις κατάλληλες κρέμες.

Μια πολύ καλή επιλογή για να ενυδατώσεις σε βάθος την επιδερμίδα του προσώπου αλλά και να την «ξυπνήσεις» παράλληλα είναι η Revitalizing Supreme+, της Estee Lauder. Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες, αλλά ακόμη και μικρότερης ηλικίας αν είσαι, είναι κατάλληλη για αυτή την περίοδο. Εγώ την χρησιμοποιώ πρωί-βράδυ πριν φορέσω την κρέμα ημέρας ή νυκτός αντίστοιχα.

5steps-for-upping-you-skin-game-this-winter-01.jpg

#2. Κάνε απολέπιση: Είναι σημαντικό να μην ξεχνάς να κάνεις απολέπιση στο σώμα και το πρόσωπο συχνότερα απ’ ότι προηγουμένως. Μιας και το δέρμα είναι πιο ξηρό τον χειμώνα, είναι σοφό να κάνεις scrub τουλάχιστον 1-2 φορές την εβδομάδα αποβάλλοντας το νεκρά κύτταρα του δέρματος και αποκτώντας και πάλι ένα βελούδινο δέρμα.

#3. Μην ξεχνάς τα χέρια και τα πόδια: Η απολέπιση και ενυδάτωση δεν αφορά μόνο το πρόσωπο και το σώμα αλλά και τα άκρα. Βρες μια καλή ενυδατική κρέμα χεριών –που μπορείς να χρησιμοποιείς και στα πόδια- και εφάρμοσε πρωί-βράδυ.

#4. Βάλε το τριαντάφυλλο στην ζωή σου: Θα σωθείς με τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει η χρήση του τριαντάφυλλου είτε είναι στην μορφή ροδόνερου, είτε σε μορφή ενυδατικού ελαίου. Είναι τέλειο για να αναζωογονήσει πρόσωπο και δέρμα ειδικά αυτή την περίοδο των γιορτών!

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς να κάνεις απολέπιση στο δέρμα σου όταν πάσχεις από ακμή

Οι κινήσεις που μπορείς να ακολουθήσεις για να αποφύγεις τον τραυματισμό του δερματικού φραγμού και τις μολύνσεις.

BEAUTY TIPS

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσεις τη ρετινόλη;

Το ενεργό συστατικό που κάνει θαύματα στην επιδερμίδα έχει και αυστηρές οδηγίες χρήσης.

BEAUTY TIPS

Με τη δύναμη της ντομάτας: μια νόστιμη συνταγή σούπας που τονώνει το δέρμα

Πώς να την φτιάξετε και γιατί θα κάνει το πρόσωπό σας να λάμπει

Προτεινόμενα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Bon Jovi ανακοινώνουν την κυκλοφορία του δίσκου Forever – Ακούστε το lead single με τίτλο “Legendary”

Πότε θα κυκλοφορήσει ο νέος δίσκος του συγκροτήματος;

CELEBS

Μαρίνα Πατούλη: Η αποκάλυψη για την προσωπική ζωή κι η σχέση με τον γιο της

Αποκάλυψε ποια ήταν η χειρότερή της περίοδος

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ισχυρά μυστικά για μια λειτουργική και ικανοποιητική σχέση

Πώς να ερωτευτείς με θεμέλια που θα έχουν διάρκεια