Skip to main content

BEAUTY TIPS

Πώς να βγάλω μαλλιά με φυσικό τρόπο;

Πώς να αποκτήσεις πυκνά μαλλιά 


Κέλλυ Νόβακ

Οκέι, δεν είμαστε όλες σαν την Selena Gomez και την ομάδα των experts που έχει πάνω από το κεφάλι της, και που της βάζουν-βγάζουν, όποτε το επιθυμεί, τα extensions από τα μαλλιά της, για να δείχνουν τα χτενίσματά της και κυρίως η κόμη της, πάντα πλούσια.

Δεν έχει καμία «κοινή θνητή», αυτή την δυνατότητα και κυρίως τον χρόνο για να κάνει τέτοιο! Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα επιθυμούσαν όλες οι γυναίκες αυτό το αποτέλεσμα στα μαλλιά τους!

Αλλά από το να σκεφτόμαστε τι δεν μπορούμε να έχουμε στην ζωή μας, μήπως καλύτερα να σκεφτόμαστε τι και πώς μπορούμε να κάνουμε για το αποκτήσουμε; Δηλαδή, οκέι, δεν έχεις πυκνά και πλούσια μαλλιά. Τώρα. Γιατί αν κάνεις τα παρακάτω, σε λίγο καιρό θα τα αποκτήσεις. Και όχι με… ψευτοextensions. Αλλά με φυσικό τρόπο. Θα είναι τα δικά σου μαλλιά, τα πιο πλούσια, υγιή και πυκνά. Όχι, σαν αυτά της Gomez. Χμ…

Φάε σωστά

Φυσικά, και ότι τρως παίζει τεράστιο ρόλο στην υγεία των μαλλιών σου. Μια υγιεινή διατροφή θα επηρεάσει θετικά και την υγιεινή έκβαση της τρίχας των μαλλιών σου. Είναι σημαντικό λοιπόν, σε αυτή να συμπεριλαμβάνεις πρωτεΐνη, τουλάχιστον 120 γρ. καθημερινά. Προτίμησε να την λαμβάνεις το πρωί, με το πρωινό σου.

Μην στρεσάρεσαι

Ναι, ξέρω. Easier said than done, που λένε. Αλλά όταν νιώθεις το άγχος να «σκάει» σαν καταπέλτης πάνω σου, απλά πάρε 5 βαθιές ανάσες. Γιατί πέρα από τα πολλά «κακά» στην υγεία σου που φέρνει το άγχος, φέρνει και στην υγεία των μαλλιών σου! Ναι, τα κάνει πιο αδύναμα τα μαλλιά! Απαπαπα! Μην το επιτρέψεις!

Kινήσου στρατηγικά με το styling

Eννοείται πώς με το σωστό styling μπορείς να κάνεις τα μαλλιά σου να φαίνονται πιο πυκνά. Παρόλα αυτά, μπορείς να κινηθείς και πιο… στρατηγικά γενικότερα, όταν τα φτιάχνεις. Τι σημαίνει αυτό: απέφυγε τα προϊόντα όπως τα έλαια για τα μαλλιά τα οποία είναι μεν ενυδατικά, αλλά βαραίνουν δε τα μαλλιά. Tο ίδιο ισχύει και για το πολυαγαπημένο conditioner. Απλά περιόρισε τα για λίγο διάστημα.

Μην ξεχνάς το τριχωτό

Όταν έχεις αδύναμα μαλλιά, για να τα κάνεις πιο γερά, πρέπει να «πιάσεις» το πρόβλημα, από την… ρίζα του κακού! Κυριολεκτικά, ξεκίνα από την ρίζα και το κρανίο! Όταν λούζεσαι κάνε μασάζ στα μαλλιά σου, για 2-3 λεπτά, κάτι που ενεργοποιήσει την κυκλοφορία του αίματος, ενώ θα «ξυπνήσουν» οι θύλακες της τρίχας ώστε να αναπαράγονται νέα μαλλιά, πιο γρήγορα.

Στις βιταμίνες λέμε «ναι»

Η βιταμίνη Β και όλα τα συμπλέγματά της (βλ. βιοτίνη, B12 κτλ.) θα βοηθήσουν πάρα πολύ την κατάσταση. Η βιταμίνη αυτή αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, προσφέρει ενυδάτωση και πιο γρήγορη αναπαραγωγή της τρίχας. Ψάξε για προϊόντα μαλλιών που περιέχουν βιταμίνη Β στα συστατικά τους. Εναλλακτικά, μπορείς να θρυμματίσεις μια βιταμίνη Β και να την προσθέσεις στο σαμπουάν και conditioner σου!

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Αν και δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να το εξαφανίσεις, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι για να καμουφλαριστεί

BEAUTY TIPS

Η Zendaya καλωσόρισε την άνοιξη με μια υπέροχη ξανθιά απόχρωση

 Και είναι εξίσου πανέμορφη και απροσδόκητη με το νέο penny blonde look της

BEAUTY TIPS

Μέσα στην τσάντα ομορφιάς της Keira Knightley

Η Keira Knightley έχει γενέθλια και εμείς γιορτάζουμε τα μυστικά ομορφιάς της  

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιο ζώδιο παιδεύει πιο πολύ το ταίρι του όταν είναι σε σχέση

Ο βαθμός δυσκολίας του στις σχέσεις, με βάση το ζώδιό σου

CELEBS

Εύη Αδάμ: Ποζάρει με την πανέμορφη 24χρονη κόρη της, Νεφέλη

Mαμά και κορή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό

DO IT YOURSELF

Τι οφέλη προσφέρει το ρυζόνερο στα μαλλιά σας;

Βάλε τικ σε προστασία, θρέψη, λάμψη, τόνωση και φροντίδα