Skip to main content

BEAUTY TIPS

Nα τι κάνουν οι Χαβανέζες και έχουν τέλεια μαλλιά

Αν αναρωτιόσουν πώς αυτές οι γυναίκες έχουν τόσο πλούσια μαλλιά, τώρα θα μάθεις!


Κέλλυ Νόβακ

Έχεις αναρωτηθεί βλέποντας φωτογραφίες από Χαβανέζες, γιατί έχουν όλες τόσο πλούσια και λαμπερά μαλλιά; Εγώ πάντως το έχω σκεφτεί πολλές φορές ενώ κοιτάζομαι στον καθρέφτη και… μετράω στα δάχτυλα την λιτή κόμη μου. Έψαξα, λοιπόν, να δω τι «παίζει». Είναι θέμα κληρονομικότητας; Παίζει ρόλο το κλίμα και το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται; Ή πολύ απλά έχουν κάποια συγκεκριμένη ρουτίνα την οποία δεν αλλάζουν με τίποτα; Ευτυχώς, τελικά, είναι το τελευταίο! Είναι μια συγκεκριμένη ρουτίνα και κάποιες… μικροσυνήθειες αν θες, που ακολουθούν ευλαβικά και τελικά τους βγαίνει σε καλό! Το αποτέλεσμα; Μια λαμπερή και πλούσια κόμη! Αν θέλεις και εσύ κάτι τέτοιο, αρκεί να διαβάσεις τα παρακάτω.

#1. Καρύδα

Προϊόντα όπως το λάδι καρύδας ή ακόμη και το γάλα του εξωτικού φρούτου είναι ένας από τους λόγους που έχουν πολλά μαλλιά οι γυναίκες στην Χαβάη. Το προϊόν αυτό που είναι φουλ στα λιπαρά οξέα, βοηθούν την ενδυνάμωση της τρίχας αλλά και την ανάπλαση κατεστραμμένων άκρων.

#2. Σωστό βούρτσισμα: Κατ’αρχάς, οι Χαβανέζες χρησιμοποιούν μια σωστή βούρτσα μαλλιών που δεν καταστρέφει ή σπάει την τρίχα. Έπειτα με αυτή, χτενίζουν πάρα πολύ καλά τα μαλλιά τους, αλλά και την ρίζα κάτι που ενεργοποιεί τους θύλακες και επιταχύνει την δημιουργία νέων μαλλιών.

#3. Φρέσκα βότανα: Σύμφωνα με τις Χαβανέζες, τα φρέσκα βότανα είναι η καλύτερη θεραπεία για τα μαλλιά. Βότανα όπως η λεβάντα, το φασκόμηλο αλλά και το σπάνιο εκουιζέτο κάνουν θαύματα στα μαλλιά. Βάζοντας κάποιο από αυτά τα βότανα σε βραστό νερό και ψεκάζοντάς το στα μαλλιά –αφού το στραγγίξουν και κρυώσει- προσφέρει λάμψη στα μαλλιά, ενώ τα βοηθάει να μακρύνουν πιο γρήγορα.

#4. Σωστή διατροφή: Όπως και με την περιποίηση του δέρματος, έτσι και με αυτή των μαλλιών οι γυναίκες στην Χαβάη φροντίζουν να την ενισχύουν εκ των έσω. Περιλαμβάνουν λοιπόν στην καθημερινή τους διατροφή, τροφές που βοηθάνε στην ενδυνάμωση της τρίχας. Τέτοιες τροφές είναι ο ανανάς, το αβοκάντο, η καρύδα και η παπάγια. 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

BEAUTY TIPS

Η ρουτίνα ομορφιάς της Jennifer Garner, που είχε γενέθλια στις 17 Απριλίου

Στα 52 της η Jennifer Garner έχει επιλέξει μια γρήγορη κι απλή ρουτίνα περιποίησης

BEAUTY TIPS

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά λάμψης της Anya Taylor-Joy

Η Anya Taylor-Joy είχε γενέθλια στις 16 Απριλίου και εμείς γιορτάζουμε τα tips ομορφιάς της

Προτεινόμενα

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος