Skip to main content

BEAUTY TIPS

Περιποίηση προσώπου στα 25

Περιποίηση προσώπου: η ρουτίνα ομορφιάς που κάθε 20χρονη πρέπει να ακολουθεί...


Κέλλυ Νόβακ

Δεν ξέρω γιατί, αλλά από μικρή ηλικία φροντίζω την επιδερμίδα μου. Μπορώ για αυτό να ευχαριστήσω την μητέρα μου η οποία ήταν αυτή που με παρότρυνε να το κάνω. Έτσι λοιπόν, από τα 18 μου κιόλας χρόνια ξεκίνησα να φοράω ενυδατική κρέμα.

Ήξερες ότι τότε είναι που οι γυναίκες σταμάτανε να παράγουν νέα κύτταρα; Δεν σταματάει ο οργανισμός εξ’ολοκλήρου φυσικά να τα παράγει, αλλά ξεκινάει από τότε να επιβραδύνεται η διαδικασία. Έτσι ξεκινούν όλα. Και γι’ αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό να ξεκινήσεις από μικρή ηλικία την περιποίηση του προσώπου και εν τέλει να προλάβεις την πρόωρη γήρανση.

Φυσικά, δεν είναι ίδια η ρουτίνα που πρέπει να έχεις στα 20 σου χρόνια με αυτή που θα έχεις στα 30. Αλλά το κρίσιμο σε αυτή την περίπτωση είναι αρχικά να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου και κυρίως το δέρμα σου από τώρα, ώστε να έχεις πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα που φυσικά είναι μια λαμπερή (όχι λιπαρή) επιδερμίδα.

Σου προτείνω, λοιπόν, να δοκιμάσεις την παρακάτω ρουτίνα ομορφιάς. Είναι μια εύκολη διαδικασία που ουσιαστικά θα σε βοηθήσει να μπεις λίγο στην λογική της «beauty ρουτίνας».

#1. Επένδυσε από τώρα σε μια «καλή» ενυδατική κρέμα

Φυσικά, αυτό αν στο επιτρέπουν τα οικονομικά σου. Γιατί παίζει πολύ σημαντικό ρόλο να βρεις μια κρέμα που να είναι αρκετά ενυδατική και που όμως θα ταιριάζει και στον τύπο του δέρματος σου. Σε κάθε περίπτωση, είτε επιλέξεις μια πιο οικονομική κρέμα ή μια πιο ακριβή, πριν την αγοράσεις ρώτησε σε τι εξυπηρετεί το εκάστοτε προϊόν και σιγουρέψου ότι ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σου.

#2. Βάλε το serum στην ζωή σου

Είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα της ρουτίνας ομορφιάς μιας γυναίκας, όποια και αν είναι η ηλικίας της. Είναι σημαντικό να δώσεις την ευκαιρία στην ενυδατική σου κρέμα να αποδώσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο δέρμα σου και αυτό θα γίνει μόνο εάν χρησιμοποιείς πριν έναν ορό aka serum.

#3. Άρχισε τις βιταμίνες

Δεν με νοιάζεις ποιο μέσο θα επιλέξεις, αρκεί να το κάνεις. Θέλεις να τρως καθημερινά πολλά λαχανικά και φρούτα με βιταμίνες (C, A, B, Ω-3). Θέλεις να παίρνεις συμπληρώματα διατροφής; Αρκεί ο οργανισμός σου να τροφοδοτείται με βιταμίνες κάτι που σημαίνει ότι η υγεία της επιδερμίδας σου θα είναι πάντα άψογη!

#4. Ξεκίνα την αντηλιακή προστασία

Είναι σημαντικό να φοράς από τώρα αντηλιακό προσώπου (ναι, και τον χειμώνα!) και να προστατέψεις την επιδερμίδα σου από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου που προκαλούν πρόωρη γήρανση.

#5. Βάλε τα φυσικά έλαια στην ζωή σου

Μια στο τόσο (εντάξει, μια φορά την εβδομάδα σίγουρα), ενίσχυσε την επιδερμίδα σου, φορώντας ένα φυσικό έλαιο ομορφιάς. Λάδι καρύδας θα είναι αυτό; Argain oil; Έλαιο από αβοκάντο ή δεντρολίβανο; Ό,τι προτιμάς εσύ και ό,τι είναι καλύτερο για τον τύπο δέρματός σου.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Αν και δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να το εξαφανίσεις, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι για να καμουφλαριστεί

BEAUTY TIPS

Η Zendaya καλωσόρισε την άνοιξη με μια υπέροχη ξανθιά απόχρωση

 Και είναι εξίσου πανέμορφη και απροσδόκητη με το νέο penny blonde look της

BEAUTY TIPS

Μέσα στην τσάντα ομορφιάς της Keira Knightley

Η Keira Knightley έχει γενέθλια και εμείς γιορτάζουμε τα μυστικά ομορφιάς της  

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.