Skip to main content

BEAUTY TIPS

Πώς να αισθάνεσαι (και να δείχνεις) όμορφη χωρίς ίχνος makeup

5 τρόποι να πεις «όχι» στο foundation!


Κέλλυ Νόβακ

Ποια γυναίκα μπορεί να αποχωριστεί το αγαπημένο της foundation; Αυτό το θαυματουργό προϊόν, το οποίο καταφέρνει χρόνια πολλά τώρα, να κάνει τα πρόσωπα όλων των γυναικών στον κόσμο, να δείχνουν λαμπερά και χωρίς σημάδια; Καμία.

Τι θα έλεγες λοιπόν, αν σου έλεγα να το αποχωριστείς για λίγο; Γιατί αυτό, το τόσο χρηστικό προϊόν ομορφιάς, όταν το χρησιμοποιούμε καθημερινά, έχει την τάση να ταλαιπωρεί το δέρμα μας. Μπορείς λοιπόν, να αφήνεις την επιδερμίδα σου να «ξεκουράζεται» και να «αναπνέει» που και που, χωρίς να εφαρμόζεις στο πρόσωπο μέικαπ.

Αν όμως δεν νιώθεις άνετα με το να κυκλοφορήσεις εκτός σπιτιού, χωρίς την εφαρμογή foundation, εγώ σου λέω ότι αν κάνεις τα παρακάτω, θα αισθανθείς αλλά και θα δείχνεις όμορφη και γεμάτη με αυτοπεποίθηση!

#1. «Γρήγορη» λάμψη

Μπορεί το να φοράς foundation συνέχεια να ταλαιπωρεί την επιδερμίδα σου, αλλά λίγο highlighter στα ζυγωματικά και την μύτη, όχι! Είναι εξάλλου η πιο εύκολη και γρήγορη λύση, για να προσφέρεις λίγη λάμψη στην επιδερμίδα σου.

#2. Μην ξεχνάς το υπόλοιπο πρόσωπο

Θα δεις ότι θα δείχνεις περιποιημένη, ακόμα και χωρίς μέικαπ, αν βάλεις λίγη μάσκαρα στις βλεφαρίδες και ένα ενυδατικό κραγιόν στα χείλη!

#3. Δώσε σημασία στην ρουτίνα ομορφιάς σου

Ένα πραγματικά ωραίο δέρμα, δείχνει λαμπερό όταν είναι και υγιές. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να αψηφάς την περιποίηση της επιδερμίδας σου και την ενυδατώνεις κάθε μέρα, πρωί-βράδυ. Δεν θα θέλεις καν να φοράς foundation, αν είναι ενυδατωμένη η επιδερμίδα σου, θα δεις…

#4. Φάε καλά

Με παρόμοια λογική, αν έχεις μια υγιή επιδερμίδα, τότε θα δείχνει λαμπερή και φρέσκια. Και μπορείς να προσφέρεις ένα υγιές και λαμπερό δέρμα, τρώγοντας και τις κατάλληλες τροφές! Φρόντισε να τρως τροφές με βιταμίνη C που βοηθούν στο να αναπαραχθεί το φυσικό κολλαγόνο του οργανισμού, αλλά και βιταμίνες Α και Ε που προσφέρουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

#5. Επένδυσε στα κατάλληλα εργαλεία

Ένα jade roller, για π.χ., «πακέτο» με την σωστή ρουτίνα ομορφιάς, θα κάνει την επιδερμίδα σου να λάμπει φυσικά! Έτσι, δεν θα χρειάζεσαι να εφαρμόζεις foundation συνέχεια!

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Αν και δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να το εξαφανίσεις, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι για να καμουφλαριστεί

BEAUTY TIPS

Η Zendaya καλωσόρισε την άνοιξη με μια υπέροχη ξανθιά απόχρωση

 Και είναι εξίσου πανέμορφη και απροσδόκητη με το νέο penny blonde look της

BEAUTY TIPS

Μέσα στην τσάντα ομορφιάς της Keira Knightley

Η Keira Knightley έχει γενέθλια και εμείς γιορτάζουμε τα μυστικά ομορφιάς της  

Προτεινόμενα

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.

ASK THE EDITOR

6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου

Νέα προϊόντα που θα λατρέψεις με το που τα βάλεις στο boudoir σου

BEAUTY TIPS

5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Αν και δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να το εξαφανίσεις, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι για να καμουφλαριστεί