Γιατί πρέπει να βάλεις το καστορέλαιο στην καθημερινότητά σου - AllYou.gr

Search

Γιατί πρέπει να βάλεις το καστορέλαιο στην καθημερινότητά σου

Το εξαιρετικό συστατικό που θα κάνει θαύματα.

14 Μαρτίου 2018
Συντάκτης : Kelly Novak

Τα τελευταία χρόνια, το λάδι καρύδας έγινε το προϊόν ομορφιάς που όλες οι beauty lovers χρησιμοποιούσαν και χρησιμοποιούν στην καθημερινή ρουτίνα τους.

Μια ματιά να ρίξεις στα social media, τα blogs, μέχρι και τα προϊόντα ομορφιάς σου, και θα δεις πάντου να αναγράφονται αυτές οι δύο λέξεις: “coconut oil”.

Παρόλα αυτά, υπάρχει ένα άλλο έλαιο το οποίο έχουμε κάπως παραβλέψει λόγω του έλαιου καρύδας και το οποίο ίσως να ξεπερνάει σε "θαυματουργές" ιδιότητες το τελευταίο: το καστορέλαιο!

Τι είναι το καστορέλαιο;

Το καστορέλαιο είναι ένα φυσικό προϊόν το οποίο περιέχει αυτό που λέμε «καλά» λιπαρά οξέα. Βοηθάει πάρα πολύ την επιδερμίδα και τα επίπεδα ενυδάτωσης, παράγοντας πιο απαλά, «γεμάτα» και καλύτερα ενυδατωμένα κύτταρα του δέρματος. Το καστορέλαιο διατηρεί την υγρασία της επιδερμίδας ακόμη και σε χαμηλές θερμοκρασίες, διατηρώντας έτσι την ελαστικότητα και την υγεία της.

Ποιες άλλες ιδιότητες έχει το καστορέλαιο;

#1. Κάνει τα μαλλιά πιο πλούσια

Περιέχει Ω-6 οξέα τα οποία βοηθούν στην «εξαγρύπνηση» της δημιουργίας νέας τρίχας, ενώ τα Ω-9 που περιλαμβάνει, βοηθάνε στην απώλεια των μαλλιών. Χρησιμοποιώντας το καστορέλαιο σε καθημερινή βάση σε μάσκες μαλλιών, η τρίχα θα γίνει πιο γερή και δυνατή.

#2. Μαλακώνει τα σκασμένα χείλη

Είτε λόγω του κρύου, είτε λόγω έλλειψης ενυδάτωσης γενικότερα, τα χείλη έχουν την τάση να σκάνε εύκολα. Τρίβοντας λίγη ποσότητα καστορέλαιου πάνω τους και άφηνοντάς το να «ποτίσει» στα χείλη, θα τα ενυδατώσει σε βάθος, κάνοντας τα λεία και απαλά!

#3. Πιτυρίδα

Μιας και το καστορέλαιο είναι γεμάτο με καλά λιπαρά οξέα τα οποία θρέφουν τα μαλλιά, το καθιστά το τέλειο «γιατροσόφι» για το κρανίο, για την φαγούρα και για την πιτυρίδα. Το καστορέλαιο έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που «καθαρίζουν» το κρανίο από την πιτυρίδα ή την ξηροδερμία.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!