Skip to main content

BEAUTY TIPS

Πώς χρησιμοποιώ το foundation σαν επαγγελματίας

Πώς να εφαρμόσεις το foundation για να κάνεις το δέρμα σου να δείχνει άψογο (ακόμα κι αν δεν είναι)


Κέλλυ Νόβακ

Όσο χρονών και να είσαι, δεν έχει σημασία. Σε ό,τι ηλικία και βρίσκεσαι το να θέλεις να έχεις ένα πεντακάθαρο και λαμπερό πρόσωπο είναι κάτι στο οποίο είμαι σίγουρη ότι στοχεύεις σε όλη σου την ζωή.

Αλλά όπως και να έχει, πάντα θα βρεθείς κάποια στιγμή έχεις ένα-δύο σπυράκια από την περίοδο ή σημάδια από τον ήλιο ή πόρους γύρω από την μύτη.

Ευτυχώς όμως, με τα κατάλληλα προϊόντα ομορφιάς και την σωστή τεχνική, μπορείς να δημιουργήσεις ένα μακιγιάζ το οποίο να κάνει το δέρμα σου να δείχνει άψογο –έστω και αν δεν είναι! Πώς; Σου αποκαλύπτω όλα τα μυστικά, παρακάτω!

Αρχικά, πρέπει να βρεις ένα foundation που να ταιριάζει και με την τονικότητα του δέρματός σου, αλλά και με την σύνθεσή του. Αν για π.χ. έχεις λιπαρό δέρμα, απέφυγε τα προϊόντα που κάνουν την επιδερμίδα πολύ ξηρή και προτίμησε αυτά που είναι oil-free. Αν πάλι έχεις ξηρή επιδερμίδα, επέλεξε ένα που να προσφέρει ενυδάτωση.

Tips πριν την εφαρμογή

Προετοίμασε την επιδερμίδα σου πριν εφαρμόσεις το foundation. Άπλωσε ένα primer το οποίο θα κάνει και το μακιγιάζ να κρατήσει περισσότερο και με το οποίο μπορείς να «κλέψεις» μερικά σημάδια από το πρόσωπο.

application_foundation_for_clearskin_01.jpg Προσωπικά, χρησιμοποιώ το Master Prime Pore Minimizing Primer της Maybelline το οποίο να κάνει τους πόρους λιγότερο εμφανείς με την       χρήση μόλις λίγου προϊόντος!

 Ήδη με την χρήση του primer θα δεις μεγάλη διαφορά. Έπειτα, αν θέλεις να καλύψεις ακόμη περισσότερο σημάδια του προσώπου ή          σπυράκια,  εφάρμοσε μόνα στα σημεία αυτά, concealer. Για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, επέλεξε ένα concealer που να έχει  κίτρινη  τονικότητα, κάτι που προσφέρει σούπερ κάλυψη. Σημαντικό tip: αν θέλεις να καλύψεις τυχόν σημάδια, τότε εφάρμοσε το concealer  πριν το  foundation. Έτσι, θα χρησιμοποιήσεις λιγότερο προϊόν, άρα θα έχεις και ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ.

Η εφαρμογή

Αφού έχεις βρει το σωστό foundation, έχεις βάλει το primer και το concealer ήρθε η ώρα του foundation. Άπλωσε λίγο προϊόν σε όλο το πρόσωπο και με ένα νωπό beauty blender άπλωσε πάρα πολύ καλά, κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Φρόντισε να απλώσεις το προϊόν ομοιόμορφα. Αν θέλεις να είσαι ακόμη πιο σίγουρη ότι το foundation θα μείνει σταθερό μπορείς να ολοκληρώσεις με μια διάφανη πούδρα ή να ψεκάσεις με ένα setting spray.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Η ρουτίνα ομορφιάς της Jennifer Garner, που είχε γενέθλια στις 17 Απριλίου

Στα 52 της η Jennifer Garner έχει επιλέξει μια γρήγορη κι απλή ρουτίνα περιποίησης

BEAUTY TIPS

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά λάμψης της Anya Taylor-Joy

Η Anya Taylor-Joy είχε γενέθλια στις 16 Απριλίου και εμείς γιορτάζουμε τα tips ομορφιάς της

BEAUTY TIPS

6 λόγοι για να ενσωματώσεις ένα essence στη ρουτίνα του skincare σου

Κι όμως, αλλάζει τα πάντα στον τρόπο που φρόντιζες την επιδερμίδα σου

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Η Zendaya έλαμψε στην πρεμιέρα της νέας της ταινίας μέσα σε μια ξεχωριστή δημιουργία Ελληνίδας δημιουργού

Ποιας σχεδιάστριας είναι το φόρεμα που επέλεξε η δημοφιλής ηθοποίος;

BEAUTY NEWS

Η Margot Robbie υιοθετεί το πιο trendy κούρεμα της χρονιάς και τώρα θέλουμε να αποκτήσουμε κι εμείς bob

Δείτε τη μεγάλη αλλαγή στο hair look της αγαπημένης ηθοποιού

CELEBS

Εριέττα Κούρκουλου: «Το μωρό μας, ήταν κοριτσάκι, είχε το σύνδρομο Turner»

Η συγκλονιστική εξομολόγηση για το μωρό που έχασε