4 τρόποι για να στεγνώσεις τα μαλλιά σου, χωρίς... σεσουάρ! - AllYou.gr

Search

4 τρόποι για να στεγνώσεις τα μαλλιά σου, χωρίς... σεσουάρ!

Air Drying Hair 

30 Οκτωβρίου 2014

Το να στεγνώνεις τα μαλλιά σου με φυσικό τρόπο, χωρίς να τα εκθέτεις στον καυτό αέρα που βγάζει ένα σεσουάρ, είναι η καλύτερη και πιο ασφαλής επιλογή, για να μην τα καταστρέψεις. Το να βγεις έξω στο κρύο, όμως, με νωπά μαλλιά είναι μάλλον... καταστροφικό για την υγεία σου, οπότε δεν έχεις άλλες επιλογές. Ή μήπως έχεις;

Μιας και θεωρώ τα μαλλιά ένα από τα μεγαλύτερα γυναικεία... ατού, θέλω πάντοτε να δείχνουν υγιή. Έτσι, δοκίμασα μερικά τρικ και σου προτείνω να τα τσεκάρεις κι εσύ.

1. Λούσε  τα μαλλιά σου τη νύχτα. Είναι ίσως το πιο απλό, πρακτικό που μπορείς να σκεφτείς και έχει 100% αποτέλεσμα. Τύλιξε τα νωπά μαλλιά σου με μια πετσέτα για να απορροφηθεί το περιττό νερό, κάνε μασάζ με ένα ενυδατικό λαδάκι, πιάσε τα κότσο και την επόμενη μέρα θα έχεις ξυπνήσει με στεγνά μαλλιά, με ανάλαφρες μπούκλες.

2Χρησιμοποίησε ήπιο σαμπουάν και conditioner. Χρειάζεσαι λιγότερη προστασία από ότι το καλοκαίρι, άρα γιατί να τα επιβαρύνεις με πιο ισχυρά προϊόντα;

3. Απέφυγε τα κρεμώδη προϊόντα περιποίησης. Για την ενυδάτωση, προτίμησε κάποιο λαδάκι ή ένα προϊόν σε σπρέι, που μπορείς να το εφαρμόσεις ακόμα και σε στεγνά μαλλιά, για εύκολο χτένισμα. Τα serum και οι κρέμες καθυστερούν το στέγνωμα. 

4. Μείωσε το χρόνο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σεσουάρ για ένα γρήγορο πέρασμα, που θα μειώσει το χρόνο αναμονής σου. Γύρισε το κεφάλι προς τα κάτω και στέγνωσε μόνο τις ρίζες. Έπειτα, κάνε ένα topknot που είναι και στη μόδα και είσαι έτοιμη για έξοδο. Μην ανησυχείς για τις βρεγμένες άκρες. Αυτές θα στεγνώνουν όσο εσύ διασκεδάζεις. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!