Skip to main content

BEAUTY TIPS

Hacks για το μακιγιάζ που θα σου αλλάξουν την ζωή

Beauty μυστικά για.. τεμπέλες!


Κέλλυ Νόβακ

Οk, ίσως να είναι «βαριά» η λέξη τεμπέλα. Όχι, δεν θεωρώ ότι κάποια γυναίκα που δεν έχει τον χρόνο ή την όρεξη να ασχολείται 1 και 2 ώρες με το μακιγιάζ της, είναι ταμπέλα. Προσωπικά, πιστεύω ότι πρέπει να δώσουμε λίγο περισσότερο… χώρο σε αυτή την έννοια. Ειδικά, όσον αφορά θέματα που έχουν να κάνουν με την ομορφιά. Και όσο και να πιστεύω ότι δεν πρέπει να είμαστε τεμπέλες με την περιποίηση της επιδερμίδας μας, άλλο τόσο πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε με το μακιγιάζ μας. Είμαι φαν του “less is more” εξάλλου, παρόλα αυτά θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να είμαστε πάντα ώρες ολόκληρες μπροστά από έναν καθρέφτη, προσπαθώντας να επιτύχουμε ένα εντυπωσιακό μακιγιάζ.

Μπορούμε να διευκολύνουμε την ζωή μας (ίσως και την τσέπη μας), κάνοντας τα παρακάτω hacks, τα οποία ίσως τελικά αν εφαρμόζουμε πιο συχνά, αυτό να μην μας κάνει τεμπέλες, αλλά έξυπνες.

#1. Βρέξε ένα σφουγγαράκι του μακιγιάζ με ένα setting spray (προϊόν που σταθεροποιεί το μακιγιάζ). Με τον τρόπο αυτό, θα ενυδατώσεις την επιδερμίδα κάνοντας την εφαρμογή του foundation πιο εύκολη, ενώ το μακιγιάζ σου θα κρατήσει ώρες!

#2. Μιας και μιλάμε για foundation, γιατί να φοράς; Ένα υγρό concealer μπορεί να προσφέρει κάλυψη εξίσου καλά. Βάλε λίγη ποσότητα σε ένα νωπό σφουγγαράκι του μακιγιάζ και άπλωσε σε όλη την επιδερμίδα.

#3. Κάνε το ρουζ σου… multitasker! Λατρεύω τα προϊόντα που έχουν πολλαπλή χρήση και ένα ρουζ έχει σίγουρα παραπάνω από μία! Ειδικά, αν είναι σε μορφή stick! Πέρα από την εύκολη εφαρμογή του, μπορείς να το εφαρμόσεις και στα χείλη, για να τους δώσεις χρώμα, αλλά και στα μάτια σαν σκιά!

#4. Παράτα τα πινέλα του μακιγιάζ και… παίξε με τα δάχτυλά σου! Εφαρμόζοντας την σκιά ματιών με τον αντίχειρα και θα αποκτήσεις εύκολα και γρήγορα το πιο εντυπωσιακό smoky μακιγιάζ! Ειδικά, αν έχει κρεμώδη υφή η σκιά.

#5. Πες «ναι» στα υγρά lipstick και κραγιόν που κάνουν την εφαρμογή πιο εύκολη. Με ένα τέτοιο κραγιόν, δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις μολύβι για τα χείλη, καθώς η εφαρμογή του δεν χρειάζεται την ίδια ακρίβεια, όσο ένα στερεό κραγιόν.

#6. Δεν πειράζει αν δεν βγάζεις τα φρύδια σου. Ποιος έχει χρόνο για τέτοια πράγματα εξάλλου; Μιας και τα παχιά φρύδια είναι της μόδας, με ένα μολύβι φρυδιών απλά φτιάξε λίγο το σχήμα τους. Αν σε ενοχλούν οι παράταιρες τρίχες, άπλωσε λίγο concealer και… πουφ! Θα εξαφανιστούν!

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς να κάνεις απολέπιση στο δέρμα σου όταν πάσχεις από ακμή

Οι κινήσεις που μπορείς να ακολουθήσεις για να αποφύγεις τον τραυματισμό του δερματικού φραγμού και τις μολύνσεις.

BEAUTY TIPS

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσεις τη ρετινόλη;

Το ενεργό συστατικό που κάνει θαύματα στην επιδερμίδα έχει και αυστηρές οδηγίες χρήσης.

BEAUTY TIPS

Με τη δύναμη της ντομάτας: μια νόστιμη συνταγή σούπας που τονώνει το δέρμα

Πώς να την φτιάξετε και γιατί θα κάνει το πρόσωπό σας να λάμπει

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ένα γευστικό ουράνιο τόξο στο πιάτο σου

Υγιεινά, νόστιμα και πολύχρωμα, αυτά τα wraps θα σε ενθουσιάσουν

CELEBS

Δεν τους έφερε γούρι ο Σασμός: Πέντε ηθοποιοί που χώρισαν!

Από την τηλεοπτική επιτυχία στις δυσκολίες της προσωπικής τους ζωής

ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Bon Jovi ανακοινώνουν την κυκλοφορία του δίσκου Forever – Ακούστε το lead single με τίτλο “Legendary”

Πότε θα κυκλοφορήσει ο νέος δίσκος του συγκροτήματος;