Skip to main content

BEAUTY TIPS

Λαμπερή στο ρεβεγιόν παρά τα ξενύχτια; Γίνεται

Ξεκίνα λαμπερή από την πρώτη μέρα του χρόνου και θα δεις που δεν είναι δύσκολο να κάνεις το ίδιο και τις υπόλοιπες.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Δεν είμαι και από τους πιο επιμελείς τύπους στα της ομορφιάς. Ναι, είμαι και εγώ από αυτές που καμιά φορά (καμιά…) κοιμούνται βαμμένες, ξεχνούν τις κρέμες τους και αμελούν μέσα στον πανικό της καθημερινότητας να φροντίζουν την επιδερμίδα τους. Η πόλη "τρώει" μερικά κομμάτια της ρουτίνας ομορφιάς μου και ξέρω ότι δεν είμαι μόνη σε αυτό. Ξέρω ότι κι εσύ "βλέπεις" τον εαυτό σου σε κάποια από τα παραπάνω.

Όμως, ας το παραδεχτούμε: η φροντίδα του δέρματός μας είναι σημαντική. Σε καμία δεν αρέσει ούτε η εμφάνιση ούτε η αίσθηση μιας κουρασμένης επιδερμίδας, γεμάτης ρύπους και υπολείμματα μακιγιάζ. Γι’ αυτό ας βάλουμε στους στόχους της νέας χρονιάς να είμαστε πιο επιμελείς με αυτό το κομμάτι και ας ξεκινήσουμε από τη πρώτη μέρα του χρόνου λαμπερές!
 

shine2.jpg
 

Το πώς θα τα καταφέρουμε, θα στο μαρτυρήσω μετά από όσα έκανα για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και στέφθηκαν με επιτυχία.

#1. Βρες τον άνθρωπο σου…

Για όλες εμάς που δεν είμαστε guru της ομορφιάς, υπάρχουν οι φίλες ή οι συνεργάτιδες που μπορούν να μας δώσουν τα φώτα τους. Εγώ, έχω την Κέλλυ (a.k.a. beauty editor του Allyou). Ξέρει τα πάντα, δοκιμάζει όλα τα προϊόντα και μπορεί να μου δώσει συμβουλή στο λεπτό. Έτσι κι έγινε, λοιπόν. Συζήτησα το θέμα μου,  και μου είπε τι μπορώ να κάνω, σύμφωνα με το χαρακτήρα μου και τη ζωή μου. Εσύ, μπορείς να τη διαβάζεις στο Allyou. Δεν κρατάει beauty μυστικά.

#2. Ξεβάψου

Νο1 κανόνας στη φροντίδα της επιδερμίδας είναι η αφαίρεση του μακιγιάζ η οποία πάει πακέτο με την αφαίρεση όλων αυτών που η πόλη φορτώνει την επιδερμίδα μας. Οπότε για αρχή, μη ξεχνάς ποτέ να αφαιρείς το μακιγιάζ σου, με το σωστό τρόπο. Εγώ ξεκίνησα να το κάνω επιμελώς λίγο πριν το ρεβεγιόν (εν μέσω γιορτινών ξενυχτιών βεβαίως) και είδα πραγματική διαφορά. 

#3. Επίλεξε τα προϊόντα που σου ταιριάζουν

Είναι λάθος να επιλέγεις προϊόντα τα οποία δε μπορείς να... ακολουθήσεις. Βάλε με, ας πούμε, να κάνω μάσκα με τις ώρες. Θα το κάνω μια, θα το κάνω δύο, περισσότερες αποκλείεται. Έχω περάσει φάσεις που καθόμουν με τις ώρες αλειμμένη με άργιλο, αλλά δεν είχα τέτοιες ταχύτητες στη ζωή μου. Οπότε, τώρα που έχω ένα απαιτητικό πρόγραμμα, θέλω και τα σωστά εργαλεία που να χωράνε σε αυτό. Και τα βρήκα. Έφτασαν στα χέρια μου εγκαίρως, από τη NIVEA, και αποδείχτηκαν θαυματουργά. Είναι δύο, ιδανικά για γυναίκες που ζουν στην πόλη, όπως εγώ. Υπόσχονται λαμπερή επιδερμίδα, δηλαδή, όχι μόνο στο ρεβεγιόν αλλά κάθε μέρα… Σημείωσε: Μάσκα 1 λεπτού NIVEA Urban Skin Detox και κρέμα ημέρας NIVEA Urban Skin Defence.
 

