Skip to main content

BEAUTY TIPS

Πώς να γίνεις master στο contouring

Contouring: 3 πράγματα που πρέπει να αποφεύγεις για τέλεια αποτελέσματα.


Κέλλυ Νόβακ

Έχεις διαβάσει. Έχεις δει πολλά (πολλά όμως) tutorials. Έχεις δει φωτογραφίες, τεχνικές τα πάντα! Παρόλα αυτά, όταν πας να δοκιμάσεις να κάνεις contour στο πρόσωπό σου, κάτι δεν πάει καλά.

Πώς γίνεται να το κάνουν οι vloggers να δείχνει τόσο εύκολο και για εσένα να είναι δύσκολο; Το σκέφτεσαι συχνά αυτό και σε καταλαβαίνω απόλυτα!

Ναι, η τεχνική αυτή, θέλει εξάσκηση, παρόλα αυτά, είναι τόσο εύκολη όσο το κάνουν να φαίνεται οι YouTubers. Υπάρχουν 3 πράγματα που πρέπει να αποφεύγεις και που είναι συχνά ο λόγος που δεν έχεις το τέλειο αποτέλεσμα.

Τα 3 αυτά πράγματα στα αναφέρω παρακάτω. Αποφεύγοντάς τα, ο… δρόμος για το άψογο contouring είναι πολύ κοντά!

Tip #1: Δεν προσέχεις την φόρμουλα

Είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιείς την λάθος φόρμουλα contour. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να εφαρμόσεις την τεχνική αυτή: Με προϊόντα είτε σε κρεμώδη μορφή, είτε σε πούδρα. Εάν δεν έχεις και τις καλύτερες δεξιότητες στο μακιγιάζ, τότε προτίμησε να κάνεις contouring με πούδρα όπου η εφαρμογή της είναι πιο εύκολη. Βρες λοιπόν ένα kit που να περιλαμβάνει τις δύο αποχρώσεις που χρειάζονται για να κάνεις το contouring και ξεκίνα βάφοντας με λίγη ποσότητα από το προϊόν. Εάν νιώθεις ότι χρειάζεσαι ένα πιο δραματικό αποτέλεσμα, πρόσθεσε και άλλο προϊόν. Ό,τι κάνεις, κάν’το σταδιακά έτσι ώστε να έχεις το πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Tip #2: Δεν απλώνεις καλά το προϊόν

Blend, blend, blend! Εντάξει έβαλες το μακιγιάζ στο πρόσωπο, αλλά το άπλωσες καλά; Εννέα στις δέκα περιπτώσεις γυναικών χάνουν το… παιχνίδι επειδή δεν απλώνουν καλά το προϊόν. Άμα βλέπεις ακόμα τις γραμμές που σχεδίασες, τότε δεν έχεις κάνει σωστό contouring. Συνέχισε να απλώνεις!

Tip #3: Το λάθος εργαλείο

Το να βρεις ένα εργαλείο που να σε βολεύει στην εφαρμογή του contour, είναι το Α και το Ω. Εάν χρησιμοποιείς πούδρα τότε χρειάζεσαι ένα λοξό πινέλο που θα απλώσει σωστά το προϊόν στα μάγουλα και τις γωνίες του προσώπου και που θα αποδώσει ένα φυσικό αποτέλεσμα. Εάν χρησιμοποιείς μια κρεμώδη φόρμουλα τότε χρειάζεται να επενδύσεις σε ένα beauty blender.

Κεντρική φωτό: instagram @ anna.pomade

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

Προτεινόμενα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ

DO IT YOURSELF

Pastels for spring: 7 παστέλ βερνίκια νυχιών για το μανικιούρ της άνοιξης

Χρώματα που θυμίζουν σορμπέ, για τα μανικιούρ που θα δοκιμάσουμε την περίοδο που η φύση ανθίζει