3 τροφές που πρέπει να αποφεύγεις όταν έχεις ακμή - AllYou.gr

Search

3 τροφές που πρέπει να αποφεύγεις όταν έχεις ακμή

Και 3 tips για να αποκτήσεις λαμπερό δέρμα εύκολα και γρήγορα!

12 Νοεμβρίου 2017
Συντάκτης : Kelly Novak

Είναι πλέον γνωστό, ότι οι τροφές που καταναλώνουμε παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία της επιδερμίδας μας. Καμιά φορά, αρκεί να αλλάξουμε τις διατροφικές μας συνήθειες και να αποκτήσουμε τελικά την λαμπερή επιδερμίδα που πάντα επιθυμούσαμε.

Αυτό είναι ακόμα πιο κρίσιμο, εφόσον εμφανίζεις ακμή ή γενικά αντιμετωπίζεις δερματικές ενοχλήσεις, λόγω ευαίσθητης επιδερμίδας. Αρχικά, όμως πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου την εξής ερώτηση: «Πώς τρώγοντας τις σωστές τροφές μπορώ να βελτιώσω στην επιδερμίδα μου;»

Η κατάσταση λειτουργεί ως εξής. Τα περισσότερα δερματικά προβλήματα που έχουμε προκύπτουν από τις πολλές τοξίνες που έχει ο οργανισμός μας. Με σκοπό λοιπόν, να αποκτήσεις ένα καθαρό δέρμα πρέπει να φροντίσεις να ελαττώσεις αυτές τις τοξίνες; Και αυτό θα συμβεί με μια σωστή διατροφή!

Τι πρέπει λοιπόν, να αποφεύγεις σε αυτές τις περιπτώσεις και ποιες τροφές επηρεάζουν τόσο τον οργανισμό, ώστε να προκαλούν ακμή στο δέρμα σου;

#1. Γαλακτοκομικά προϊόντα: Αν σου αρέσει πολύ το γάλα τότε προτίμησε το γάλα αμυγδάλου ή καρύδας.

#2. Τηγανητά φαγητά: «Βουλώνουν» τους πόρους.

#3. Γλουτένη: Αν κόψεις την γλουτένη για 2 εβδομάδες θα δεις μεγάλη διαφορά στο δέρμα σου.

Πώς να κάνεις το δέρμα σου πιο λαμπερό εύκολα και γρήγορα

#1. Πιες νερό: Δύο με τρία λίτρα την ημέρα τουλάχιστον! Παραμένοντας ενυδατωμένη και πίνοντας πολύ νερό βοηθάς τον οργανισμό σου να αποβάλλει όλες αυτές τις κακές τοξίνες που επηρεάζουν την επιδερμίδα.

#2. Ύπνος: Δεν τον αποκαλούν οι Άγγλοι “beauty sleep” χωρίς λόγο. Ιδανικά 7 με 8 ώρες για να ξεκουραστείς και εσύ και το δέρμα σου!

#3. Στρες: Όταν αγχώνεσαι ο οργανισμός αποβάλλει τις λεγόμενες «τοξίνες του στρες». Αυτές οι τοξίνες πέρα από αρρώστιες που μπορούν να επιφέρουν, οδηγούν και σε δερματικές αναταραχές. Χαλάρωσε και πάρε 5 βαθιές ανάσες μέσα στην ημέρα!Ακολούθησε το allyou στο Instagram!