Skip to main content

BEAUTY TIPS

Αυτές τις τροφές έκοψε η Natalie Portman και απέκτησε άψογη επιδερμίδα

Μετά από αυτό, δεν είδε σπυράκι ούτε ζωγραφιστό!


Κέλλυ Νόβακ

Δεν νομίζω ότι έχω δει ποτέ την Natalie Portman με κακή εμφάνιση. Είτε όταν βρίσκεται στο κόκκινο χαλί, είτε σε… παπαρατσικές φωτογραφίες που την απαθανατίζει ο φακός στην καθημερινότητά της.

Παρόλα αυτά, η ίδια αποκάλυψε ότι δεν είναι… τέλεια! Ούτε η ίδια, ούτε η επιδερμίδα της! Για την ακρίβεια, η ίδια μέχρι και πριν λίγο διάστημα, έπασχε από ακμή.

«Είμαι vegan οπότε πλέον βλέπω ότι η επιδερμίδα μου είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τότε που ξεκίνησα να είμαι χορτοφάγος», δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή της στο The Cut.

Στην ίδια συνέντευξη, αποκάλυψε και τις δύο τροφές που έκοψε για ένα πιο λαμπερό δέρμα χωρίς ενοχλήσεις. «Έκοψα τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα αυγά, και από τότε δεν έχω εμφανίσει καθόλου σπυράκια. Αυτό ήταν πραγματική αποκάλυψη!», αναφέρει.

Και ενώ η Portman πολύ σωστά ξεκαθαρίζει, ότι επειδή έκοψε εκείνη αυτές τις τροφές, αυτό δεν σημαίνει ότι το ίδιο θα συμβεί και σε κάποια άλλη γυναίκα –η καθεμία μας έχει και διαφορετικές ευαισθησίες-, πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, αλλά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, σχετίζονται απόλυτα με την ακμή.

«Υπάρχουν πολλές έρευνες που δείχνουν ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη –aka τροφές που δεν ‘φουντώνουν’ τα επίπεδα του ζάχαρου-, μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση της ακμής. Τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη είναι τα κέικ, τα άσπρα μακαρόνια, τα ζαχαρωτά, τα αφεψήματα με πολύ ζάχαρη, ενώ τα φρούτα, τα λαχανικά που δεν έχουν πολύ άμυλο, τα καρύδια, τα φασόλια και τα προϊόντα ολικής άλεσης είναι αυτά που πρέπει να καταναλώνει κανείς, σε αυτές τις περιπτώσεις», δηλώνουν οι ειδικοί.

Όσον αφορά τα γαλακτοκομικά, το American Academy of Dermatology αναφέρει ότι το γάλα μπορεί να αυξήσει την παρουσίας ακμής.

«Εμφανίζεται συνήθως με το αποβουτυρωμένο γάλα (skim milk) αλλά και με άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το τυρί ή το γιαούρτι», προσθέτουν.

Φυσικά, όλες αυτές είναι έρευνες που λειτουργούν διαφορετικά σε κάθε άνθρωπο. Οπότε πριν αλλάξεις την καθημερινή σου διατροφή, συμβουλέψου πρώτα τον δερματολόγο σου.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

BEAUTY TIPS

Η ρουτίνα ομορφιάς της Jennifer Garner, που είχε γενέθλια στις 17 Απριλίου

Στα 52 της η Jennifer Garner έχει επιλέξει μια γρήγορη κι απλή ρουτίνα περιποίησης

BEAUTY TIPS

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά λάμψης της Anya Taylor-Joy

Η Anya Taylor-Joy είχε γενέθλια στις 16 Απριλίου και εμείς γιορτάζουμε τα tips ομορφιάς της

Προτεινόμενα

ΒΙΒΛΙΟ

«Όλοι οι ενήλικες ήταν κάποτε παιδιά ... αλλά λίγοι από αυτούς το θυμούνται» Μικρός Πρίγκιπας

Γιορτάζουμε τα 81 χρόνια από την πρώτη έκδοση του Μικρού Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

CELEBS

Αλέξης Γεωργούλης: «Διαλύθηκα όταν το έμαθα, ήταν κεραυνός εν αιθρία»

Η εξομολόγηση για την καταγγελία εις βάρος του από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