Skip to main content

BEAUTY TIPS

Ποιες τροφές βλάπτουν το ξηρό δέρμα;

Όλες οι απαντήσεις, εντός!


Κέλλυ Νόβακ

Ας είμαστε ειλικρινείς. Θέλει… δουλειά η επιδερμίδα! Μία ωραία και υγιής επιδερμίδα φυσικά! Πρέπει αρχικά να βρούμε τι τύπο επιδερμίδας έχουμε, ποια προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιούμε για την ενυδάτωσή της, να τ’ αλλάζουμε κάθε φορά που αλλάζει η σεζόν, να τεστάρουμε ποια έχουν καλή επίδραση πάνω της και ένα σωρό ακόμα πράγματα.

Ναι, ακούγεται «δουλειά» όλη αυτή η διαδικασία, αλλά άπαξ και ξεκαθαρίσουμε στην αρχή μερικά απ’ αυτά τα θέματα, τότε η υπόλοιπη διαδικασία γίνεται παιχνιδάκι!

Αυτό που ξεχνάμε όμως αρκετά συχνά, είναι η διατροφή μας. Ξεχνάμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει αυτή για την υγεία του δέρματός μας.

Και όπως υπάρχουν τροφές που κάνουν την επιδερμίδα μας πιο λαμπερή και σφριγηλή, υπάρχουν άλλες που απλά την καταστρέφουν.

Ποιες είναι αυτές οι βλαβερές τροφές; Οι παρακάτω είναι μερικές απ’ αυτές οι οποίες έχουν ιδιαίτερα κακή επίδραση στις ξηρές επιδερμίδες. Ναι, τα φαγητά αυτά είναι νόστιμα, αλλά αξίζει, at the end of the day, να περνάμε τις ημέρες μας με σπυράκια και θαμπό δέρμα, για λίγα δευτερόλεπτα απόλαυσης;

Πατατάκια

Τα πατατάκια έχουν πολύ αλάτι με αποτέλεσμα να «τραβάνε» όλα τα υγρά της επιδερμίδας και να επιβραδύνουν την αναπαραγωγή νέων κυττάρων.

Γλυκά

Οι τροφές με επεξεργασμένη ζάχαρη, όπως τα γλυκά και οι σοκολάτες είναι πολύ κακές για το δέρμα. Όχι μόνο επηρεάζουν αρνητικά την υγεία του δέρματος, αλλά το αφυδατώνουν τόσο ώστε να εμφανίζεις σπυράκια και ακμή! Η συνεχής κατανάλωση γλυκών μπορεί μέχρι και να σταματήσει μόνιμα την αναπαραγωγή κολλαγόνου και να προσφέρει πρόωρη γήρανση.

Αλκοόλ

Το αλκοόλ λόγω του ότι είναι διουρητικό, αφαιρεί όλα τα υγρά από το δέρμα προκαλώντας έντονη αφυδάτωση. Επίσης, το αλκοόλ επιβραδύνει την παραγωγή της ορμόνης “vasopressin”. Αυτή η ορμόνη βοηθάει τον οργανισμό ώστε να απορροφήσει καλύτερα το νερό. Χωρίς αυτή τότε το σύστημά μας δεν θα μπορεί να είναι ποτέ ενυδατωμένο ολοκληρωτικά.

Καφές

Ο καφές όπως και το αλκοόλ, προκαλεί αφυδάτωση. Εμποδίζει την καλή κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα να μην ενυδατώνεται καλά η επιδερμίδα.

Σημαντική σημείωση: Όλα θέλουν μέτρο. Δεν σου προτείνω να κόψεις μαχαίρι όλες αυτές τις τροφές και ροφήματα από την ζωή σου, αλλά αν έχεις την τάση να καταναλώνεις κάποιο απ’ αυτά, περισσότερο απ’ όσο πρέπει, τότε απλά μείωσε τις ποσότητες. Ειδικά, αν έχεις ξηρή επιδερμίδα. Οποιαδήποτε απορία κι αν έχεις μην διστάζεις να συμβουλευτείς τον/την επαγγελματία δερματολόγο σου, ο/η οποία γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους την επιδερμίδα σου.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

Προτεινόμενα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ

DO IT YOURSELF

Pastels for spring: 7 παστέλ βερνίκια νυχιών για το μανικιούρ της άνοιξης

Χρώματα που θυμίζουν σορμπέ, για τα μανικιούρ που θα δοκιμάσουμε την περίοδο που η φύση ανθίζει