Skip to main content

BEAUTY TIPS

Φριζαρισμένα μαλλιά: λύση

Φριζαρισμένα μαλλιά; Να τι θα κάνεις για να τα… τιθασεύσεις 


Κέλλυ Νόβακ

Έχεις ίσια μαλλιά; Κυματιστά; Σγουρά; Ό,τι μαλλιά και αν έχεις, δεν έχει σημασία. Όλες οι γυναίκες αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα: τα φριζαρισμένα μαλλιά. Και ειδικά, το καλοκαίρι είναι πολύ πιο εύκολο –λόγω της υγρασίας- να έχουν αυτό το effect τα μαλλιά μας. Τι κάνουμε λοιπόν γι’ αυτό; Ένα από τα βασικά μυστικά είναι να χρησιμοποιείς τα σωστά προϊόντα για τα μαλλιά και να τα εφαρμόζεις όταν πρέπει. Για περισσότερα, διάβασε τα παρακάτω!

Κούρεμα

Όσο δελεαστικό κι αν είναι, ειδικά τώρα που ο καιρός είναι ζεστός, τα κοντά μαλλιά έχουν την τάση να φριζάρουν πιο εύκολα. Προσπάθησε, λοιπόν, να αποφεύγεις τα συχνά κουρέματα για να φριζάρουν λιγότερο τα μαλλιά σου.

Λούσιμο

Άκρως σημαντικό να βάζεις στα μαλλιά σου σούπερ ενυδατικά προϊόντα στα μαλλιά σου όταν λούζεσαι. Υπάρχουν πολλά στο εμπόριο που είναι έχουν “anti-frizz” ιδιότητες, αλλά και άλλα που υπόσχονται απαλά μαλλιά και έντονη ενυδάτωση λειτουργούν εξίσου καλά.

Mετά το λούσιμο

Μετά το λούσιμο είναι σημαντικό το πώς θα… χειριστείς τα μαλλιά σου, ώστε να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αρχικά, είναι κρίσιμο να τυλίξεις τα μαλλιά σου με ένα βαμβακερό t-shirt καθώς οι χνουδωτές πετσέτες τραβούν όλη την υγρασία από τα μαλλιά, με αποτέλεσμα να φριζάρουν πιο εύκολα. Έπειτα, και πάλι πρέπει να ενυδατώσεις καλά τα μαλλιά σου. Ένα leave-in conditioner, ένα έλαιο για τα μαλλιά (βλ. argan oil), ένα προϊόν anti-frizz, όλα αυτά θα βοηθήσουν την κατάσταση.

Στέγνωμα/Styling

Αρχικά, ό,τι προϊόν styling χρησιμοποιήσεις είναι σημαντικό να μην περιέχει οινόπνευμα το οποίο έχει την τάση να αφυδατώνει την τρίχα, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα το φριζάρισμα. Επίσης, προσπάθησε να αποφύγεις την θερμότητα και να στεγνώσεις τα μαλλιά σου φυσικά, με τον αέρα. Αν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, χρησιμοποίησε καλά εργαλεία για τα μαλλιά που δεν θα κάνουν την τρίχα να φριζάρει (βλ. σίδερο μαλλιών με κεραμικές πλάκες). Αν χρησιμοποιήσεις κάποιο σίδερο για μπούκλες ή σεσουάρ για τα μαλλιά, τότε φρόντισε να εφαρμόσεις στο τέλος στα μαλλιά σου ένα leave-in conditioner ή ένα λάδι για να ενυδατωθούν και να μην φριζάρουν.

Τι να προσέχεις γενικά

Καλό είναι, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που είναι πιο έντονος ο ήλιος, να χρησιμοποιείς ένα αντηλιακό για μαλλιά με SPF προστασία. Επίσης, αντάλλαξε την μαξιλαροθήκη σου με μια μεταξωτή η οποία δεν απορροφάει την υγρασία από την τρίχα των μαλλιών σου και την διατηρεί πιο ενυδατωμένη.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Προτεινόμενα

CELEBS

Κομψή εγκυμονούσα η Βασιλική Τρουφάκου: Με στενό μαύρο φόρεμα με σκισίματα!

Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης

ΠΑΙΔΙ

Parenting coach μοιράζεται διορατικές συμβουλές για το πώς να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η αυτοαντίληψη ενός παιδιού έχει ήδη αναπτυχθεί.

CELEBS

Μελίσα Μακάρθι: Ποια είναι η διάσημη κολλητή της Μέγκαν Μαρκλ;

Η ηθοποιός μιλά πάντα με τα καλύτερα λόγια για τη Δούκισσα του Σάσσεξ