Skip to main content

BEAUTY TIPS

Πώς να βρεις το signature αρώμα σου

4 tips που θα σε βοηθήσουν να ανακαλύψεις την μυρωδιά που θα σε κάνει... αξέχαστη.


Κέλλυ Νόβακ

Αγαπώ πολύ τα αρώματα. Είμαι από τους ανθρώπους που δεν φεύγουν από το σπίτι χωρίς να ψεκάσουν έστω και λίγη ποσότητα από το άρωμά τους. Νιώθω «άδεια» και «γυμνή» χωρίς αυτό.

Για εμένα μια χαρακτηριστική μυρωδιά μπορεί να μείνει για πάντα χαραγμένη στην μνήμη μου. Μπορεί να μου ξυπνήσει γλυκιές αναμνήσεις, μέχρι και να με κάνει να νοσταλγήσω κάποια συγκεκιμένη στιγμή της ζωής μου. Γι’ αυτό, λοιπόν, πιστεύω πολύ ότι πρέπει μια γυναίκα, να βρει το άρωμά της. Σίγουρα, αυτό δεν σημαίνει ότι στην ζωή της πρέπει να φοράει μόνο ένα. Και σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει «χώρος» για πειραματισμό, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με μοσχοβολιστές μυρωδιές!

Όπως και με το μακιγιάζ, τα ρούχα και τα μαλλιά μας λοιπόν, έτσι και στο άρωμα, αν δεν πειραματιστούμε λίγο, πώς αλλιώς θα καταλάβουμε τι μας αρέσει και μας ταιριάζει πραγματικά; Γι’ αυτό λοιπόν, τα παρακάτω 4 tips πιστεύω ότι θα σε βοηθήσουν αρκετά ώστε να βρεις το signature άρωμά σου.

Διασκέδασέ το!

Δοκίμασέ τα όλα! Πήγαινε σε ένα κατάστημα καλλυντικών ειδών και πάρε δειγματάκια, από όλα τα αρώματα! Είναι σημαντικό να κάνεις το τελευταίο, καθώς έτσι μπορείς να δοκιμάσεις ένα νέο άρωμα και να δεις πώς η μυρωδιά του «εξελίσσεται» καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας. Έχει εξασθενίσει η μυρωδιά; Αλλάζει με κάποιον τρόπο; Όλα αυτά παίζουν ρόλο στην τελική σου απόφαση!

Συμβουλέψου τους «ειδικούς»

Πριν αγοράσεις ένα άρωμα, πάρε μαζί και μια φίλη σου. Ρώτα την γνώμη της. Ένα δεύτερο ζευγάρι… ρουθούνια είναι πάντα καλύτερο από ένα! Και φυσικά, μην ξεχάσεις να ρωτήσεις τους ειδικούς! Οι υπάλληλοι των καταστημάτων που πουλάνε τα αρώματα, γνωρίζουν 1-2 πραγματάκια περισσότερα από εσένα, οπότε μην διστάσεις να ρωτήσεις και την δική τους γνώμη!

Μην κρίνεις ίνα μην κριθείς

“Don’t judge a book by its cover” λέει ολαός και έχει δίκιο. Αν δεν σου «κάνει» στην όψη το μπουκάλι ή ακόμα και το brand του ίδιου του αρώματος, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σου ταιριάζει. Μύρισέ το πρώτα και μετά μπορείς να κρίνεις, αν σου αρέσει ή όχι.

Υπάρχουν και αλλλού πορτοκαλιές…

Εντάξει, πες ότι έχεις βρει ήδη ένα άρωμα που σου αρέσει πολύ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να βρεις και ένα άλλο. Είναι οκέι να «απατήσεις» το άρωμα που φοράς χρόνια, με ένα καινούργιο. Όπως είπαμε, δεν χρειάζεται να έχεις ένα μόνο signature άρωμα. Μπορείς να έχεις και δύο και τρία. Μην ξεχνάς επίσης, ότι το κάθε άρωμα που φοράς έχει τη στιγμή του. Μπορεί να έχεις ένα που φοράς κάθε μέρα, ένα όταν βγαίνεις έξω και ένα όταν βγαίνεις ραντεβού με τον… καλό σου, και θέλεις μια μεθυστική μυρωδιά για να τον σαγηνεύσεις! Κάθε πράγμα στον καιρό του!

 

Εγώ πάντως, το νέο signature άρωμά μου το βρήκα! Μέσα από τα νέα 6 αρώματα της συλλογής της MAC Cosmetics, Shadescents, ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, ανακάλυψα την νέα μου μυρωδιά! Είναι το My Heroine το οποίο με τις νότες από σαφράν και προσφέρει μια καπνιστή «επίγευση» .Τώρα ξέρω με τι θα ταιριάζει άψογα και το αντίστοιχο κραγιόν του brand (απ’ όπου και είναι εμπνευσμένο το άρωμα), όταν το φοράω!

4tips-4finding-ur-fragrance-01.jpg

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

BEAUTY TIPS

Η ρουτίνα ομορφιάς της Jennifer Garner, που είχε γενέθλια στις 17 Απριλίου

Στα 52 της η Jennifer Garner έχει επιλέξει μια γρήγορη κι απλή ρουτίνα περιποίησης

BEAUTY TIPS

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά λάμψης της Anya Taylor-Joy

Η Anya Taylor-Joy είχε γενέθλια στις 16 Απριλίου και εμείς γιορτάζουμε τα tips ομορφιάς της

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός