5 χρήσιμα tips για τις μάσκες μαλλιών - AllYou.gr

Search

5 χρήσιμα tips για τις μάσκες μαλλιών

Ήρθε η ώρα να μάθεις πολύτιμα μυστικά...

25 Μαϊου 2018
Συντάκτης : Kelly Novak

Αν σκεφτείς όλα όσα κάνουμε στα μαλλιά μας καθημερινά με σκοπό να δείχνουμε όμορφες και περιποιημένες, μια μάσκα μαλλιών δεν είναι δα και τόσο μεγάλο θέμα. 

Η αλήθεια όμως είναι ότι πολλές από εμάς είμαστε ακόμα διστακτικές στο να κάνουμε σε πιο σταθερή βάση, μάσκες. Αυτό γιατί κανείς δεν μας λέει ποτέ ξεκάθαρα πώς πρέπει να τις χρησιμοποιούμε.

Ε, λοιπόν, αυτό έχω σκοπό να κάνω εγώ σήμερα και να σου λύσω όλες τις απορίες. Κυρίως όμως, τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν ώστε να έχεις ακόμη καλύτερα αποτελέσματα όταν κάνεις μια μάσκα!
 

#1. Μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετή

Αν γενικά τα μαλλιά σου δεν είναι και πολύ ταλαιπωρημένα, το να κάνεις μάσκα μια φορά την εβδομάδα είναι μια χαρά. Αν από την άλλη είναι πολύ ταλαιπωρημένα και κάθε μέρα να κάνεις, τότε ακόμη καλύτερα!

#2. Μπορείς να εφαρμόσεις την μάσκα και σε στεγνά μαλλιά

Αν δεν έχεις πολύ χρόνο και σκέφτεσαι αν προλαβαίνεις να κάνεις μια μάσκα ή όχι, τότε αυτό το tip θα σε βοηθήσει να αποφασίσεις. Μια μάσκα απορροφάται ακόμα και σε στεγνά μαλλιά, οπότε δεν χρειάζεται να έχεις ήδη λουστεί για την κάνεις.

#3. Κοιμήσου με την μάσκα στα μαλλιά

Αν θεωρείς ότι τα μαλλιά σου χρειάζονται πολύ ενυδάτωση ή ότι είναι πολύ ταλαιπωρημένα, τότε κάνε το εξής: μη την ξεβγάλεις και κοιμήσου με αυτή! Τύλιξε τα μαλλιά σου με ένα μαντήλι και ξέπλυνε το πρωί! Τα μαλλιά σου θα είναι απαλά σαν μετάξι την επόμενη μέρα!

#4. Αν είναι τα μαλλιά λιπαρά, άστο καλύτερα…

Αν νιώθεις τα μαλλιά σου πολύ λιπαρά ή «βαριά» μετά από μια μάσκα, τότε εφαρμόζεις την λάθος μάσκα για τον τύπο των μαλλιών σου. Φρόντισε να μην βάζεις ό,τι βρεις μπροστά σου και να είσαι σίγουρη ότι η μάσκα που θα χρησιμοποιήσεις θα βοηθήσει την τρίχα. Όχι το αντίθετο!

#5. Επικεντρώσου στις άκρες

Οι άκρες των μαλλιών μας είναι και το πιο ευαίσθητο μέρος, οπότε κάνε focus εκεί όταν απλώνεις την μάσκα και φρόντισε να κάνεις απαλές κινήσεις ότι την εφαρμόζεις σε αυτό το σημείο.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!