Skip to main content

BEAUTY TIPS

3 λόγοι να βάλεις το αβοκάντο στην καθημερινότητά σου

Το γευστικό φρούτο αποτελεί το απόλυτο προϊόν ομορφιάς!


Κέλλυ Νόβακ

Εντάξει, οι περισσότεροι λατρεύουμε το αβοκάντο. Είναι μια εξαιρετικά θρεπτική τροφή που όχι μόνο έχει θαυμάσια γεύση, αλλά κάνει καλό στην υγεία μας και φυσικά σε θέματα ομορφιάς.

Ένα αβοκάντο, λοιπόν, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πάρα πολλά πράγματα στην καθημερινότητά σου. Από το να θρέψει το τριχωτό της κεφαλής, μέχρι και τις παρανυχίδες των νυχιών σου. Εγώ, παρακάτω σου λέω τους 3 αγαπημένους μου τρόπους χρήσης που θα σε πείσουν να βάλεις και εσύ το αβοκάντο στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σου!

Μαλλιά και τριχωτό

Όπως σου είπα αυτό το πεντανόστιμο φρούτο είναι τέλειο τα μαλλιά. Θρέφει την ρίζα σε βάθος ενυδατώνοντάς την και κάνοντάς την πιο «γερή». Χρησιμοποίησέ το σε μια diy μάσκα μαλλιών όπως αυτή που είναι πανεύκολη: Σε ένα μπολ ανακάτεψε μισό αβοκάντο, 120 γρ. γιαούρτι και 1 κ.σ μέλι. Άπλωσε σε λουσμένα μαλλιά και άφησε για 15-20 λεπτά και ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Η μάσκα αυτή είναι σούπερ ενυδατική!

Χέρια και νύχια

Φυσικά, και αυτό το φρούτο είναι θαυματουργό και για τα χέρια και νύχια. Μπορείς να αποκτήσεις αμέσως σουπερ μαλακά χέρια και νύχια εφαρμόζοντας απλά μια μάσκα προσώπου με αβοκάντο και αν σου περισσέψει, να απλώσεις λίγη ποσότητα και εκεί. Εναλλάκτικά, η λύση βρίσκεται στο λάδι αβοκάντο το οποίο είναι και αυτό τρομερά ενυδατικό. Λίγες σταγόνες στις παρανυχίδες σου όταν κάνεις μανικιούρ, και αυτές θα μαλακώσουν αμέσως!

Αγκώνες, αστράγαλοι, κυτταρίτιδα

Μια χρήση του αβοκάντο που δεν θα περίμενες είναι η φλούδα του. Το τραχύ εξωτετικό περίβλημα του αβοκάντο πέρα από σούπερ ενυδατικό είναι και κατάλληλο για απολέπιση! Αφαίρεσε λοιπόν το εσωτερικό από ένα αβοκάντο κομμένο στην μέση και ρίξε λίγο ελαιόλαδο (1-2 σταγόνες) και λίγη ζάχαρη. Τρίψε στα σημεία που έχεις περισσότερο ανάγκη, κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό και ενυδάτωσε με μια κρέμα σώματος!

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Η Zendaya καλωσόρισε την άνοιξη με μια υπέροχη ξανθιά απόχρωση

 Και είναι εξίσου πανέμορφη και απροσδόκητη με το νέο penny blonde look της

BEAUTY TIPS

Μέσα στην τσάντα ομορφιάς της Keira Knightley

Η Keira Knightley έχει γενέθλια και εμείς γιορτάζουμε τα μυστικά ομορφιάς της  

BEAUTY TIPS

3 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στην περιποίηση της επιδερμίδας σου

Πώς να αποκτήσεις ανοιξιάτικο, πιο λαμπερό και πιο σφριγηλό δέρμα

Προτεινόμενα

DO IT YOURSELF

Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν

Run baby run, αλλά με τη σωστή υποστήριξη!

CELEBS

Γιούλικα Σκαφίδα: Δεν είμαι μονογονεϊκή οικογένεια, απλά δεν έχω παντρευτεί

«Είμαι εδώ για να απαντήσω στον γιο μου σε όλα με θάρρος και αλήθεια»

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Ως γυναίκα δεν έχω χώρα. Ως γυναίκα, η χώρα μου είναι όλος ο κόσμος» Virginia Woolf

Η εμβληματική συγγραφέας Virginia Woolf αποφάσισε να φύγει από τη ζωή στις 28 Μαρτίου 1941, αφήνοντας πίσω της ένα μεγαλειώδες έργο