Skip to main content

BEAUTY TIPS

Θέλω να κρύψω την ηλικία μου

Θέλεις να κρύψεις την ηλικία σου; Αυτά είναι τα 7 σημεία του σώματος που την προδίδουν


Μαρκέλλα Μακρυγιάννη

Οι περισσότερες από εμάς γνωρίζουμε τη σημασία της πρόληψης ενάντια στο χρόνο, όσον αφορά στο πρόσωπο. Πόσες, όμως, φροντίζουν συστηματικά τα υπόλοιπα μέλη του σώματός τους; Οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές γύρω από τα μάτια και το στόμα δεν είναι οι μόνες ενδείξεις πως μεγαλώνουμε, καθώς τα σημάδια του χρόνου γίνονται ορατά μεταξύ άλλων και στα μαλλιά, τα χέρια και το λαιμό. 

Μαλλιά: Οι περισσότερες γυναίκες μετά τα 30 έχουν λιγότερο πυκνά και δυνατά μαλλιά, οπότε επένδυσε σε εξειδικευμένα αντιγηραντικά προϊόντα - το νέο trend στο χώρο της περιποίησης μαλλιών.

Χέρια: Τα χέρια είναι το πρώτο σημείο που πλήττεται από την ηλιακή ακτινοβολία, οπότε μην ξεχνάς να τα απολεπίζεις συχνά και να τους απλώνεις καθημερινά μια πλούσια ενυδατική κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας.

Αγκώνες: Οι αγκώνες είναι από τα πιο “ταλαιπωρημένα” σημεία του σώματος, καθώς το δέρμα αναγκάζεται να τεντώνει συνέχεια. Το μυστικό για να δείχνουν ελκυστικοί είναι η συχνή ενυδάτωση και η απολέπιση με λάδι, λεμόνι και ζάχαρη.

Ντεκολτέ: Το δέρμα στο λαιμό και το ντεκολτέ είναι το ίδιο ευαίσθητο με αυτό του προσώπου σου, οπότε μην παραλείπεις να απλώνεις καθημερινά τις κρέμες και το αντηλιακό σου και σε αυτά τα σημεία.

Πέλματα: Όσο περνά ο καιρός θα παρατηρείς περισσότερα ξηρά σημεία και διχρωμίες στα πόδια σου. Για να μειώσεις τα σημάδια του χρόνου, κάνε τους συχνά μασάζ, ενώ προσπάθησε μερικές φορές την εβδομάδα να εφαρμόζεις μια ενυδατική κρέμα και να κοιμάσαι με κάλτσες.

Γόνατα: Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους αγκώνες, το δέρμα στα γόνατα ταλαιπωρείται καθημερινά, με αποτέλεσμα να χαλαρώνει νωρίς. Η πιο αποτελεσματική τακτική πρόληψης δεν είναι άλλη από τη συχνή ενυδάτωση με βούτυρο Καριτέ.

Πρόσωπο: Φυσικά το πρόσωπο είναι αυτό που συνήθως αποκτά πρώτο ρυτίδες, λεπτές γραμμές και κηλίδες, οπότε η χρήση προληπτικών προϊόντων είναι τόσο απαραίτητη όσο και η αντηλιακή προστασία.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

BEAUTY TIPS

Η ρουτίνα ομορφιάς της Jennifer Garner, που είχε γενέθλια στις 17 Απριλίου

Στα 52 της η Jennifer Garner έχει επιλέξει μια γρήγορη κι απλή ρουτίνα περιποίησης

BEAUTY TIPS

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά λάμψης της Anya Taylor-Joy

Η Anya Taylor-Joy είχε γενέθλια στις 16 Απριλίου και εμείς γιορτάζουμε τα tips ομορφιάς της

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός