3 λόγοι που θα σε πείσουν να πάρεις μία μεταξωτή μαξιλαροθήκη - AllYou.gr

Search

3 λόγοι που θα σε πείσουν να πάρεις μία μεταξωτή μαξιλαροθήκη

Κοιμήσου στα καλύτερα, για να δείχνεις πάντα στα…. καλύτερά σου!

19 Οκτωβρίου 2017
Συντάκτης : Kelly Novak

Η αλήθεια είναι ότι κάθε φορά που θα ξεφυλλίσω ένα περιοδικό décor ή όταν χαζεύω σπίτια στο Pinterest, πάντα εντυπωσιάζομαι με τις κρεβατοκάμαρες που έχουν μεταξωτά σεντόνια. Δημιουργούν αυτή την αίσθηση πολυτέλειας στον χώρο, χωρίς αμφιβολία.

Η αλήθεια όμως είναι, ότι δεν είναι αυτός ο μόνος λόγος που θα έπρεπε να κοιμόμαστε σε μεταξωτά σεντόνια και συγκεκριμένα να κοιμόμαστε με μεταξωτά μαξιλάρια.

Μία μαξιλαροθήκη από ένα τέτοιο υλικό, έχει πολλά περισσότερα οφέλη στην ομορφιά (και την υγεία μας), πέρα από το γεγονός ότι δείχνουν ωραία.

Υπάρχουν λοιπόν, σημαντικότεροι λόγοι απ’ αυτόν, που θα σε πείσουν τελικά να αντικαταστήσεις την βαμβακερή μαξιλαροθήκη σου με μια μεταξωτή.

Διάβασε ποιοι είναι αυτοί, παρακάτω!

#1. Το μετάξι είναι από την «φύση» του υποαλλεργικό

Το μετάξι είναι υποαλλεργικό, κάτι που το καθιστά κατάλληλο για όσους πάσχουν από αλλεργίες! Οι ίνες του «αντιστέκονται» στην σκόνη, την μούχλα κτλ. Έτσι, μειώνεις τις πιθανότητες να εισπνεύσεις αυτές τις ουσίες ή από το να «κάτσουν» πάνω στο δέρμα σου!

#2. Το μετάξι διατηρεί ενυδατωμένο το δέρμα

Οι βαμβακερές μαξιλαροθήκες είναι σούπερ απορροφητικές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να «ρουφάνε» όλα τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας σου όταν κοιμάσαι. Για την ακρίβεια, αν δεν την αλλάζεις καθημερινά (ποιος έχει χρόνο γι’ αυτό;) «κλείνει» τους πόρους και εμφανίζει σπυράκια.

Μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη είναι λιγότερο απορροφητική, με αποτέλεσμα να διατηρεί την υγρασία της επιδερμίδας και να μην «τραβάει» όλα αυτά τα φυσικά έλαιά της.  

#3. Το μετάξι προστατεύει τα μαλλιά σου

Το καλύτερο πράγμα με μία μεταξωτή μαξιλαροθήκη είναι το γεγονός ότι δεν θα ξυπνάς πια, με…. «τρελά» μαλλιά! Όπως και με την επιδερμίδα, αυτό το υλικό δεν απορροφάει όλα τα φυσικά έλαια της τρίχας, διατηρώντας την υγρασία των μαλλιών. Έτσι μπορείς να πεις «αντίο» στο φριζάρισμα!Ακολούθησε το allyou στο Instagram!