Skip to main content

BEAUTY TIPS

Γιατί το μέλι είναι το πιο… γλυκό προϊόν για το δέρμα σου

Βάλε το μέλι στην ρουτίνα ομορφιάς σου και όχι μόνο στο πρωινό σου…


Κέλλυ Νόβακ

Και ποιός δε λατρεύει το μέλι; Αυτή την εξαιρετικά θρεπτική ουσία που προέρχεται από το νέκταρ των φυτών, που με κόπο μαζεύουν οι μέλισσες στις κηρήθρες τους, μετατρέποντάς το στην τροφή που συμπεριλαμβάνουμε καθημερινά στην διατροφή μας. Τι θα έλεγες όμως, αν σήμερα το «έβγαζες» από το πρωινό σου και το «έβαζες» στην ρουτίνα ομορφιάς σου; Γιατί, δεν ξέρω αν στο είπα, αλλά το μέλι αποτελεί ένα από τα καλύτερα υλικά στα θέματα της ομορφιάς.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείς να το συμπεριλάβεις στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σου (να επιλέξεις προϊόντα που το περιέχουν, να το βάλεις σαν συστατικό σε μια diy μάσκα ομορφιάς κτλ.), αλλά τώρα, ας μιλήσουμε γιατί πρέπει να το χρησιμοποιείς στο δέρμα σου.

Παρακάτω, λοιπόν, σου αναφέρω τους 3 βασικότερους λόγους:

#1. Είναι εξαιρετικά ενυδατικό: Το μέλι έχει την τάση να «τραβάει» την υγρασία από την ατμόσφαιρα και να την μεταφέρει στην επιδερμίδα. «Κλειδώνει» παράλληλα, αυτή την υγρασία σιγουρεύοντας ότι θα διατηρήσει το δέρμα ενυδατωμένο για αρκετή ώρα.

#2. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες: Πέρα από τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, το μέλι είναι γεμάτο με θρεπτικές ουσίες που σημαίνει ότι θρέφει, ενυδατώνει και καθαρίζει το δέρμα.

#3. Αποτελεί «φυσικό» προϊόν απολέπισης: Μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί σαν ένα φυσικό scrub για το πρόσωπο και το δέρμα, καθώς αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα, επιτρέποντας έτσι σε νέα να… ξεπροβάλλουν, προσφέροντας τελικά λαμπερή όψη. 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

BEAUTY TIPS

Η ρουτίνα ομορφιάς της Jennifer Garner, που είχε γενέθλια στις 17 Απριλίου

Στα 52 της η Jennifer Garner έχει επιλέξει μια γρήγορη κι απλή ρουτίνα περιποίησης

BEAUTY TIPS

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά λάμψης της Anya Taylor-Joy

Η Anya Taylor-Joy είχε γενέθλια στις 16 Απριλίου και εμείς γιορτάζουμε τα tips ομορφιάς της

Προτεινόμενα