Skip to main content

BEAUTY TIPS

3 απλά τρικ για μια άψογη επιδερμίδα

Τι μπορείς να αλλάξεις στην ρουτίνα ομορφιάς σου, για να βελτιώσεις την υγεία του δέρματός σου!


Κέλλυ Νόβακ

Αρκεί καμιά φορά να κάνουμε μικρές αλλαγές στην ρουτίνα ομορφιάς μας και, να αποκτήσουμε τελικά το δέρμα που πάντα επιθυμούσαμε. Αυτό που είναι λαμπερό και υγιές, χωρίς σημάδια, αποχρωματισμούς και ξηρότητα.

Δεν χρειάζεται λοιπόν, να θυσιάσουμε τα πάντα για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα στην επιδερμίδα μας. Αντιθέτως. Καμιά φορά αρκεί να κάνουμε μικρές, αλλά αποτελεσματικές, αλλαγές στην ρουτίνα ομορφιάς μας, τρικ με τα οποία μπορούμε να «ξεγελάσουμε» το δέρμα μας και, να το δούμε να βελτιώνεται δραστικά.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν, για να έχεις άψογη επιδερμίδα;

#1. Δεν ξεχνάς ποτέ την ρουτίνα ομορφιάς το βράδυ

Αν το πρωί, δεν βρίσκεις με τίποτα χρόνο για να εφαρμόσεις τις κρέμες σου, τότε το βράδυ σίγουρα μπορείς να «ξεκλέψεις» 10 λεπτά. Αν παρόλα αυτά, πάλι βρίσκεις τον εαυτό σου να μην καταφέρνει κάθε βράδυ να ασχολείται με την βραδινή ρουτίνα ομορφιάς σου, μπορείς να κάνεις το εξής: να την… μεταφέρεις στο κρεβάτι! Αν έχεις τα προϊόντα ομορφιάς σου στο κομοδίνο δίπλα από το κρεβάτι σου, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ακολουθείς καθημερινά την ρουτίνα αυτή! Έτσι, δεν θα μοιάζει σαν αγγαρεία η διαδικασία αυτή, μιας και τώρα θα την απολαμβάνεις από την άνεση του κρεβατιού σου!

#2. Νερό, νερό, νερό

Όλοι νομίζω το κάνουμε αυτό. Πριν πέσουμε για ύπνο, βάζουμε ένα ποτήρι νερό στο κομοδίνο μας, σε περίπτωση που διψάσουμε όσο είμαστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι ή μήπως διψάσουμε κατά την διάρκεια της βραδιάς. Λάθος. Αυτό μας κάνει να μην πίνουμε τελικά πολύ λίγο νερό, με τον φόβο μην το πιούμε όλο μονομιάς! Αν αντικαταστήσεις λοιπόν, το ποτήρι με ένα μεγάλο μπουκάλι νερό, θα καταναλώνεις περισσότερη ποσότητα. Και τι σημαίνει αυτό; Θα ενυδατώνεται καλύτερα το δέρμα σου. Και το δέρμα σου θέλει ενυδάτωση. Και η ενυδάτωση σημαίνει λαμπερή και υγιή όψη. There you go.

#3. Αχ, αυτά τα πινέλα του μακιγιάζ

Αχ, αχ, σε καταλαβαίνω. Και εγώ το θεωρώ αγγαρεία το να πρέπει να καθαρίζω κάθε δύο εβδομάδες τα πινέλα του μακιγιάζ μου, αλλά είναι από τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να κάνουμε για μια υγιή όψη. Γιατί βρώμικα πινέλα, ίσον και «βρώμικη» επιδερμίδα. Είναι επιβεβαιωμένο ότι τα βρώμικα πινέλα «κλείνουν» τους πόρους και φυσικά αυτό έχεις ως αποτέλεσμα μια θαμπή επιδερμίδα, με σπυράκια. Ε, όχι δεν θα το επιτρέψουμε αυτό!

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

6 λόγοι για να ενσωματώσεις ένα essence στη ρουτίνα του skincare σου

Κι όμως, αλλάζει τα πάντα στον τρόπο που φρόντιζες την επιδερμίδα σου

BEAUTY TIPS

Πώς να βελτιώσετε την ανοχή σας για ορούς βιταμίνης C

Πώς να αποφύγετε τους ερεθισμούς, ειδικά αν έχετε ευαίσθητο δέρμα

BEAUTY TIPS

6 λόγοι για να αλλάξεις την ενυδατική σου κρέμα τώρα που μπήκε η άνοιξη

Γιατί μια μικρή αλλαγή στα προϊόντα που χρησιμοποιείς στη ρουτίνα του skincare σου είναι απαραίτητη όταν αλλάζει η εποχή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 17 Απριλίου

Βγάλτε τελείως από τη ζωή σας ό,τι σας φαίνεται άχρηστο και σας κουράζει

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;