Skip to main content

BEAUTY TIPS

Περμανάντ: ο απόλυτος οδηγός

Μάθε τα πάντα για την περμανάντ. 


Κέλλυ Νόβακ

Είτε είναι στην πασαρέλα, είτε στο Instagram, οι περμανάντ, οι πλούσιες και ανάλαφρες μπούκλες είναι από τα looks που βλέπουμε αρκετά να «παίζουν» τους τελευταίους μήνες.

Γυναίκες όπως η Chrissy Teigen και η Bella Hadid έχουν αρκετές φορές «υποκύψει» σε αυτό το look, την περμανάντ, αποδίδοντας σέξι αλλά και κομψές εμφανίσεις!

Απ’ ότι καταλαβαίνεις λοιπόν, η περμανάντ κάνει comeback! Και για εσένα που το έχεις ήδη πάρει χαμπάρι και σκέφτεσαι να κάνεις μία, πριν κλείσεις το ραντεβού στο κομμωτήριο, πρόσεξε τα εξής:

Τα μαλλιά σου πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση

Αν δεν είναι υγιή τα μαλλιά σου, μετά απ’ αυτή την τεχνική δεν θα σου μείνει…. τρίχα για τρίχα! Άσε που δεν θα πετύχει και η περμανάντ. Αν δεν είσαι σε καλή κατάσταση τα μαλλιά σου λοιπόν, ανέβαλε το ραντεβού και κλείσε το όταν τα μαλλιά σου θα είναι έτοιμα!

Η περμανάντ είναι σοβαρή δέσμευση

Πριν κάνεις περμανάντ σκέψου μακροπρόθεσμα τα αποτελέσματα που θα έχεις. Αφού την κάνεις δεν μπορείς να την… ξε-κάνεις! Σκέψου το λοιπόν, πολύ καλά πριν πας να κάνεις αυτή την αλλαγή.

Η περμανάντ μπορεί να «ξυπνήσει» τα μαλλιά σου

Μία περμανάντ δεν είναι ένα απλό χτένισμα που θα σου κάνουν στο κομμωτήριο. Είναι μια «βαριά» τεχνική η οποία χρησιμοποιεί χημικά συστατικά με σκοπό να κάνει τα μαλλιά σου να έχουν αυτό το αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει ότι τα μαλλιά σου θα ταλαιπωρηθούν! Αν δεν θέλεις να περάσεις όλο αυτό, τότε απλά μείνε στα εργαλεία για μπούκλες!

Κεντρική φωτό: Instagram @blessedwithkurls

Τέλειες μπούκλες χωρίς κομμωτήριο

Πόσο μου αρέσει να ανακαλύπτω τους πιο… περίεργους τρόπους για να φτιάξουμε τα μαλλιά ή το μακιγιάζ μας! Δεν ξέρω γιατί, αλλά υπάρχει μια "παιδικότητα" σε αυτά τα hacks που -κατά καιρούς- σου παρουσιάζω μέσα από την στήλη της ομορφιάς, που πραγματικά μετατρέπει ακόμα και την πιο βαρετή διαδικασία, στην πιο διασκεδαστική! Να, σαν αυτό το hack για σούπερ σγουρά μαλλιά.

Μέχρι τώρα, όταν ήθελες πολύ σγουρά μαλλιά, συνήθως την… έβγαζες μια μέρα ολόκληρη στο κομμωτήριο. Αλλά με τον παρακάτω τρόπο που ανακάλυψα από την συγκεκριμένη beauty blogger, μπορείς να τα αποκτήσεις... από την άνεση του καναπέ σου!

 

Η ίδια χρησιμοποιεί μολύβια, τα οποία τυλίγει γύρω από τα μαλλιά της, για να αποκτήσει ελαστικές μπούκλες. Συγκεκριμένα, σε νωπά μαλλιά, αφού εφαρμόσει λάδι και αφρό, τούφα-τούφα τυλίγει τα μαλλιά της με μολύβια, τα οποία στερεώνει με τσιμπιδάκια. Έπειτα τα στεγνώνει με σεσουάρ μαλλιών (χρησιμοποιώντας την φυσούνα) και αφαιρεί τα μολύβια. Et voila!

Δες εδώ το βίντεο!

Ιστορία της περμανάντ

Ιστορικά, οι καυκάσιες γυναίκες επιθυμούσαν να έχουν κυματιστά ή σγουρά μαλλιά γιατί φαίνοναν πιο ελκυστικές από ότι με ίσια μαλλιά. Οι προσπάθειες για κατσάρωμα με βρέξιμο και τύλιγμα ή δεσίματος με χαρτί παρήγαγαν μόνο επιφανειακά αποτελέσματα.

