Skip to main content

BEAUTY TIPS

Πώς να αναζωογονήσεις το δέρμα σου το φθινόπωρο

Ο πλαστικός χειρουργός Αθανάσιος Χριστόπουλος προτείνει άμεσες και μη επεμβατικές λύσεις για μια νεανική όψη


Κέλλυ Νόβακ

Κακά τα ψέματα. Δεν είναι καλοκαίρι πια. Ακόμη κι αν καιρός μέχρι τώρα προσπαθούσε να «μεταμφιεστεί» μέσα από ηλιόλουστες καλοκαιρινές ημέρες, τώρα έχει αρχίσει να σηκώνει το… «άσχημο» κεφάλι του. Bασικά, δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα να υποδεχτούμε την νέα σεζόν. Αλλά να την υποδεχτούμε… «κανονικά» αυτή την φορά.

Με την θερμοκρασία να έχει αρχίσει να πέφτει σιγά-σιγά, ο φθινοπωρινός πλέον, καιρός της χώρας μας, μας υπενθυμίζει ένα πράγμα: ότι πρέπει να προετοιμαστούμε. Όχι εμείς ψυχολογικά, αλλά να προετοιμάσουμε το δέρμα μας!

Το δέρμα χρειάζεται ενυδάτωση, αναζωογόνηση και λάμψη. Ο πλαστικός χειρουργός Αθανάσιος Χριστόπουλος μας συμβουλεύει για το τι πρέπει να κάνουμε δίνοντάς μας, γρήγορες, άμεσες και μη επεμβατικές λύσεις για άμεση βελτίωση της αισθητικής του δέρματος της γυναίκας αλλά και του άνδρα.

Οι θεραπείες που προτιμούνται περισσότερο για σώμα και πρόσωπο αυτή την περίοδο είναι:

#1. Μεσοθεραπεία

«Η μεσοθεραπεία αποτελεί μια απόλυτα ασφαλή και γρήγορη διαδικασία διάρκειας περίπου μίας ώρας, που προσφέρει βαθιά ενυδάτωση στο πρόσωπο. Η μεσοθεραπεία είναι τεχνική κατά την οποίαν εγχύονται ουσίες στο μεσόδερμα ανάλογα με το πρόβλημα που ο πλαστικός χειρουργός καλείται να αντιμετωπίσει. Έτσι, ανάλογα την περίπτωση χρησιμοποιούνται υαλουρονικό, βιταμίνες κ.α. Μεγάλη σημασία για μια επιτυχή μεσοθεραπεία έχει η σωστή διάγνωση από τον πλαστικό χειρουργό για τις ανάγκες του δέρματος και η ποιότητα του υλικού που θα χρησιμοποιηθεί. Ειδικά με τη χρήση υαλουρονικού το πρόσωπο δείχνει πιο λαμπερό και νεανικό.»

#2. Botox

«Το botox αποτελεί μια ιδιαίτερα δημοφιλή μη επεμβατική διαδικασία με θεαματικό αποτέλεσμα στην εξάλειψη των λεπτών κυρίως ρυτίδων στο πρόσωπο (μέτωπο, “πόδι της χήνας” στην εξωτερική πλευρά των ματιών, στο μεσόφρυο, κ.α.). Λίγες μέρες μετά τη διαδικασία οι λεπτές ρυτίδες “εξαφανίζονται” αναδεικνύοντας ένα πρόσωπο πιο ξεκούραστο και πιο νεανικό. Το botox εμπιστεύονται εκατομμύρια γυναίκες και άνδρες κάθε χρόνο γιατί δίνει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα που διαρκεί συνήθως 6-9 μήνες.»

#4. Νήματα

«Τα νήματα προσώπου αποτελούν μέθοδο “μη επεμβατικού λίφτινγκ” που χαρίζει σφριγηλότητα και βελτίωση της υφής και της όψης του δέρματος χωρίς την ταλαιπωρία που θα είχε το χειρουργείο για λίφτινγκ. Πραγματοποιείται σε 1 μόλις συνεδρία στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού στοχεύοντας σε ανόρθωση του δέρματος στην περιοχή του προσώπου. Δεν υπάρχουν ουλές, το αποτέλεσμα είναι φυσικό και επίσης είναι σε πολύ πιο προσιτό κόστος από ένα επεμβατικό λίφτινγκ. Γίνεται σε περίπου 15 λεπτά και δεν έχει χρόνο αποθεραπείας.»

#4. Υαλουρονικό

«Το υαλουρονικό αποτελεί φυσικό συστατικό του οργανισμού το οποίο όμως μειώνεται στον οργανισμό με το πέρασμα των χρόνων. Με την έγχυση του “υαλουρονικού γεμίσματος” σε συγκεκριμένο σημείο του προσώπου επιτυγχάνεται, ανάλογα την περίπτωση και το υλικό, γέμισμα και εξάλειψη ρυτίδων, αυξητική στα χείλη, αυξητική στα ζυγωματικά, βελτίωση των σημαδιών της ακμής, κ.α. Το αποτέλεσμα, ανάλογα τον οργανισμό, το σημείο εγχύσεως και το υλικό διαρκεί συνήθως 1,5-2 χρόνια.»

Η επιλογή της διαδικασίας που θα ακολουθήσει κάθε γυναίκα γίνεται –και επιβάλλεται να γίνεται- σε συνεννόηση με τον πλαστικό χειρουργό, τις επιθυμίες του ασθενή και τις εξατομικευμένες ανάγκες του ατόμου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες πλαστικές χειρουργικής που μπορεί να ταιριάζουν σε εσένα μπορείς να βρεις στο πλαστικοςχειρουργος.gr.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

BEAUTY TIPS

Η ρουτίνα ομορφιάς της Jennifer Garner, που είχε γενέθλια στις 17 Απριλίου

Στα 52 της η Jennifer Garner έχει επιλέξει μια γρήγορη κι απλή ρουτίνα περιποίησης

BEAUTY TIPS

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά λάμψης της Anya Taylor-Joy

Η Anya Taylor-Joy είχε γενέθλια στις 16 Απριλίου και εμείς γιορτάζουμε τα tips ομορφιάς της

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός