Skip to main content

BEAUTY TIPS

Τι πρέπει να κάνεις όταν σπάνε οι τρίχες των μαλλιών σου

4 tips για να σώσεις την κατάσταση!


Κέλλυ Νόβακ

Αχ, αν ήξερες πόσο σε καταλαβαίνω. Πέντε μηνές μετά από τότε που ξεκίνησα να κάνω ντεκαπάζ στα μαλλιά μου και όχι μόνο έχω καμμένες άκρες, αλλά και κενά στα μαλλιά μου από σπασμένες τρίχες! Τα αδύναμα μαλλιά μου δεν κατάφεραν να αντέξουν αυτή την τεχνική βαφής, οπότε για να μην μείνω… καραφλή, τα λευκά/ξανθά μαλλιά μου τώρα έχουν σκουρύνει. Και φυσικά, ενώ δεν έχω πρόβλημα να θυσιάσω την απόχρωση, γιατί εννοείται πώς η υγεία των μαλλιών μου μπαίνει πάντα πρώτη, το θέμα είναι του τι κάνω τώρα. Τι κάνω σε τέτοιες περιπτώσεις όπου τα ταλαιπωρημένα και κουρασμένα μαλλιά μου, μέχρι και στο άγγιγμα του χεριού μου σπάνε;

Αρχικά, η όλη διαδικασία θέλει υπομονή και λίγη προσοχή.  Εάν έχεις και εσύ παρόμοιο πρόβλημα με έμενα, έλα να το λύσουμε παρέα. Τα παρακάτω 4 πράγματα είναι από τα βασικά που πρέπει να κάνεις για αυτές τις περιπτώσεις:

 

#1. Συχνά κουρέματα: Δώσε «χώρο» στην τρίχα σου να δυναμώσει, κάνοντας συχνά κουρέματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα κόβεις πολύ, αρκεί να τα τριμάρεις ή να τα «καθαρίζεις», έτσι ώστε να μπορεί να αναπαραχθεί μια πιο υγιή τρίχα εκ νέου.

#2. Πρωτεΐνη: Ένα βασικό συστατικό που πρέπει να περιλαμβάνουν από εδώ και πέρα τα προϊόντα των μαλλιών σου είναι η πρωτεΐνη. Φρόντισε λοιπόν να υπάρχει στο σαμπουάν, conditioner και μάσκα, καθώς είναι αυτή που θα προσφέρει πιο ολοκληρωμένη αναδόμηση της τρίχας.

#3. Ελαιόλαδο: Ευτυχώς που ζούμε στην Ελλάδα και το ελαιόλαδο είναι η βάση της διατροφής μας. Υπάρχει σε ΌΛΑ τα σπίτια, άρα και το δικό σου, άρα δεν έχεις δικαιολογία να μην το χρησιμοποιείς. Ειδικά όταν είναι αυτό που πρόκειται να κάνει θαύματα στα κατεστραμμένα σου μαλλιά. Πριν λουστείς άπλωσε λίγο ελαιόλαδο στα μαλλιά σου (από την ρίζα μέχρι και τις άκρες) και άφησε για τουλάχιστον 2-3 ώρες. Ξέπλυνε και λούσε τα μαλλιά σου έπειτα, όπως θα έκανες κανονικά.

#4. Conditioner: Μια φορά την εβδομάδα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα conditioner που να προσφέρει εξαιρετική ενυδάτωση στα μαλλιά. Προμηθεύσου ένα για ειδικά τέτοιες περιπτώσεις. Διαφορετικά κάθε φορά που λούζεσαι φρόντισε να χρησιμοποιείς δύο φορές τουλάχιστον το conditioner, έτσι ώστε να παραμένουν τα μαλλιά σου ενυδατωμένα για ώρες.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς να κάνεις απολέπιση στο δέρμα σου όταν πάσχεις από ακμή

Οι κινήσεις που μπορείς να ακολουθήσεις για να αποφύγεις τον τραυματισμό του δερματικού φραγμού και τις μολύνσεις.

BEAUTY TIPS

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσεις τη ρετινόλη;

Το ενεργό συστατικό που κάνει θαύματα στην επιδερμίδα έχει και αυστηρές οδηγίες χρήσης.

BEAUTY TIPS

Με τη δύναμη της ντομάτας: μια νόστιμη συνταγή σούπας που τονώνει το δέρμα

Πώς να την φτιάξετε και γιατί θα κάνει το πρόσωπό σας να λάμπει

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαρίνα Πατούλη: Η αποκάλυψη για την προσωπική ζωή κι η σχέση με τον γιο της

Αποκάλυψε ποια ήταν η χειρότερή της περίοδος

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ισχυρά μυστικά για μια λειτουργική και ικανοποιητική σχέση

Πώς να ερωτευτείς με θεμέλια που θα έχουν διάρκεια

CELEBS

Μαρίνα Σάττι - Η απάντηση για το: «Είχατε και στο χωριό σας ρεγκετόν»

Ευχαρίστησε τις τηλεοπτικές εκπομπές που προβάλλουν τη δουλειά της