Skip to main content

BEAUTY TIPS

Τα 4 top βήματα για ένα σούπερ απαλό δέρμα τον χειμώνα

Ακολούθησε αυτά που σου προτείνω και δεν θα χάσεις!


Κέλλυ Νόβακ

Και ενώ ο καιρός επιμένει να είναι άκρως χειμωνιάτικος και κρύος (φυσικά), εσύ πρέπει να είσαι… ετοιμοπόλεμη, περισσότερο από ποτέ. Πρέπει να είσαι σίγουρη ότι διατηρείς το δέρμα σου άψογο ακόμα και κάτω από αυτές τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Αν νιώθεις ότι έχεις ήδη ενοχλήσεις, φαγούρα ή νιώθεις το δέρμα σου ξηρό, τότε είναι κρίσιμο να ακολουθήσεις τα παρακάτω που σου προτείνω. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας σαφώς, καθώς άπαξ και ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα, τότε το δέρμα σου θα επανέλθει αμέσως στις παλιές του… δόξες!

#1. Ενυδάτωση, ενυδάτωση και πάλι ενυδάτωση: Το Α και το Ω φυσικά και όχι μόνο για το πρόσωπο αλλά για όλο το σώμα. Αν νιώθεις ότι οι καθιερωμένες σου κρέμες δεν σε ενυδατώνουν σωστά τότε αντικατάστησε τις (προσωρινά) με αυτές που έχουν πιο πλούσια σύσταση και θα προσφέρουν περισσότερη ενυδάτωση.

#2. Αντηλιακό: Ναι, ναι, ναι! Στο έχω ξαναπεί και δεν θα σταματήσω να στο λέω. Άκρως σημαντικό ΚΑΙ τον χειμώνα. Για την ακρίβεια, τις συννεφιασμένες ημέρες είναι πιο πιθανό να πάθεις έγκαυμα από τον ήλιο, και ένα έγκαυμα σημαίνει πρόωρη και πιο γρήγορη γήρανση στην επιδερμίδα!

#3. Κρέμα χεριών: Είπαμε, ενυδάτωση παντού! Και πόσο σημαντικό είναι στα χέρια που είναι εκτεθειμένα διαρκώς και αυτά στο κρύο! Να έχεις λοιπόν στην τσάντα σου πάντα μια κρέμα χεριών και να εφαρμόζεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Εφάρμοσε καλά στις παλάμες, τα δάχτυλα (και ανάμεσα σε αυτά), αλλά και τους αγκώνες (από εκεί φαίνεται και η πραγματική ηλικία μιας γυναίκας, οπότε πρέπει να τους διατηρείς πάντα ενυδατωμένους).

#4. Απολέπιση: Να και κάτι που πρέπει να αποφεύγεις αυτή την περίοδο. Όταν νιώθεις το δέρμα σου ήδη ξηρό, ένα scrub –που ανοίγει τους πόρους και κάνει το δέρμα πιο εύθραυστο- είναι απαγορευτικό σε τέτοιες χαμηλές θερμοκρασίες. Αντικατέστησε ένα scrub με μια ενυδατική μάσκα που θα καθαρίσει μεν το πρόσωπο από τους ρύπους αλλά θα το ενυδατώσει δε.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

BEAUTY TIPS

Η ρουτίνα ομορφιάς της Jennifer Garner, που είχε γενέθλια στις 17 Απριλίου

Στα 52 της η Jennifer Garner έχει επιλέξει μια γρήγορη κι απλή ρουτίνα περιποίησης

BEAUTY TIPS

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά λάμψης της Anya Taylor-Joy

Η Anya Taylor-Joy είχε γενέθλια στις 16 Απριλίου και εμείς γιορτάζουμε τα tips ομορφιάς της

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός