Skip to main content

BEAUTY TIPS

Gel ή ακρυλικά νύχια; Ποια η διαφορά;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!


Κέλλυ Νόβακ

Τα μανικιούρ είναι ένα μικρό "δωράκι" για εμάς τις γυναίκες, που προσέχουμε τον εαυτό μας. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να περιποιηθούμε τα νύχια μας αλλά και για να δοκιμάσουμε εντυπωσιακά σχέδια και αποχρώσεις!

Πέρα απ’ αυτό όμως, υπάρχει συχνά το δίλημμα: gel ή ακρυλικά νύχια; Ποιο είναι το καλύτερο για εμάς; Παρακάτω σου λύνω την απορία!

Gel Νύχια

Η διαδικασία είναι γνωστή: γίνεται ο γνωστός καθαρισμός των νυχιών. Το χρώμα ή το βερνίκι εφαρμόζεται (συνήθως είναι 3 στρώσεις) και έπειτα, η διαδικασία ολοκληρώνεται με το top coat, όπου «κλειδώνει» το χρώμα.

Σε κάθε εφαρμογή βερνικιού τα νύχια τοποθετούνται κάτω από μια LED λάμπα για 2-3 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί το gel μανικιούρ. Για να φύγει το περιττό μανό από τα νύχια, χρησιμοποιείται ασετόν.

Ακρυλικά νύχια

Και εγώ η διαδικασία στην αρχή είναι η ίδια με το gel νυχιών. Έπειτα, τοποθετούνται τα ψεύτικα νύχια με ένα ειδικό μιξ «κόλλας».

Έπειτα, η μανικιουρίστα χρησιμοποιεί ένα πινέλο και το βουτάει σε αυτή την «κόλλα», δημιουργώντας μια μικρή «μπάλα» που εφαρμόζεται στο νύχι. Αυτή μετά απλώνεται στο ψεύτικο νύχι. Η «κόλλα» αυτή γρήγορα στεγνώνει και η μανικιουρίστα «δουλεύει» το νύχι μέχρι να έχει ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Ποιες είναι οι διαφορές;

Τα gel νύχια γίνονται πιο γρήγορα απ’ ότι τα ακρυλικά νύχια και αφήνουν ένα πιο glossy αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά, η συνεχής χρήση του gel μανικιούρ ταλαιπωρεί τα νύχια.

Τα ακρυλικά νύχια μπορεί να μην χρησιμοποιούν LED λάμπα για να κατασκευαστούν, παρόλα αυτά εφαρμόζονται διάφορα χημικά πάνω σε αυτά. Από την μία, είναι πιο εύκολο για μια γυναίκα να φτιάξει ακόμα και μόνη της στο σπίτι, ένα ακρυλικό νύχι που έχει χαλάσει, σε αντίθεση με τα gel νύχια, παρόλα αυτά τα ταλαιπωρούν περισσότερο απ’ ότι τα τελευταία.

Τα ακρυλικά νύχια είναι πιο σταθερά και «γερά» απ’ ότι τα gel και κρατάνε περισσότερο καιρό. Παρόλα αυτά, τα gel νύχια είναι πιο «ευέλικτα» και η διαδικασία για να τα αφαιρέσεις πιο εύκολη.

Όποια τεχνική πάντως κι αν διαλέξεις είμαι σίγουρη ότι τα νύχια σου θα δείχνουν άψογα!

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.