Skip to main content

BEAUTY TIPS

4 φαγητά που είναι βλαβερά για την επιδερμίδα σου

Πες «όχι» στο junk food και «ναι» στην λαμπερή επιδερμίδα!


Κέλλυ Νόβακ

Γιατί ό,τι είναι κακό για την υγεία μας, είναι πάντα και πιο ελκυστικό; Σκέψου για παράδειγμα, το (πολύ) αλκοόλ, το κάπνισμα, είτε πολύ απλά τις… απαραγορευμένες τροφές. Αχ, αυτό το junk food! Ποσό πολύ λατρεύουμε να υποκτύπτουμε σε τέτοιες… αμαρτωλές τροφές, που όσο εύκολο μας είναι να τις καταναλώσουμε, το ίδιο εύκολο είναι να βλάψουν τον οργανισμό μας, αλλά και την επιδερμίδα μας! Γιατί όπως σου έχω ξαναπεί, μια όμορφη και λαμπερή επιδερμίδα, θέλει φροντίδα και περιποίηση, από μέσα προς τα έξω. Ό,τι καλό της προσφέρεις, θα σου το ανταπωδώσει. Και όσο συνεχίζεις να τρέφεσαι με κάποιο από τα παρακάτω φαγητά, τότε με σιγουριά, δεν πρόκειται να λάμπεις όσο θα ήθελες. Οπότε πρέπει να διαλέξεις. Ή τουλάχιστον να τις αφήσεις για λίγο στην άκρη, και να υποκύπτεις σε αυτές τις τροφές, μια στο τόσο!

Τηγανητές πατάτες

Το αγαπημένο φαγητό όλων είναι και αυτό που θα σε κάνει να γεράσεις πρόωρα. Λόγω των υψηλών επιπέδων σε νάτριο και υδατάνθρακες που διαθέτει, φροντίζει για να έχεις... θαμπό δέρμα. Επίσης, το αλάτι που βρίσκεται στις πατάτες αφυδατώνει την επιδερμίδα. Ρυτίδες!

Mακαρόνια με διάφορα τυριά

Το φαγητό αυτό, «ενθαρρύνει» την εμφάνιση ακμής στην επιδερμίδα. Αιτία ο υψηλός γλυκαιμικός δείκτης των γαλακτομικών προϊόντων. Είναι αυτά που αυξάνουν τις ορμόνες και που τελικά μπορεί να ευνοήσουν την εμφάνιση περισσότερων ρυτίδων αλλά και διάφορων σημαδιών στο πρόσωπο.

Πίτσα

Σε παρόμοια λογική με τα μακαρόνια με τυριά, έτσι και η πίτσα λόγω του ότι διαθέτει γαλακτοκομικά προϊόντα, μπορεί να πυροδοτήσει την εμφάνιση ακμής. Επίσης, τροφές σαν την πίτσα που διαθέτουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, μπορούν μέχρι και να καταστρέψουν το κολλαγόνο που παράγει ο οργανισμός μας φυσικά, και να οδηγήσουν σε πρόωρη γήρανση.

Cheeseburgers

Το cheeseburger είναι λιγότερο καταστροφικό για την επιδερμίδα σου από τα υπόλοιπα φαγητά, λόγω του ότι δεν διαθέτει πολλά γαλακτοκομικά προϊόντα. Παρόλα αυτά, η υπερκατανάλωσή του μπορεί να οδηγήσει σε μια θαμπή μέχρι και ασθενική στην όψη επιδερμίδα. 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Η ρουτίνα ομορφιάς της Jennifer Garner, που είχε γενέθλια στις 17 Απριλίου

Στα 52 της η Jennifer Garner έχει επιλέξει μια γρήγορη κι απλή ρουτίνα περιποίησης

BEAUTY TIPS

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά λάμψης της Anya Taylor-Joy

Η Anya Taylor-Joy είχε γενέθλια στις 16 Απριλίου και εμείς γιορτάζουμε τα tips ομορφιάς της

BEAUTY TIPS

6 λόγοι για να ενσωματώσεις ένα essence στη ρουτίνα του skincare σου

Κι όμως, αλλάζει τα πάντα στον τρόπο που φρόντιζες την επιδερμίδα σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