Skip to main content

BEAUTY TIPS

Ο απόλυτος οδηγός για υγιή μαλλιά

4 tips για να αποκτήσεις τα μαλλιά των ονείρων σου!


Κέλλυ Νόβακ

Όλες αναρωτιόμαστε καμιά φορά, πώς οι γυναίκες που βλέπουμε να περπατούν το κόκκινο χαλί σημαντικών events, καταφέρνουν και έχουν τόσο ωραία μαλλιά. Δηλαδή, ΟΚ, πέρα από το χτένισμά τους, τα μαλλιά πολλών σταρ δείχνουν λαμπερά και απλά… τέλεια!

Όλες οι γυναίκες θέλουμε να έχουμε τέτοια μαλλιά, κακά τα ψέματα. Αυτά τα λαμπερά μαλλιά που βλέπουμε στα διαφημιστικά σποτ προϊόντων μαλλιών και που βαθιά μέσα μας, ξέρουμε ότι μπορεί να μην αποκτήσουμε ποτέ.

Ποτέ μην λες, ποτέ όμως, γιατί τα παρακάτω tips θα σε οδηγήσουν σε αυτή την… τελειότητα! Ο παρακάτω οδηγός λοιπόν, θα σε… καθοδηγήσει προς ένα δρόμο που από εδώ και πέρα θα έχει μόνο ενυδατωμένες άκρες και μαλλιά υγιή χωρίς φριζάρισμα!

Βρες τον… «γκουρού» σου

Σε όλες τις φίλες μου το λέω αυτό: «Βρες μια καλή κομμώτρια/ή!». Είναι σημαντικό να έχεις ένα/μία hairstylist στο πλευρό σου που: 1) ξέρει την δουλειά της/του καλά, 2) ξέρει τα μαλλιά και τις ανάγκες του και 3) ξέρει να σου δίνει τις σωστές συμβουλές. Έναν τέτοιο «άνθρωπο εμπιστοσύνης» πρέπει να τον βρεις αμέσως, αν θέλεις πάντα επιτυχημένα looks και υγιή μαλλιά.

Επένδυσε στο «καλό πράγμα»

Τα μαλλιά μας είναι από τα στοιχεία που καθορίζουν σημαντικά την εικόνα μας και από τα πρώτα πράγματα που παρατηρεί κανείς πάνω μας, όταν μας γνωρίζει. Είναι απαραίτητο λοιπόν, να τους «δείχνεις» την φροντίδα που τους αρμόζει. Επένδυσε στα προϊόντα και εργαλεία που χρησιμοποιείς γι’ αυτά. Βρες καλής ποιότητας products (αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι ακριβά ή φθηνά), αλλά και εργαλεία (βλ. σεσουάρ, σίδερο ισιώματος κτλ.) τα οποία είναι προηγμένης τεχνολογίας και δεν ταλαιπωρούν πάρα πολύ την τρίχα.

Γίνε τεμπέλα

Μπορείς να το… ρίξεις και λίγο έξω και να σταματήσεις ν’ ασχολείσαι όλη την ώρα με τα μαλλιά σου. Είναι σημαντικό λοιπόν, να αποφεύγεις να φέρνεις τα μαλλιά σου σε επαφή με την θερμότητα όσο περισσότερο μπορείς. Κάνε συχνά break από το σεσουάρ σου, αλλά και από το… σαμπουάν! Αν λούζεσαι κάθε μέρα, σταμάτα τώρα! Μειώνοντας την συχνότητα με την οποία λούζεσαι τα μαλλιά σου θα διατηρήσουν τα φυσικά έλαια που παράγει η τρίχα, ενώ θα ταλαιπωρούνται λιγότερο. Αν τώρα, ανησυχείς για την λιπαρότητα, γι’ αυτό υπάρχουν τα dry shampoos!

Υγεία εκ των έσω

Ναι, το να ενισχύεις την υγεία των μαλλιών σου με καλής ποιότητας προϊόντα είναι το Α και το Ω. Αλλά δεν είναι και το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνεις για να τα βοηθήσεις. Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής και βιταμίνες θα ενισχύσουν την υγεία της τρίχας εκ των έσω. Είναι σημαντικό λοιπόν, να καταναλώνεις βιταμίνες όπως Β12 (βλ. βιοτίνη), Κ, C και Ε που προσφέρουν γερή τρίχα αλλά βοηθούν στο να μακρύνουν τα μαλλιά πιο γρήγορα.

Φωτό: 204park.com

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

BEAUTY TIPS

Η ρουτίνα ομορφιάς της Jennifer Garner, που είχε γενέθλια στις 17 Απριλίου

Στα 52 της η Jennifer Garner έχει επιλέξει μια γρήγορη κι απλή ρουτίνα περιποίησης

BEAUTY TIPS

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά λάμψης της Anya Taylor-Joy

Η Anya Taylor-Joy είχε γενέθλια στις 16 Απριλίου και εμείς γιορτάζουμε τα tips ομορφιάς της

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός