Μύθος ή αλήθεια; Μάθε επιτέλους τι ισχύει για την ενυδάτωση της επιδερμίδας σου - AllYou.gr

Search

Μύθος ή αλήθεια; Μάθε επιτέλους τι ισχύει για την ενυδάτωση της επιδερμίδας σου

5 μύθοι που πρέπει να καταρρίψεις asap!

19 Απριλίου 2018
Συντάκτης : Kelly Novak

Νομίζω, ότι κανένας ειδικός στα θέματα της ομορφιάς, δε θα σταματήσει ποτέ να λέει το πόσο σημαντική είναι η ενυδάτωση της επιδερμίδας σου. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία λοιπόν, ότι η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας για το πρόσωπο είναι ένα βήμα που δεν πρέπει να λείπει ΠΟΤΕ από την ρουτίνα ομορφιάς σου.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν διάφορες… «φήμες» ή καλύτερα μύθοι που κυκλοφορούν γύρω από την χρήση ενυδατικής κρέμας, οι οποίοι καμιά φορά μας ξεγελούν και μας μπερδεύουν στο τι πρέπει να κάνουμε με την ενυδάτωση του προσώπου μας.

Τι πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις λοιπόν, αμέσως; Διάβασε παρακάτω!

Μύθος #1: Όλες οι κρέμες είναι οι ίδιες

Οι περισσότερες ενυδατικές κρέμες έχουν την ίδια βάση. Παρόλα αυτά τα υπόλοιπα συστατικά κάθε προϊόντος διαφέρουν, ανάλογα με τον τύπο της κρέμας ή την φόρμουλά της. Κάθε κρέμα είναι διαφορετική γιατί πολύ απλά, κάθε γυναίκα έχει και διαφορετικό τύπο επιδερμίδας! Βρες λοιπόν, μια ενυδατική κρέμα η οποία να ταιριάζει απόλυτα στο δέρμα σου!

Μύθος #2: Αν αρχίσεις να φοράς ενυδατική τότε το δέρμα σου θα χρειάζεται συνέχεια ενυδάτωση

Πόσες φορές το έχω ακούσει αυτό, και στο άκουσμα αυτής της «λογικής» μου πέφτουν τα μαλλιά! Από τα 18 μας, η αναπαραγωγή νέων κυττάρων, αλλά και κολλαγόνου (και μην αναφερθώ και στα γονίδια) επιβραδύνεται αισθητά, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα μας να γίνεται πιο στυφή και να χρειάζεται ενυδάτωση. Ακόμη, η υγρασία, ο καιρός, το περιβάλλον, το air condition και ένα σωρό ακόμη παράγοντες, «βοηθούν» στο να χάνουμε την λάμψη και ελαστικότητα από το δέρμα μας, καθημερινά. Όλα αυτά είναι αποδεδειγμένα από επιστήμονες και δερματολόγους κτλ. Τι σημαίνει αυτό; Γενετικά, οργανικά χρειαζόμαστε την ενυδάτωση. Δεν είναι μια συνήθεια που αν την ξεκινήσουμε το δέρμα θα «συνηθίσει» σ’ αυτή….

Μύθος #3: Πρέπει να αποφεύγεις την ενυδατική αν έχεις λιπαρό δέρμα

Βασικά, ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Αν έχεις λιπαρό δέρμα δεν σημαίνει ότι έχεις αρκετά ενυδατωμένη επιδερμίδα, ώστε να μην χρειάζεσαι να βάζεις κρέμα. Σημαίνει απλά, ότι το δέρμα σου παράγει έξτρα έλαια (τα οποία παράγει φυσικά ο οργανισμός) τα οποία θα καταπολεμήσεις μόνο με μια κρέμα η οποία είναι oil-free και που θα εξισορροπήσει τα επίπεδα της λιπαρότητας.

Μύθος #4: Οι ενυδατικές με SPF προστατεύουν το δέρμα από τον ήλιο

Άντε τον χειμώνα να είναι ΟΚ να φοράς ενυδατικές κρέμες που περιλαμβάνουν προστασία από τον ήλιο, αλλά την άνοιξη και το καλοκαίρι, όχι. Ο ήλιος –ειδικά στην χώρα μας- είναι τόσο ισχυρός που δεν είναι αρκετό αυτό για να προστατέψεις την υγεία του δέρματός σου. Εφάρμοζε καθημερινά λοιπόν, αντηλιακή προσώπου ανεξάρτητα από την ενυδατική σου κρέμα.

Μύθος #5: Πρέπει να εφαρμόζεις την ενυδατική σε στεγνή επιδερμίδα

Για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική εφαρμογή της ενυδατικής είναι προτιμότερο το δέρμα σου να είναι λίγο νωπό, προτείνουν οι δερματολόγοι. Οπότε αφού πλύνεις το πρόσωπό σου, σκούπισέ το ταμποναριστά με μια πετσέτα και μέσα στα επόμενα 2-3 λεπτά, άπλωσε την κρέμα σου. Έτσι, θα είσαι σίγουρη ότι έχεις «κλειδώσει» η υγρασία στο δέρμα σου, πριν εξατμιστεί εξ’ ολοκλήρου.

Φωτό: Instagram @hapaskinΑκολούθησε το allyou στο Instagram!

Hot αυτή τη στιγμή!