Skip to main content

BEAUTY TIPS

3 προβλήματα που αντιμετωπίζει το δέρμα σου τον χειμώνα

...και 3 τρόποι να τα λύσεις!


Κέλλυ Νόβακ

Ο χειμώνας είναι εδώ (μη σε ξεγελάνε οι αλκυονίδες ημέρες των τελευταίων ημερών) και μαζί με την εποχή αυτή, έρχονται «πακέτο» και τα προβλήματα με την επιδερμίδα μας: σπυράκια, ξηρότητα και πολλά ακόμη είναι τα θέματα που έχουμε να αντιμετωπίζουμε αυτό τον καιρό.

Επειδή, όμως αυτά τα προβλήματα είναι συχνό φαινόμενο αυτή την περίοδο δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και λύσεις γι’ αυτά!

Σύμφωνα με όσα προτείνουν πολλοί δερματολόγοι παρακάτω σου λέω τι πρέπει να κάνεις αν αντιμετωπίζεις κάποια απ’ αυτά τα 3 (πιο κοινά) φαινόμενα.

Σπυράκια και ακμή

Ο λόγος: Η ακμή συνήθως είναι ορμονικό θέμα. Αλλά μπορεί να εμφανιστεί ειδικότερα τον χειμώνα λόγω του καιρού.

Η λύση: ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ! Τα περισσότερα σπυράκια «σκάνε» λόγω έλλειψης υγρασίας, γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να προσφέρεις στο δέρμα σου βαθιά ενυδάτωση. Τον χειμώνα πρέπει να αλλάξεις τις κρέμες που χρησιμοποιείς συνήθως με πιο δυνατές και θρεπτικές φόρμουλες και να προσθέσεις στην ρουτίνα ομορφιάς σου την χρήση ενός φυσικού ελαίου για το πρόσωπο για ακόμη περισσότερη ενυδάτωση.

Μουντή επιδερμίδα

Ο λόγος: Ο κρύος αέρας απορροφάει όλη την υγρασία από το δέρμα κάνοντάς το να δείχνει μουντό και γερασμένο. Αυτή την ψευδαίσθηση της μουντής επιδερμίδας έχεις λόγω του ότι τα νεκρά δερματικά κύτταρα «κάθονται» πάνω στο δέρμα σου. Αυτό είναι σημάδι ότι δεν κάνεις συχνά απολέπιση ή δεν ενυδατώνεις καλά την επιδερμίδα σου.

Η λύση: Η απολέπιση είναι ο καλύτερός σου φίλος και μπορείς να ενισχύσεις την διαδικασία με μια ειδική βούρτσα την οποία θα χρησιμοποιείς ΜΟΝΟ κατά την διάρκεια του ντους (που υπάρχει υγρασία λόγω του νερού). Αυτό θυμίζει κάπως και το χημικό peel. Αυτό θα δώσει boost στην επιδερμίδα και θα φροντίσει στην αναπαραγωγή νέων κυττάρων. ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ πρέπει να ενυδατώσεις την επιδερμίδα σου μετά και το καλύτερο θα ήταν να εφαρμόσεις και ένα serum με βιταμίνη C που είναι αντιοξειδωτικό και θα τονώσει την επιδερμίδα.

Πρήξιμο

O λόγος: Κατακράτηση υγρών που έχει ως αποτέλεσμα να μην κυκλοφορεί καλά το αίμα στον οργανισμό. Επίσης, αυτό συμβαίνει και από την έλλειψη ύπνου ή από την μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ ή φαγητών με αλάτι.

Η λύση: Ο πιο γρήγορος τρόπος για τις σακούλες κάτω από τα μάτια είναι το παλιό καλό τρικ, τοποθετώντας τα φακελάκια πράσινου τσαγιού κάτω από τα μάτια. Η καφεΐνη βοηθάει στο να κυκλοφορήσει το αίμα. Επίσης, το πράσινο τσάι έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες κάτι που θα δώσει ενέργεια στην επιδερμίδα ενώ θα την κάνει πιο σφιχτή και σφριγηλή. Σημαντικό είναι ακόμη να πίνεις πολύ νερό που προσφέρει ενυδάτωση, ενώ έτσι θα πηγαίνεις τουαλέτα συχνά με αποτέλεσμα να αποβάλλεις το περιττό αλάτι από τον οργανισμό σου που προκαλεί το πρήξιμο!

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Η Zendaya καλωσόρισε την άνοιξη με μια υπέροχη ξανθιά απόχρωση

 Και είναι εξίσου πανέμορφη και απροσδόκητη με το νέο penny blonde look της

BEAUTY TIPS

Μέσα στην τσάντα ομορφιάς της Keira Knightley

Η Keira Knightley έχει γενέθλια και εμείς γιορτάζουμε τα μυστικά ομορφιάς της  

BEAUTY TIPS

3 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στην περιποίηση της επιδερμίδας σου

Πώς να αποκτήσεις ανοιξιάτικο, πιο λαμπερό και πιο σφριγηλό δέρμα

Προτεινόμενα

DO IT YOURSELF

Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν

Run baby run, αλλά με τη σωστή υποστήριξη!

CELEBS

Γιούλικα Σκαφίδα: Δεν είμαι μονογονεϊκή οικογένεια, απλά δεν έχω παντρευτεί

«Είμαι εδώ για να απαντήσω στον γιο μου σε όλα με θάρρος και αλήθεια»

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Ως γυναίκα δεν έχω χώρα. Ως γυναίκα, η χώρα μου είναι όλος ο κόσμος» Virginia Woolf

Η εμβληματική συγγραφέας Virginia Woolf αποφάσισε να φύγει από τη ζωή στις 28 Μαρτίου 1941, αφήνοντας πίσω της ένα μεγαλειώδες έργο