Skip to main content

BEAUTY TIPS

Γιατί το κινητό είναι βλαβερό για το δέρμα;

4 λόγοι που αγαπημένο σου smartphone είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της επιδερμίδας σου!


Κέλλυ Νόβακ

Μπορεί το αγαπημένο σου, υπερσύγχρονο smartphone να… ψήνει μέχρι και καφέ, αλλά το ήξερες ότι είναι άκρως βλαβερό για την επιδερμίδα σου; Κι όμως! Το κινητό τηλέφωνο προσελκύει 10 φορές περισσότερα βακτήρια, αντί το κάθισμα της τουαλέτας!

Αν δεν το καθαρίζεις συχνά (με αυτό, εννοώ σε καθημερινή βάση), τότε είναι πολύ πιθανό να καταστρέφεις την επιδερμίδα σου, μέχρι και να είναι ο βασικός λόγος που έχεις προβλήματα με αυτή. Και να μην αναφερθώ στο τεχνητό φως του κινητού και την μικρή οθόνη που μέχρι και αυτά μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην επιδερμίδα!

Πιο συγκεκριμένα όμως, ένα βρώμικο κινητό μπορεί να προκαλέσει τα εξής:

Ακμή

Κάθε φορά που ακουμπάει το κινητό στο μάγουλο ή το πηγούνι σου μεταφέρονται βρωμιά και βακτήρια από την οθόνη του κινητού στο δέρμα σου. Το αποτέλεσμα; Να κλείνουν οι πόροι και να δημιουργούνται σπυράκια. Φρόντισε να σκουπίζεις το κινητό σου με ένα αντιβακτηριδιακό μαντηλάκι τουλάχιστον μια φορά την ημέρα.  

Στίγματα

Η ζέστη και το φως που προέρχονται από την οθόνη του κινητού σου, μπορεί να αυξήσει την παραγωγή μελανίνης με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν με τον καιρό μαύρα σημάδια ή στίγματα στο πρόσωπο. Προσπάθησε να χρησιμοποιείς ακουστικά και να μιλάς στο τηλέφωνο με hands free.

Ρυτίδες στον λαιμό

Κάθε φορά που κοιτάς κάτω προς το κινητό σου, «σπάει» το φυσικό κολλαγόνο που παράγει το δέρμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται πρόωρες ρυτίδες και να χαλαρώνει το δέρμα στην περιοχή αυτή. Προσπάθησε λοιπόν να κρατάς το κινητό σου στο ύψος των ματιών σου.

Γραμμές ανάμεσα στα φρύδια

Κάθε φορά που προσπαθείς να συγκεντρωθείς για να στείλεις ένα μήνυμα ή να διαβάσεις ένα e-mail, μια νέα γραμμή ανάμεσα στα φρύδια σου ξεπετάγεται! Αν νιώθεις ότι δεν βλέπεις καλά τι γράφεις ή τι διαβάζεις και «σουφρώνεις» το μέτωπο, φρόντισε να μεγαλώσεις το μέγεθος του κειμένου.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Αν και δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να το εξαφανίσεις, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι για να καμουφλαριστεί

BEAUTY TIPS

Η Zendaya καλωσόρισε την άνοιξη με μια υπέροχη ξανθιά απόχρωση

 Και είναι εξίσου πανέμορφη και απροσδόκητη με το νέο penny blonde look της

BEAUTY TIPS

Μέσα στην τσάντα ομορφιάς της Keira Knightley

Η Keira Knightley έχει γενέθλια και εμείς γιορτάζουμε τα μυστικά ομορφιάς της  

Προτεινόμενα

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.

ASK THE EDITOR

6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου

Νέα προϊόντα που θα λατρέψεις με το που τα βάλεις στο boudoir σου