3 τρόποι να ανοίξεις τους πόρους της επιδερμίδας σου - AllYou.gr

Search

3 τρόποι να ανοίξεις τους πόρους της επιδερμίδας σου

Πες «αντίο» στους… βουλωμένους πόρους μια και καλή!

13 Μαρτίου 2018
Συντάκτης : Kelly Novak

Λίγες γυναίκες έχουν την ευλογία να κυκλοφορούν με μία τέλεια επιδερμίδα. Οι υπόλοιπες πρέπει απλά να προσπαθούμε λίγο παραπάνω για να κυκλοφορούμε λαμπερές, χωρίς σπυράκια και μαυράκια! Είτε λόγω φλεγμονών, είτε λόγω της λιπαρότητάς του δέρματός μας, το στρες, την περίοδο κ.ο.κ., το να βουλώσουν οι πόροι μας είναι αναπόφευκτο.

Αλλά το να τους πούμε το «αντίο» δεν είναι και πράγμα ακατόρθωτο! Το να ξεφορτωθούμε τους βουλωμένους πόρους είναι κάτι που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αν ασχοληθούμε λιγάκι και κάνουμε τα σωστά βήματα!

Ποιοι είναι λοιπόν, οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι;

#1. Απολέπιση

Αφαίρεσε τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα σου, κάνοντας μια ήπια απολέπιση. Η τριβή με τους κόκκους της απολέπισης θα το καταφέρει αυτό, αφήνοντας την επιδερμίδα λεία και φρέσκια!

#2. Αφαίρεσε το μακιγιάζ σου και κάνε καθαρισμό καθημερινά

Εννοείται πώς το μακιγιάζ «βουλώνει» τους πόρους και δεν αφήνει το δέρμα να αναπνεύσει. Γι’ αυτό είναι και τόσο σημαντική η αφαίρεση του μακιγιάζ πριν τον ύπνο. Εξίσου σημαντικός είναι και ο καθαρισμός του προσώπου κάθε πρωί, όπου αφαιρεί τυχόν υπολείμματα από προϊόντα ή τους ρύπους από την επιδερμίδα.

#3. Άνοιξε τους πόρους με ατμό

Ο ατμός είναι από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να ανοίξουν φυσικά οι πόροι. Γέμισε ένα μπολ με βραστό νερό και τοποθέτησε το πρόσωπό σου από πάνω, καλύπτοντάς το με μια πετσέτα. Άφησε όλες τις τοξίνες να αποβληθούν με την βοήθεια του ατμού. Είναι σημαντικό μετά την διαδικασία να ενυδατώσεις καλά την επιδερμίδα σου!Ακολούθησε το allyou στο Instagram!