Skip to main content

BEAUTY TIPS

3 tips για μια τέλεια επιδερμίδα αυτές τις γιορτές

Οι ειδικοί του Athens Cosmedica σου δίνουν τις πολύτιμες συμβουλές τους!


Κέλλυ Νόβακ

Όταν έχεις την δυνατότητα να πάρεις συμβουλές από πραγματικούς ειδικούς στα θέματα της ομορφιάς τότε δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από αυτό. Και πρόσφατα είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ το προηγμένης τεχνολογίας Athens Cosmedica ένα κέντρο αισθητικής το οποίο προσφέρει τις κατάλληλες πληροφορίες και συμβουλές, άρα και την κατάλληλη θεραπεία και κυρίως την ικανοποίηση στην βελτίωση της εικόνας μιας γυναίκας.

Άδραξα λοιπόν, την ευκαιρία και ρώτησα την Γιάννα Ρακλά (Πτυχιούχος Αισθητικός), μερικές ερωτήσεις για το δέρμα μας και τι είναι σοφότερο να κάνουμε τις ημέρες αυτές των γιορτών έτσι ώστε να είναι πάντα λαμπερό!

Λαμπερό δέρμα σημαίνει και ενυδατωμένο δέρμα;

Όταν το δέρμα είναι υγιές, καθαρό και  σωστά φροντισμένο τότε μόνο ακτινοβολεί πραγματικά! Κάτι που πολύ συχνά συγχέουμε είναι το λαμπερό με το λιπαρό δέρμα. Το λιπαρό δέρμα γυαλίζει από την υπερέκκριση σμήγματος και τους φραγμένους πόρους, που δημιουργούν ένα λιπαρό στρώμα πάνω στην επιδερμίδα.  Αυτό το δέρμα που λάμπει εξωτερικά δεν είναι απαραίτητα και ενυδατωμένο εσωτερικά, αλλά κάποιες φορές ,όπως στην περίπτωση του λιπαρού δέρματος, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Επίσης ένα ενυδατωμένο δέρμα δεν είναι απαραίτητο να λάμπει κιόλας με την κυριολεκτική έννοια της λέξης. Μπορεί να είναι σωστά ενυδατωμένο και να έχει απλά μια ματ, κανονική εμφάνιση. 

Τι ρουτίνα ομορφιάς πρέπει να ακολουθεί μια γυναίκα για μια υγιή επιδερμίδα;

Πρέπει πάντα να καθαρίζει το πρόσωπο της, είτε από το μακιγιάζ, είτε από την σκόνη, κάθε φορά που επιστρέφει στο σπίτι. Μετά από τον καθαρισμό να απλώνει τα κατάλληλα πάντα προϊόντα  για το δέρμα της , στο πρόσωπο της και στη συνέχεια όταν πρόκειται να βγει στον ήλιο να βάλει και την αντηλιακή κρέμα ανεξάρτητα από την εποχή και την ηλιοφάνεια (βροχερή ή συννεφιασμένη μέρα). Έπειτα πολύ σημαντικό για την υγεία του δέρματος μιας γυναίκας ιδιαίτερα, λόγω αστάθειας των ορμονών, είναι ο βαθύς καθαρισμός και ο έλεγχος του δέρματος από την εξειδικευμένη αισθητικό, μια φορά στους δυο μήνες και πάντα ανάλογα με το πρόβλημα και τις ανάγκες που έχει κάθε δέρμα,  να καθορίζεται και η επαναληψιμότητα του. Αυτό είναι απαραίτητο να γίνεται από την ειδικό πάντα, γιατί είναι σε θέση να εντοπίσει οτιδήποτε κακό συμβαίνει στο δέρμα λόγω της εμπειρίας της, πριν  η ζημιά να γίνει  ανεπανόρθωτη. Να φροντίζει πολύ καλά την διατροφή της και την ποσότητα νερού που καταναλώνει ημερησίως. Να ασκείται και να φροντίζει να ζει σε καθαρό και αερισμένο επαρκώς περιβάλλον είτε στο σπίτι της, είτε στον χώρο εργασίας της, όσο φυσικά αυτό είναι εφικτό. Να φροντίζει να μην εκτίθεται, χωρίς προστασία στον ήλιο ιδιαίτερα τους  καλοκαιρινούς μήνες  και να ενυδατώνει το δέρμα της πάντα μετά από την έκθεση του σε αυτόν. Η γνώμη μου είναι πως θα πρέπει να γίνει συνείδηση σε μια γυναίκα,  ότι η περιποίηση του δέρματος και ο σωστός τρόπος ζωής, θα πρέπει να είναι συνυφασμένα με την καθημερινότητα της, από νεαρή κιόλας ηλικία. 

