Skip to main content

BEAUTY TIPS

Tι κάνεις λάθος με το μακιγιάζ σου;

Αν δείχνεις έτσι, κάτι δεν πάει καλά…


Κέλλυ Νόβακ

“The Power of Makeup”. Το έχει πει και η NikkieTutorials. Και ισχύει απόλυτα αυτό. Έχει τρομερή «δύναμη» το μακιγιάζ. Και το ζήτημα δεν αφορά μόνο την ματαιοδοξία μας. Το μακιγιάζ σε μια γυναίκα ή έναν άνδρα, καλύπτει πολλές περισσότερες ανάγκες από το να μας κάνει απλά να δείχνουμε πιο όμορφοι. Καλύπτει σημάδια τα οποία έχουν κάποια ιστορία πίσω τους και ίσως να θέλουμε να τα ξεχάσουμε, έστω και για λίγες ώρες. Καλύπτει… λάθη που μπορεί να έχουμε κάνει το βράδυ πριν. Καλύπτει τις ανασφάλειές μας και μας γεμίζει με αυτοπεποίθηση.

Είναι σημαντικό λοιπόν, κάθε φορά που εφαρμόζουμε το μακιγιάζ, για οποιονδήποτε λόγο κι αν το κάνουμε αυτό, να το εφαρμόζουμε άψογα.

Μπορεί να υπάρχει το YouTube τα τελευταία χρόνια, ένα εργαλείο το οποίο μας βοηθάει πολύ σε ζητήματα σαν αυτά (του πώς να εφαρμόζουμε το μακιγιάζ μας), παρόλα αυτά είναι ακόμη κάποια πράγματα που για πολύ κόσμο, δεν είναι ξεκάθαρα. Και είναι εύκολο να συμβεί αυτό, με την τόση πληροφόρηση που υπάρχει «εκεί έξω».

Σε αυτά λοιπόν, που μπορώ, από την δική μου προσωπική εμπειρία, να σε βοηθήσω, στα παρουσιάζω παρακάτω. Αυτά είναι μερικά από τα πιο κοινά λάθη στο μακιγιάζ που είτε έχω κάνει εγώ η ίδια, είτε βλέπω άλλες γυναίκες να κάνουν.

#1. Δεν παίρνεις την περιποίηση της επιδερμίδας σου στα σοβαρά

Πολλοί πιστεύουν ότι από την στιγμή που θα καλύψουν τα σημάδια κούρασης κτλ. με το foundation ή το concealer ότι τα προβλήματά τους θα λυθούν δια μαγείας. Η ενυδάτωση και περιποίηση της επιδερμίδας μας είναι το Α και το Ω και θα είναι πάντα. Μία υγιής επιδερμίδα θα δείχνει πάντα όμορφη, ό,τι μακιγιάζ κι αν κάνεις.

#2. Το παρακάνεις με τα προϊόντα ομορφιάς

Το βλέπω συχνά αυτό, ειδικά σε γυναίκες που δεν το χρειάζεται η επιδερμίδα τους. Βάζουν πολύ περισσότερο foundation απ’ ότι χρειάζεται. Ή κάνουν πολύ έντονο countouring ενώ δεν χρειάζεται. Βάφουν πολύ έντονα τα φρύδια τους κτλ. Προσπάθησε να διατρήσεις το μακιγιάζ σου, όσο πιο «ταιριαστό» γίνεται στα φυσικά σου χαρακτηριστικά.

#3. Δεν καθαρίζεις τα πινέλα του μακιγιάζ

Αυτή η συνήθεια είναι σαν να προσκαλείς τα βακτήρια στην επιδερμίδα σου. Είναι απαραίτητο να πλένεις τα πινέλα του μακιγιάζ σου, ανά 15 ημέρες, σιγουρεύοντας ότι τα υπολείμματα των προϊόντων που μένουν στα πινέλα δεν μεταφέρονται στο δέρμα σου και δεν σου «χαλάνε» το αποτέλεσμα του look σου.

#4. Βάζεις highlighter στις ατέλειες

Λατρεύουμε το highlighter! Είναι το τέλειο προϊόν για να προσφέρουμε λάμψη και…. εντυπωσιασμό στα μακιγιάζ μας! Παρόλα αυτά, όταν το εφαρμόζεις στις ατέλειες, όπως σε σπυράκια, πάνω σε γραμμές έκφρασης, ρυτίδες κτλ. τονίζεις αρνητικά τα σημεία αυτά, κάνοντάς τα ακόμη πιο έντονα και ευδιάκριτα.

#5. Χρησιμοποιείς τις λάθος αποχρώσεις

Είτε αφορά το foundation ή το concealer ή το bronzer, countour κ.ο.κ., όταν φοράς λάθος απόχρωση από την τονικότητα της επιδερμίδας σου, όχι μόνο το αποτέλεσμα δεν θα είναι ωραίο, αλλά θα δείχνει και τελείως αφύσικο πάνω σου.

Φωτό: Instagram @ k.langdale

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

6 λόγοι για να ενσωματώσεις ένα essence στη ρουτίνα του skincare σου

Κι όμως, αλλάζει τα πάντα στον τρόπο που φρόντιζες την επιδερμίδα σου

BEAUTY TIPS

Πώς να βελτιώσετε την ανοχή σας για ορούς βιταμίνης C

Πώς να αποφύγετε τους ερεθισμούς, ειδικά αν έχετε ευαίσθητο δέρμα

BEAUTY TIPS

6 λόγοι για να αλλάξεις την ενυδατική σου κρέμα τώρα που μπήκε η άνοιξη

Γιατί μια μικρή αλλαγή στα προϊόντα που χρησιμοποιείς στη ρουτίνα του skincare σου είναι απαραίτητη όταν αλλάζει η εποχή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 17 Απριλίου

Βγάλτε τελείως από τη ζωή σας ό,τι σας φαίνεται άχρηστο και σας κουράζει

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;