Βρες την σωστή απόχρωση ρουζ σύμφωνα με την τονικότητα του δέρματός σου - AllYou.gr

Search

Βρες την σωστή απόχρωση ρουζ σύμφωνα με την τονικότητα του δέρματός σου

Για ένα φυσικό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ!

14 Φεβρουαρίου 2017

Πρόσφατα, «έπεσε» στα χέρια μου η νέα παλέτα ρουζ της LOreal Paris, Infaillible Blush Paint. Είναι μια εξαιρετική παλέτα που διαθέτει 2 ειδών αποχρώσεις: Τα “Pinks” –άρα και αποχρώσεις του ροζ και τα “Αmbers”—αποχρώσεις πιο ροδακινί και nude. Στην προσπάθειά μου να τις συμπεριλάβω στο μακιγιάζ μου, συνειδητοποίησα ότι δεν γνωρίζω ποια από τις δύο χρωματικές παλέτες είναι κατάλληλες για την τονικότητα του δέρματός μου. Στο παρελθόν, χρησιμοποιούσα πολύ λίγο ρουζ ή ένα σε κρεμώδη υφή κάτι  που «ξεγελούσα» κάπως με το υπόλοιπο μακιγιάζ μου. Παρόλα αυτά, επειδή θεωρώ ότι το ρουζ μπορεί να αναδείξει τα φυσικά μας χαρακτηριστικά στο έπακρο, πιστεύω ότι κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει να το εφαρμόζει σωστά. Συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου! Έτσι λοιπόν, έψαξα και έμαθα τις αποχρώσεις που πρέπει να φοράει κάθε γυναίκα, σύμφωνα με την τονικότητα του δέρματός της και τελικά τα πράγματα είναι πιο απλά απ’ όσο νόμιζα.

Μετά από αυτό το άρθρο, λοιπόν, είμαι σίγουρη ότι και εσύ θα γνωρίζεις ποια είναι η κατάλληλη απόχρωση για εσένα. Αυτό φυσικά, δεν σημαίνει ότι δεν έχεις το δικαίωμα να πειραματιστείς και λίγο, εφόσον θέλεις να δημιουργήσεις ένα πιο εντυπωσιακό ή ιδιαίτερο μακιγιάζ. Η “Infaillible Blush Paint” παλέτα της LOreal Paris πάντως, με τις  διαφορετικές αποχρώσεις που διαθέτει θα σε εμπνεύσει αρκετά ώστε να δημιουργήσεις ευφάνταστα μακιγιάζ!

Tip: Αρχικά, για να είσαι σίγουρη για το ποια είναι η τονικότητα του δέρματός σου είναι σημαντικό να την ελέγξεις στο φυσικό φως της ημέρας, μόλις έχεις σηκωθεί από το κρεβάτι. Γιατί αυτό; Γιατί τότε είναι ξεκούραστο το δέρμα (δεν είναι για π.χ “κόκκινο” όπως είναι μετά το γυμναστήριο καμιά φορά) και σίγουρα τότε δεν φοράς καθόλου μακιγιάζ. Επίσης, σημαντικό είναι να  γνωρίζεις ότι το κάθε δέρμα έχει και διαφορές. Αν μια φίλη σου για π.χ. φοράει ρουζ σε πορτοκαλί αποχρώσεις, αυτό δεν σημαίνει ότι ταιριάζει και σε εσένα.

 

Αν έχεις ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα 

4blush-skin-tones-01.jpg

Οι γυναίκες με ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες δείχνουν άψογες με ένα ρουζ σε επίσης ανοιχτόχρωμες ροζ απόχρώσεις.

 

Αν έχεις λίγο πιο σκούρα επιδερμίδα

4blush-skin-tones-02.jpg

Αν έχεις λίγο πιο σκούρα επιδερμίδα από την παραπάνω, τότε μπορείς να σκουρύνεις και την απόχρωση του ρουζ. Όχι πολύ όμως γιατί μετά θα δείχνει «ξένο» πάνω σου. Προτίμησε αποχρώσεις σε ροδοκινί-ροζ που θα αναδείξουν τις χρυσές τονικότητες του δερμάτός σου.

 

Αν έχεις σκούρα επιδερμίδα

4blush-skin-tones-03.jpg

Αν έχεις ακόμη πιο σκούρη επιδερμίδα (ή όταν μαυρίζεις πολύ το καλοκαίρι), τότε έχεις δύο επιλογές: μπορείς να φορέσεις ένα ρουζ σε ροζ απόχρωση (πιο σκούρα από αυτή που θα φορούσε μια γυναίκα με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα) ή μια σε πιο πορτοκαλί τονικότητες.

 

Αν έχεις αρκετά πιο σκούρα επιδερμίδα

4blush-skin-tones-04.jpg

Τα καλά νέα με την τονικότητα του δέρματός σου είναι ότι έχεις διάφορες επιλογές και ότι μπορείς να φορέσεις όσο bold αποχρώσεις επιθυμείς. Mπορείς να εφαρμόσεις από κόκκινες, ροζ, πορτοκαλί μέχρι και βαθιές μωβ αποχρώσεις.

Ανακάλυψε τις νέες Infaillible Blush Paint παλέτες της L’Oreal Paris στα καταστήματα καλλυντικών. Σημείωση: «Παίξε» με τις διαφορετικές αποχρώσεις που διαθέτουν οι παλέτες, καθώς μερικές από αυτές κάνουν τέλειες σκιές ματιών!

4blush-skin-tones-05.jpg

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

Συντάκτης