urnabnsm.jpg
 

Η μάσκα απλώνεται σε καθαρό δέρμα, δρα τόσο γρήγορα που δε προλαβαίνω να βαρεθώ, και είναι εμπλουτισμένη με Λευκό Άργιλο & Εκχύλισμα Magnolia. Μέσα σε 60 δευτερόλεπτα, η σύνθεση της κατάφερε να αποτοξινώσει την επιδερμίδα μου, αφαιρώντας τους περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες, να απολεπίσει και να καθαρίσει σε βάθος! Όσο για την κρέμα με το υπέροχο άρωμα, μου δίνει με λίγες κινήσεις προστασία και ενυδάτωση, ενώ συμβάλλει στην αναγέννηση της επιδερμίδας μου. Ό, τι ακριβώς χρειάζομαι, ζώντας σε τρελούς ρυθμούς, με πολλά ξενύχτια, είτε μιλάμε για "καλά" είτε για τα άλλα, που φέρνει η πολλή δουλειά.

Δες σε 4 καρέ τη διαδικασία και τη διαφορά.

photoseires.jpg
 

Χρειάστηκα 5 λεπτά (μαζί με το ντεμακιγιάζ) συνολικά, για να κάνω την επιδερμίδα μου να λάμψει και να πει αντίο σε ρύπους και μακιγιάζ. Είχα τον τέλειο καμβά για το γιορτινό βάψιμο του ρεβεγιόν.

#4. Πιες νερό

Ξέρω ξέρω, τέτοιες μέρες ένα κρασάκι παραπάνω το τραβάει ο οργανισμός σου. Και πολύ καλά κάνεις και θα το πιεις, όμως αν δε θέλεις να έχεις ταλαιπωρημένη όψη, μη ξεχνάς με τίποτα να πίνεις άφθονο νερό, το οποίο φροντίζει να παραμένεις ενυδατωμένη. Ως γνωστόν, το αλκόολ όσο και να εφραίνει καρδία, αφυδατώνει κιόλας. Εγώ ήπια και με το παραπάνω πριν το ρεβεγιόν! Και δεν είμαι και από τους φαν του πολύ νερού. Οπότε αν μπορώ εγώ, μπορείς και εσύ.

#5. Kοιμήσου

Σειρά έχει ο ύπνος, ο οποίος ως γνωστόν δεν ξεκουράζει μόνο το πνεύμα αλλά και το σώμα, και μάντεψε… στο δεύτερο είναι και η επιδερμίδα. Μπορεί να έχω μαύρους κύκλους από τη κούνια, αλλά με την κατάλληλη φροντίδα και τον επαρκή ύπνο, γίνονται πολύ πιο "ομαλοί", και η όψη μου είναι μέχρι και για #nofilter #nomakeup selfie. Κοιμήσου, λοιπόν, την παραμονή. Ακόμα και η σιέστα θα σε βοηθήσει να είσαι φρέσκια! 

nomakeupors.jpg 
 

Από εμένα, ένα ευχαριστώ στην Κέλλυ, στη NIVEA και σε εσένα που θα μου κρατήσεις παρέα σε έναν από τους στόχους μου για τη νέα χρονιά! 

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

BEAUTY TIPS

Η ρουτίνα ομορφιάς της Jennifer Garner, που είχε γενέθλια στις 17 Απριλίου

Στα 52 της η Jennifer Garner έχει επιλέξει μια γρήγορη κι απλή ρουτίνα περιποίησης

BEAUTY TIPS

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά λάμψης της Anya Taylor-Joy

Η Anya Taylor-Joy είχε γενέθλια στις 16 Απριλίου και εμείς γιορτάζουμε τα tips ομορφιάς της

Προτεινόμενα

ΒΙΒΛΙΟ

«Όλοι οι ενήλικες ήταν κάποτε παιδιά ... αλλά λίγοι από αυτούς το θυμούνται» Μικρός Πρίγκιπας

Γιορτάζουμε τα 81 χρόνια από την πρώτη έκδοση του Μικρού Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

CELEBS

Αλέξης Γεωργούλης: «Διαλύθηκα όταν το έμαθα, ήταν κεραυνός εν αιθρία»

Η εξομολόγηση για την καταγγελία εις βάρος του από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