Skip to main content

BEAUTY TIPS

4 hacks για το μακιγιάζ που θα σε κάνουν να πεις «όχι» στο μπότοξ

Εύκολα τρικ για να ξεγελάσεις ακόμα και τον πιο έμπειρο πλαστικό χειρούργο!


Κέλλυ Νόβακ

Εντάξει, όλες τις γυναίκες μας πιάνει από μια ηλικία κι έπειτα μια… ματαιοδοξία, ως προς την ομορφιά μας. Ο φόβος του να χάσουμε την νεανική μας όψη είναι ένας από τους μεγαλύτερους. Είναι αυτός και ο βασικός λόγος που αυτή την στιγμή τα ιατρεία πλαστικής χειρουργικής, έχουν μια ατελείωτη λίστα με πελάτες, οι οποίοι με το «πάτημα» μιας ένεσης, περιμένουν να διατηρήσουν την νιότη και την ομορφιά τους.

Δεν είναι μεμπτό αυτό και διόλου κατακριτέο. Το μόνο όμως που θα αναγνωρίσω, σαν γεγονός περισσότερο, είναι ότι οι επεμβάσεις και θεραπείες κοσμητικής χειρουργικής, κοστίζουν πολλά χρήματα.

Γιατί το να κάνεις ένα «μποτοξάκι» που κοστίζει 300, 400 ή 600€ μπορεί να μην είναι ένα αστρονομικό ποσό, αλλά όταν θα πρέπει να επαναλάβεις σε σύντομο χρονικό διάστημα, την ίδια θεραπεία, τότε υπολογίζεις τα κόστη διαφορετικά.

Προσωπικά, σου προτείνω πριν μπεις σε όλη αυτή την διαδικασία, να δοκιμάσεις τις… θαυματουργές ιδιότητες του μακιγιάζ. Υπάρχουν τρικ που μπορούν να σου ξεκλέψουν μερικά χρονάκια και που θα βελτιώσουν την όψη σου αρκετά. Το μόνο που χρειάζεσαι λοιπόν, είναι τα κατάλληλα προϊόντα ομορφιάς, τίποτε άλλο…

Hack #1: Foundation

Το να ταιριάζεις το foundation άψογα στην τονικότητα του δέρματός σου, είναι μια βασική αρχή του μακιγιάζ. Όχι όμως, όταν πασχίζεις για μια πιο νεανική όψη. Μια ένα άμεσο lift, ανάμειξε την βάση του μακιγιάζ σου με ένα foundation σε πιο θερμή και σκούρα απόχρωση, από το χρώμα του δέρματός σου. Έτσι, θα αποφύγεις να δείχνεις… άσπρη σαν φάντασμα και λίγο χρώμα παραπάνω θα δώσει μια δόση λάμψης στο πρόσωπο!

Hack #2: Contour

To contour είναι ο καλύτερός σου φίλος, σε αυτές τις περιπτώσεις, μιας και η τεχνική αυτή θέλει να «χτίσεις» ένα πιο ισομετρικό πρόσωπο. Μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις contour στα ζυγωματικά για μια πιο νεανική όψη. Αυτό το hack θα δώσει αμέσως lift στο πρόσωπό σου, όταν αυτό αρχίζει να… «πέφτει».  

Hack #3: Highlighter

To highlighter είναι τέλειο για τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς προσφέρει μια νεανική και λαμπερή επιδερμίδα. Αλλά γιατί να μην το χρησιμοποιείς όλο τον χρόνο και ειδικά στις περιπτώσεις που το δέρμα σου δείχνει θαμπό; Με τον ίδιο τρόπο που κάνεις contouring, μπορείς να κάνεις και highlighting και να δώσεις φως στο πρόσωπό σου, τονίζοντάς το στα σωστά μέρη (βλ. ζυγωματικά).

Hack #4: Concealer

Ο σωτήρας μας είναι αυτό το προϊόν! Είναι το μόνο προϊόν μακιγιάζ που είναι απαραίτητο σε όλες τις ηλικίες, γιατί πολύ απλά καλύπτει τα πάντα! Μαύρους κύκλους, έντονες γραμμές γήρανσης και φυσικά δίνει φως! Χρησιμοποίησε ένα σε λίγο πιο ανοιχτή απόχρωση από το δέρμα σου, για να τονίσεις περισσότερο την περιοχή των ματιών και φρόντισε να εφαρμόζεις και στην εξωτερική γωνία των ματιών, αλλά και στο τόξο κάτω από τα φρύδια, για ένα άμεσο lift!

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

6 λόγοι για να ενσωματώσεις ένα essence στη ρουτίνα του skincare σου

Κι όμως, αλλάζει τα πάντα στον τρόπο που φρόντιζες την επιδερμίδα σου

BEAUTY TIPS

Πώς να βελτιώσετε την ανοχή σας για ορούς βιταμίνης C

Πώς να αποφύγετε τους ερεθισμούς, ειδικά αν έχετε ευαίσθητο δέρμα

BEAUTY TIPS

6 λόγοι για να αλλάξεις την ενυδατική σου κρέμα τώρα που μπήκε η άνοιξη

Γιατί μια μικρή αλλαγή στα προϊόντα που χρησιμοποιείς στη ρουτίνα του skincare σου είναι απαραίτητη όταν αλλάζει η εποχή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 17 Απριλίου

Βγάλτε τελείως από τη ζωή σας ό,τι σας φαίνεται άχρηστο και σας κουράζει

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;