Skip to main content

BEAUTY TIPS

3 λάθη που κάνεις με την περιποίηση της επιδερμίδας σου

Για να είναι το δέρμα σου καλά και εσύ καλύτερα.


Κέλλυ Νόβακ

Γενικά, έχω καλό δέρμα. Σε αυτό ήμουν τυχερή. Παρόλα αυτά, όταν σε μικρή ηλικία συνειδητοποίησα ότι πρέπει αυτό το «καλό δέρμα» να το προσέχω συνέχεια, με σκοπό να παραμείνει… καλό, τότε δεν περίμενα ότι θα χρειαστεί να περάσω τα πάνδεινα, για να βρω το κατάλληλο τελετουργικό.  

Έχει περάσει από 40 κύματα η περιποίηση της επιδερμίδας μου. Έχω δοκιμάσει πολλά λάθος προϊόντα (όχι απαραίτητα επειδή ήταν κακής ποιότητας, απλά δεν ταίριαζαν στον τύπο δέρματός μου), έχω ακολουθήσει τις λάθος διαδικασίες για την περιποίηση της επιδερμίδας μου κ.ο.κ. Μετά από πολλά χρόνια… ταλαιπωρίας λοιπόν, γνωρίζω τι πρέπει να κάνω και τι όχι για να έχω μία υγιή επιδερμίδα.

Σίγουρα, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, ώστε να μην ξανασυναντήσω προβλήματα όσον αφορά την επιδερμίδα μου -όσο ζεις μαθαίνεις και το δέρμα είναι ζωντανός οργανισμός, όποτε αντιδράει στις διαφορετικές συνθήκες ζωής. Ωστόσο, είναι μερικά πράγματα που πλέον τα έχω σαν άγραφους κανόνες στο μυαλό μου. Είναι κάποια πράγματα που ξέρω ότι δεν πρέπει να κάνω. Και όχι μόνο εγώ, αλλά και εσύ, και η μητέρα σου και η κολλητή σου κ.ο.κ.

Είναι κάποια λάθη που πρέπει να αποφεύγουμε, σε κάθε περίπτωση και όλες οι γυναίκες. Αυτό εάν επιθυμούμε φυσικά, μία λαμπερή όψη και υγιή επιδερμίδα. ΟΚ, και ποια γυναίκα δεν το επιθυμεί αυτό;

 #1. Ακόμη ξεβάφεσαι με μαντηλάκια καθαρισμού

Μία χαρά είναι τα μαντηλάκια καθαρισμού, δεν λέω. Εύκολη και γρήγορη λύση. «Λύση» όμως, για επείγουσες καταστάσεις, όχι για όλη την ώρα! Είναι σημαντικό να ξεβάφεσαι με τα κατάλληλα προϊόντα ντεμακιγιάζ (άλλο για τα μάτια και άλλο για το υπόλοιπο πρόσωπο), τα οποία έχεις επιλέξει με βάση τον τύπο της επιδερμίδας σου. Έτσι, δεν θα έχεις δερματικές ενοχλήσεις (σπυράκια, κοκκινίλες κτλ), ποτέ ξανά! Τέλος, καλό είναι, κάθε φορά που ξεβάφεσαι, μετά να ξεπλένεις το πρόσωπό σου, είτε με νερό, είτε με ένα καθαριστικό προσώπου.

#2. Κάνεις απολέπιση συνέχεια

Το scrub ενώ είναι καλό… για να καθαρίζεις τα πιάτα, για το πρόσωπό σου, δεν είναι πάντα η λύση για να το… καθαρίσεις όμως! Αρχικά, κάθε δέρμα έχει και τις δικές του ανάγκες, οπότε είναι σημαντικό το scrub που χρησιμοποιείς να ταιριάζει στην επιδερμίδα σου. Επίσης, πρέπει να προσέχεις κάθε πότε, πρέπει να κάνεις απολέπιση. Για π.χ. για κάποιο διάστημα, έκανα απολέπιση κάθε μέρα. Έχοντας ευαίσθητο δέρμα, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχω κοκκινίλες και ενοχλήσεις συνέχεια. Δεν κάνει το scrub για καθημερινή χρήση λοιπόν. Για να είσαι 100% σίγουρη κάθε πότε πρέπει να κάνεις και τι προϊόν να χρησιμοποιήσεις, συμβουλέψου τον/την δερματολόγο ή αισθητικό σου.

#3. Καθαρισμός μέσα στο ντους

Όταν υπάρχει τόση υγρασία και υψηλές θερμοκρασίες την ώρα που κάνεις ντους, το μέρος αυτό δεν είναι και το πιο κατάλληλο μέρος να για να «ζήσουν» τα προϊόντα ομορφιάς. Οι ανισορροπίες στην θερμοκρασία και το κλίμα γενικότερα, καταστρέφουν τα προϊόντα με αποτέλεσμα, όταν τα εφαρμόσεις στο δέρμα σου, την ώρα του ντους, να έχεις δερματικές ενοχλήσεις. Διατήρησε τα προϊόντα σε ένα πιο κατάλληλο περιβάλλον, όπως την κρεβατοκάμαρα.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς να κάνεις απολέπιση στο δέρμα σου όταν πάσχεις από ακμή

Οι κινήσεις που μπορείς να ακολουθήσεις για να αποφύγεις τον τραυματισμό του δερματικού φραγμού και τις μολύνσεις.

BEAUTY TIPS

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσεις τη ρετινόλη;

Το ενεργό συστατικό που κάνει θαύματα στην επιδερμίδα έχει και αυστηρές οδηγίες χρήσης.

BEAUTY TIPS

Με τη δύναμη της ντομάτας: μια νόστιμη συνταγή σούπας που τονώνει το δέρμα

Πώς να την φτιάξετε και γιατί θα κάνει το πρόσωπό σας να λάμπει

Προτεινόμενα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Bon Jovi ανακοινώνουν την κυκλοφορία του δίσκου Forever – Ακούστε το lead single με τίτλο “Legendary”

Πότε θα κυκλοφορήσει ο νέος δίσκος του συγκροτήματος;

CELEBS

Μαρίνα Πατούλη: Η αποκάλυψη για την προσωπική ζωή κι η σχέση με τον γιο της

Αποκάλυψε ποια ήταν η χειρότερή της περίοδος

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ισχυρά μυστικά για μια λειτουργική και ικανοποιητική σχέση

Πώς να ερωτευτείς με θεμέλια που θα έχουν διάρκεια