Skip to main content

BEAUTY TIPS

H μυστική συνταγή για ένα δέρμα… «τσίτα»

Πες «όχι» στο νυστέρι και πες «ναι» σε αυτά τα συστατικά για μία τέλεια επιδερμίδα.


Κέλλυ Νόβακ

Μη με παρεξηγείς. Θεωρώ ότι είναι εκπληκτικό να μεγαλώνουμε. Είναι μέρος της ανθρώπινης ζωής, μέρος της φύσης. Αλλά σίγουρα, η… «φύση» έχει και τα στραβά της! Όσο μεγαλώνουμε, χάνεται η ελαστικότητα όχι μόνο στο δέρμα μας, αλλά και σε όλο μας το σώμα! Το αποτέλεσμα; Ρυτίδες, γραμμές κούρασης, θαμπό δέρμα μέχρι και αρθρώσεις που πονάνε πολύ!

Η μείωση της ελαστικότητας στο δέρμα προκαλείται από την έλλειψη κολλαγόνου, το οποίο με τα χρόνια εξαφανίζεται. Πιο συγκεκριμένα, δερματολόγοι αναφέρουν ότι «ο περισσότερος κόσμος συνήθως, αρχίζει να παραπονιέται γι’ αυτό γύρω στα 40, αλλά αυτό (η έλλειψη κολλαγόνου) μπορεί να επισπευσθεί από την έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα ή την έκθεση στον καπνό των τσιγάρων, τους ρύπους του περιβάλλοντος και τις αυξομειώσεις του βάρους», δηλώνει η Dr. Heather Woolery-Lloyd, δερματολόγος στο Μαϊάμι.

Για να είσαι σίγουρη λοιπόν, ότι δεν θα γίνει αυτό σε εσένα και το δικό σου δέρμα, πρέπει πρωτίστως να φοράς αντηλιακό κάθε μέρα. Έπειτα, υπάρχουν 3 ακόμη συστατικά τα οποία πρέπει να υπάρχουν στα προϊόντα ομορφιάς σου, τα οποία θα προσφέρουν αυτή την ελαστικότητα που λέγαμε, στην επιδερμίδα σου, κάνοντάς την…. τσίτα και σφριγηλή!

Ρετινόλη

Η ρετινόλη (βιταμίνη Α) είναι ένα ρετινοειδές το οποίο μπορεί να βοηθήσει πολύ στο να γίνει το δέρμα λείο και «σφιχτό». Προϊόντα με ρετινόλη, βοηθούν την επιδερμίδα ώστε να μην έχει «υφές», ενώ βοηθούν στην πιο γρήγορη αναπαραγωγή του κολλαγόνου.

Κολλαγόνο

Η έλλειψη ελαστικότητας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την απώλεια κολλαγόνου οπότε έχει απολύτως νόημα να συμπεριλαμβάνεται αυτό το συστατικό στην ρουτίνα ομορφιάς. Η εφαρμογή κολλαγόνου θα προσφέρει μια πιο σφιχτή και φρέσκια επιδερμίδα.

Καφεΐνη

Για ένα γρήγορο… boost ελαστικότητας τότε συμπεριέλαβε στην ρουτίνα ομορφιάς σου προϊόν που περιέχει καφεΐνη. Το συστατικό αυτό χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια στα θέματα της ομορφιάς και υπάρχει λόγος! Βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία του δέρματος αλλά και στην αναπαραγωγή κολλαγόνου μακροπρόθεσμα.

Φωτό: instagram @theskininstitute

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς να κάνεις απολέπιση στο δέρμα σου όταν πάσχεις από ακμή

Οι κινήσεις που μπορείς να ακολουθήσεις για να αποφύγεις τον τραυματισμό του δερματικού φραγμού και τις μολύνσεις.

BEAUTY TIPS

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσεις τη ρετινόλη;

Το ενεργό συστατικό που κάνει θαύματα στην επιδερμίδα έχει και αυστηρές οδηγίες χρήσης.

BEAUTY TIPS

Με τη δύναμη της ντομάτας: μια νόστιμη συνταγή σούπας που τονώνει το δέρμα

Πώς να την φτιάξετε και γιατί θα κάνει το πρόσωπό σας να λάμπει

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;