Skip to main content

BEAUTY TIPS

4 beauty προϊόντα που θέλουν μέτρο

Βάλε “stop” στην κατάχρηση αν δε θες να έχεις αντίστροφα αποτελέσματα.


Κέλλυ Νόβακ

Μη βρούμε ένα ωραίο προϊόν εμείς οι γυναίκες, αμέσως να «πέσουμε» πάνω του και να μη σταματάμε να το χρησιμοποιούμε! Το παθαίνουμε αυτό, ειδικά όταν βλέπουμε θετικά αποτελέσματα. Αλλά τι κάνουμε, εκτός από θετικά αποτελέσματα, υπάρχουν και… αρνητικά; Εκεί είναι που αλλάζουν τα πράγματα και μετά το… overdose, έρχεται η… αποτοξίνωση! Αλλά ποια είναι αυτά τα προϊόντα που μπορεί να φέρουν “κινδύνους” με την κατάχρηση; Σύμφωνα με δηλώσεις που έχουν κάνει δερματολόγοι, έχω συλλέξει τα προϊόντα αυτά που η υπερβολική τους χρήση, καλό είναι να αποφεύγεται.

Dry Shampoo

Η υπερβολική χρήση του dry shampoo έχει ως αποτέλεσμα να μαζεύεται το προϊόν στην ρίζα της τρίχας. Αυτό σημαίνει ότι «βουλώνουν» οι θύλακες της τρίχας, δεν αναπνέουν τα μαλλιά ή ακόμα χειρότερα δεν φυτρώνουν νέα. Μην το χρησιμοποιείς λοιπόν, πάνω από μία με δύο φορές την εβδομάδα.

Self-tanner

Ναι, οκέι, θέλεις ένα ηλιοκαμένο look ακόμη και τώρα το φθινόπωρο, αλλά ένα self-tanner λειτουργεί αρνητικά στο δέρμα σου, αν το χρησιμοποιείς συνέχεια. Αφυδατώνει την επιδερμίδα, ειδικά τα άκρα. Επίσης, πολλές φορές αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να αποδίδει ένα πιο «πορτοκαλί» χρώμα στο δέρμα που σίγουρα δεν είναι ελκυστικό. Μην τον εφαρμόζεις λοιπόν, πάνω από μια φορά την εβδομάδα. Ακόμη, όταν το απλώνεις στο σώμα, καλό είναι να το αναμειγνύεις με λίγη κρέμα σώματος για να ενυδατώνεις καλύτερα το δέρμα.

Ρετινόλη

Όταν πρόκειται για τις διαφορετικές φόρμουλες ρετινόλης που υπάρχουν (πλέον) παντού στην αγορά, και που διαφημίζουν όλα τα brands, για τα προϊόντα του προσώπου τους, πρέπει να έχεις στο νου σου το εξής: το εν λόγω συστατικό πρέπει να είναι πιστοποιημένο. Η ρετινόλη είναι ένα πολύ ισχυρό συστατικό για το δέρμα το οποίο μπορεί να έχει ως αποτελέσματα, ξηρότητα, κάψιμο και ξεφλούδισμα, αν δεν είναι καλής ποιότητας. Αυτό ισχύει και για την συχνότητα που το χρησιμοποιείς. Μία με δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές για να την εφαρμόζεις στο πρόσωπο.   

Primer

Τα περισσότερα primer έχουν βάση τη σιλικόνη και αυτή η σιλικόνη «κάθεται» πάνω στο δέρμα σου. Αυτό μπορεί να κάνει το δέρμα πιο απαλό, αλλά από την άλλη έχει ως αποτέλεσμα να αφαιρεί όλα τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας και να δημιουργεί σπυράκια και δερματικές ενοχλήσεις. Εφάρμοζε μόνο σε ειδικές περιπτώσεις και σε events, που θέλεις να κρατήσει το μακιγιάζ σου ώρα. Σημαντικό είναι να το αφαιρέσεις και πολύ καλά με την χρήση όχι μόνο προϊόντος ντεμακιγιάζ, αλλά και καθαριστικού προσώπου.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς να κάνεις απολέπιση στο δέρμα σου όταν πάσχεις από ακμή

Οι κινήσεις που μπορείς να ακολουθήσεις για να αποφύγεις τον τραυματισμό του δερματικού φραγμού και τις μολύνσεις.

BEAUTY TIPS

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσεις τη ρετινόλη;

Το ενεργό συστατικό που κάνει θαύματα στην επιδερμίδα έχει και αυστηρές οδηγίες χρήσης.

BEAUTY TIPS

Με τη δύναμη της ντομάτας: μια νόστιμη συνταγή σούπας που τονώνει το δέρμα

Πώς να την φτιάξετε και γιατί θα κάνει το πρόσωπό σας να λάμπει

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;