Τι πρέπει να κάνει μια γυναίκα για να είναι λαμπερό το δέρμα της τις γιορτές;

 Έφτασε η ώρα να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε όμορφες στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα ιδιαίτερα μέσα στην περίοδο των εορτών. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε την φροντίδα του δέρματος, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση και την υγεία μας. Συνοπτικά θα αναφέρω  κάποιες βασικές συμβουλές  που όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν και να ακολουθούν προκειμένου να αποφύγουν την καταπόνηση του δέρματος την περίοδο των εορτών. 

Α) Επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα να θυμάσαι πως το δέρμα μας έχει μεγάλη ανάγκη για ενυδάτωση. Οι χαμηλές θερμοκρασίες και το γεγονός ότι περνάμε πολλές ώρες σε θερμαινόμενους  χώρους προκαλούν ξηρότητα στο δέρμα. Βεβαιώσου ότι πίνεις αρκετά υγρά (εκτός από αλκοόλ) για να αποφύγεις την αφυδάτωση που έχει ως αποτέλεσμα να στεγνώνει το δέρμα. Χρειαζόμαστε μια πιο πλούσια ενυδατική κρέμα oil-free και πάντα το αντηλιακό. Μη ξεχνάς φυσικά να ενυδατώνεις τα χείλη σου, αφού και αυτά υποφέρουν από τις κλιματολογικές συνθήκες, με ένα φυσικό lip balm χωρίς παράγωγα πετρελαίου. 

Β) Ο καλός και επαρκής ύπνος βοηθάει πολύ την επιδερμίδα να είναι πιο φρέσκια και ανανεωμένη.

Γ) Για λαμπερή επιδερμίδα προτείνω μια θεραπεία με κοκτέιλ βιταμινών Α, C και Ε σε ένα εξειδικευμένο κέντρο. Είναι σημαντικό να δώσουμε στο δέρμα τροφή και ενυδάτωση έστω και μια φορά μέσα στις γιορτές εάν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος.

Δ) Ένα πίλινγκ με ήπιο γαλακτικό οξύ είναι απαραίτητο για την λάμψη και την χρωματική ομοιομορφία του προσώπου, λαιμού και του ντεκολτέ.

Ε) Αν θέλεις να απολαύσετε το αλκοόλ σε ένα πάρτι, θα είναι καλύτερα να το συνοδεύσεις με αρκετό νερό. Το αλκοόλ ερεθίζει το συκώτι γεγονός που μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε αφυδάτωση και συνεπώς σε ξηρό και θαμπό δέρμα. Το νερό βοηθά να διαλυθεί το αλκοόλ στο σώμα και έτσι να διατηρηθεί η υγρασία του σε ικανοποιητικό επίπεδο. Με ένα ή δύο ελαφριά ποτά η πρόσληψη της ζάχαρης από τον οργανισμό παραμένει σε φυσιολογικά επίπεδα και να είσαι σίγουρη πως θα αισθανθείς πολύ καλύτερα με τον εαυτό σου.

Ζ) Θυμήσου να καθαρίζεις πάντα το make up από το δέρμα. Με ένα μαλακό ειδικό γάντι και χλιαρό νερό μπορείς εύκολα να καθαρίσεις τέλεια το πρόσωπο και αφού ξεπλύνεις, να απλώσεις την κρέμα που χρησιμοποιείς. Αν δεν καθαρίζεις το πρόσωπο, οι πόροι φράσσονται  από τα υπολείμματα της σκόνης και του make up και δημιουργούν σμήγμα και ερεθισμό.

Κλείσε το ραντεβού σου τώρα!

Διεύθυνση: Παπαδιαμαντοπούλου 4, 115 28 Αθήνα

Στάση Μετρό Μέγαρο Μουσικής

Τηλ: 211 4099926

Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

BEAUTY TIPS

Η ρουτίνα ομορφιάς της Jennifer Garner, που είχε γενέθλια στις 17 Απριλίου

Στα 52 της η Jennifer Garner έχει επιλέξει μια γρήγορη κι απλή ρουτίνα περιποίησης

BEAUTY TIPS

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά λάμψης της Anya Taylor-Joy

Η Anya Taylor-Joy είχε γενέθλια στις 16 Απριλίου και εμείς γιορτάζουμε τα tips ομορφιάς της

Προτεινόμενα

CELEBS

Διαζύγιο για τον Νικόλαο και την Τατιάνα Μπλάτνικ

Χωρίζουν μετά από 14 χρόνια γάμου

CELEBS

Eurovision: Πλήθος επωνύμων στο αποχαιρετιστήριο πάρτι για τη Μαρίνα Σάττι

Η τραγουδίστρια ερμήνευσε live το Zari κι αποθεώθηκε