Skip to main content

BEAUTY TIPS

3 τροφές που πρέπει να αποφεύγεις όταν έχεις ακμή

Βελτίωσε την υγεία της επιδερμίδας σου, από… μέσα προς τα έξω.


Κέλλυ Νόβακ

Στις ημέρες μας, φαίνεται να γίνονται όλο και πιο «διάσημα» τα συμπληρώματα διατροφής και ειδικές θεραπείες που υποσχονται ένα πρόσωπο χωρίς ακμή. Και ενώ όλα αυτά είναι σίγουρα αρκετά βοηθητικά για τέτοιες δερματικές παθήσεις, αν κανείς θέλει άψογο δέρμα, τότε πρέπει να το φροντίσει και από… μέσα προς τα έξω.

Σαφώς και υπάρχουν τροφές που βελτιώνουν δερματικές ενοχλήσεις σαν την ακμή και ενώ το πράσινο τσάι, οι ηλιόσποροι και η βρώμη είναι τροφές που υπάρχουν πάντα στην κουζίνα σου και ενισχύουν την υγεία της επιδερμίδας σου, υπάρχουν και άλλες που πρέπει να αποφεύγεις ή τουλάχιστον να χρησιμοποιείς με μέτρο. Άπαξ και «κοντρολάρεις» αυτές τις τροφές στην καθημερινή σου διατροφή, συνδυαστικά με τις υπόλοιπες θεραπείες θα δεις πραγματικά αποτελέσματα στην ακμή!

#1. Αλάτι: Απέφυγε το πολύ αλάτι το οποίο προκαλεί αφυδάτωση αλλά και πρήξιμο. Ακόμη, τρώγοντας πολύ αλάτι επιβραδύνεις την βελτίωση της ακμής στο δέρμα σου.

#2. Θαλασσινά: Το ιώδιο μπορεί να αποτελέσει αρωγό στο να κλείσουν πιο γρήγορα οι πόροι της επιδερμίδας άρα και της ακμής. Το συστατικό αυτό που υπάρχει στα θαλασσινά λοιπόν, μπορεί επίσης να προκαλέσει πιο εύκολα δερματικές ενοχλήσεις και να ενισχύσει την παρουσία ακόμη περισσότερων σπυριών.

#3. Γαλακτοκομικά προϊόντα: Έρευνες έχουν αποδείξει ότι το γάλα μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα ινσουλίνης αλλά και τις ορμόνες, επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο την παρουσία σπυριών και δερματικών ενοχλήσεων. Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι όποια τροφή περιέχει γαλά, αυτομάτως γίνεται απαγορευτική για δέρματα με ακμή. 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

BEAUTY TIPS

Η ρουτίνα ομορφιάς της Jennifer Garner, που είχε γενέθλια στις 17 Απριλίου

Στα 52 της η Jennifer Garner έχει επιλέξει μια γρήγορη κι απλή ρουτίνα περιποίησης

BEAUTY TIPS

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά λάμψης της Anya Taylor-Joy

Η Anya Taylor-Joy είχε γενέθλια στις 16 Απριλίου και εμείς γιορτάζουμε τα tips ομορφιάς της

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός