Το diy "γιατροσόφι" για τα σπυράκια που κάνει κακό στο δέρμα σου - AllYou.gr

Search

Το diy "γιατροσόφι" για τα σπυράκια που κάνει κακό στο δέρμα σου

Σταμάτα να το κάνεις, asap!

16 Απριλίου 2018
Συντάκτης : Kelly Novak

Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι που μπορεί να εμφανίζουμε σπυράκια. Το άγχος, η κακή διατροφή, η ατμόσφαιρα και λίστα είναι ατελείωτη! Όποιος όμως κι αν είναι λόγος, σε καμία γυναίκα δεν αρέσει να έχει ένα κατακόκκινο σπυράκι στο πρόσωπό της!

Προσπαθούμε λοιπόν, με κάθε τρόπο, να τα εξαφανίσουμε, όσο πιο γρήγορα γίνεται! Ειδικά, αν έχουμε να βγούμε το βράδυ ή να παρευρεθούμε σε κάποιο σημαντικό event, όλες οι γυναίκες καταφεύγουμε συχνά σε… σπιτικά γιατροσόφια για να τα εξαλείψουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε!

Είναι κάποια υποτιθέμενα επιτυχημένα τρικ βέβαια, στα οποία υποβάλλουμε την επιδερμίδα μας, και τα οποία είναι τελικά επιβλαβή γι’ αυτήν!

Ένα απ’ αυτά και η οδοντόκρεμα! Πόσες από εμάς δεν έχουμε δοκιμάσει (πάνω από μία φορά) το παλιό αυτό τρικ που μας έλεγαν οι μανάδες μας; «Βάλε λίγη οδοντόκρεμα πάνω στο σπυράκι και θα φύγει αμέσως!», σου φώναζε από μικρή η μητέρα σου!

Παρόλα αυτά, η οδοντόκρεμα μπορεί να βλάψει την επιδερμίδα. Ναι, περιέχει συστατικά όπως το υπεροξείδιο, το αλκοόλ και τη σόδα, που βοηθούν στο να «ξεραθεί» το σπυράκι, αλλά δεν κάνει μόνο αυτό.

Η οδοντόκρεμα έχει κατασκευαστεί για τα δόντια μας και όχι για το πρόσωπο. Το δέρμα μας είναι πολύ πιο ευαίσθητο και συστατικά σαν αυτά, μπορεί να χειροτερέψουν την κατάσταση του σπυριού, αντί να την βελτιώσουν.

Μην ξεχνάς ότι υπάρχουν συστατικά στην οδοντόκρεμα, όπως η μενθόλη και το φθορίδιο, τα οποία θα «ενοχλήσουν» ακόμη περισσότερο το σπυράκι.

Αν και αυτό το «γιατροσόφι» έχει περάσει από γενιές και γενιές, πρέπει η δική μας να σταματήσει την… παράδοση αυτή.

Αντί της οδοντόκρεμας λοιπόν, προτίμησε τις κρύες κομπρέσες. Μπορείς επίσης, να ακουμπήσεις πάνω στο σπυράκι ένα παγάκι το οποίο θα αφαιρέσει αμέσως την φλεγμονή και το πρήξιμο. Έπειτα, πρόσθεσε μια αλοιφή για τα σπυράκια η οποία θα το «ξεράνει» και μέσα σε λίγες ημέρες θα το εξαφανίσει!

Φωτό: Instagram @fotoprodukmurahonlineΑκολούθησε το allyou στο Instagram!