Ο πρώτος άνθρωπος που δημιούργησε μια πρακτική θερμική μέθοδο ήταν ο Marcel Grateau το 1872. Επινόησε ένα ζευγάρι ειδικών λαβίδων. Μία από τις λαβίδες είχε κυκλική διατομή και η άλλη κοίλη, ούτως ώστε να τοποθετούνται η μία μέσα στην άλλη, όταν οι λαβές έκλειναν. Οι λαβίδες γενικά θερμαίνονταν πάνω από φλόγα αερίου ή οινοπνεύματος και η κατάλληλη θερμοκρασία θεωρούνταν αυτή στην οποία χαρτί εφημερίδας άλλαζε χρώμα ελαφρώς προς το σκούρο. Ο κυματισμός ήταν ασφαλής εάν λαμβάνονταν μέριμνα ώστε να διατηρηθεί μακριά η τσιμπίδα από το τριχωτό της κεφαλής. Η διαδικασία ήταν να χτενίζονται οι τούφες της τρίχας προς το χειριστή της λαβίδας κουνώντας αργά την χτένα με το ένα χέρι έτσι ώστε τα μαλλια να είναι κάπως τεντωμένα, ενώ με το άλλο χέρι γινόταν η εφαρμογή των λαβίδων στα μαλλιά διαδοχικά προς τις τούφες. Κάθε φορά που οι λαβίδες εφαρμόζονταν, μετακινούνταν λίγο προς την κατεύθυνση της τούφας, και έτσι δημιουργούνταν ένα συνεχές ή δύο διαστάσεων κύμα. Η κίνηση του καρπού με επιδεξιότητα μπορούσε να παράγει μικρές διαφοροποιήσεις στο σχηματισμό του κύματος. Έτσι, ο τρόπος του Marcel δημιουργεί ένα δισδιάστατο κύμα, μόνο μέσα από τη θέρμανση των μαλλιών και όχι με χημικά μέσα. Λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που χρησιμοποιείται, η διαδικασία υποβαθμίζει την ποιότητα των μαλλιών. Ωστόσο, παρά τα μειονεκτήματά του, οι κυματισμοί Marcel υπάρχουν μέχρι και σήμερα, όπου χρειάζεται εξοικονόμηση χρόνου και κόστους.

Μέχρι την έναρξη του εικοστού αιώνα, τα μαλλιά των γυναικών δεν κόβονταν, αλλά η ανάγκη για αυτοπροσδιορισμό αυξήθηκε μεταξύ των γυναικών και είχε ως αποτέλεσμα να κοντύνουν τα μαλλιά τόσο ώστε να μην ξεπερνούν το κάτω άκρο του λαιμού. Αυτό δεν ήταν μόνο μια πολιτική χειρονομία, αλλά μια πρακτική, καθώς οι γυναίκες άρχισαν να αναλαμβάνουν την εργασία των ανδρών, λόγω της μεγάλης έλλειψης εργατικού δυναμικού κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Ταυτόχρονα, η ηλεκτρική ενέργεια, η οποία σε πρώτη φάση υπήρχε κυρίως για το φωτισμό και τη βιομηχανική χρήση, άρχισε να χρησιμοποιείται για τη θέρμανση και την εφαρμογή της σε ηλεκτρικούς κινητήρες των μικρών επιχειρήσεων και σε οικιακό επίπεδο. Καθώς τα κοντά μαλλιά βελτιώνονταν σε εμφάνιση με την περμανάντ πολύ περισσότερο από ότι τα μακριά μαλλιά, ήταν μόνο θέμα χρόνου να κάνει την εμφάνισή της μια βελτιωμένη μορφή περμανάντ. (πηγή ιστορίας της περμανάντ: wikipedia)

 

SELECTIONS

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

BEAUTY TIPS

Η ρουτίνα ομορφιάς της Jennifer Garner, που είχε γενέθλια στις 17 Απριλίου

Στα 52 της η Jennifer Garner έχει επιλέξει μια γρήγορη κι απλή ρουτίνα περιποίησης

BEAUTY TIPS

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά λάμψης της Anya Taylor-Joy

Η Anya Taylor-Joy είχε γενέθλια στις 16 Απριλίου και εμείς γιορτάζουμε τα tips ομορφιάς της

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

6 fluid αντιηλιακά για εσένα που δεν αντέχεις τη λιπαρότητα στην επιδερμίδα σου

Με τα προϊόντα που υπάρχουν πλέον στην αγορά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να παραλείψεις την πιο σημαντική ασπίδα για το δέρμα σου

ΤΑΞΙΔΙ

4 ευρωπαϊκά ξενοδοχεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα που δεν πρέπει να χάσετε

Τίποτα δεν ξεκουράζει τον νου και δεν διευρύνει το ανθρώπινο πνεύμα όσο τα ταξίδια.

ΣΠΙΤΙ

5 στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα στον χώρο σου ακόμα κι αν διαθέτεις μικρό budget

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να ανανεώσεις την αίσθηση που σου προκαλεί το σπίτι σου κάθε φορά που επιστρέφεις σε αυτό