4 τροφές που προκαλούν φλεγμονές - AllYou.gr

Search

4 τροφές που προκαλούν φλεγμονές

Τι να αποφεύγεις αν είσαι επιρρεπής στην ακμή.

11 Σεπτεμβρίου 2018
Συντάκτης : Ρόμυ Μελάνι

Αν κοιτάξεις τα κοινά χαρακτηριστικά κάποιων ασθενειών, από τον διαβήτη μέχρι και τα προβλήματα της καρδιάς, όλα έχουν τον ίδιο «εχθρό»: προκαλούν φλεγμονές.

Και είναι γνωστό μέχρι τώρα από τους ειδικούς, ότι οι φλεγμονές παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιδερμίδα μας, ειδικά αν είμαστε επιρρεπείς στην ακμή αλλά και στην πρόωρη γήρανση.

Γι’ αυτό και πολλοί δερματολόγοι προτείνουν συχνά στους/στις πελάτες τους, που δεν θέλουν μια επιδερμίδα με ρυτίδες ή με ακμή, ν’ αποφεύγουν τροφές που προκαλούν φλεγμονές.

Ποιες είναι οι top στην λίστα τους;

Λάδια

Λάδια όπως από το καλαμποκέλαιο, το ηλιέλαιο ή το λάδι σόγιας επειδή είναι αρκετά επεξεργασμένα, περιλαμβάνουν οξέα που προκαλούν δερματικές ενοχλήσεις. Προτίμησε το ελαιόλαδο ή το έλαιο καρύδας.

Γαλακτοκομικά προϊόντα

Είναι γνωστό ότι τα γαλακτοκομικά προκαλούν δερματικές ενοχλήσεις και όχι μόνο! Τροφές σαν αυτές μπορεί να προκαλέσουν και συμπτώματα όπως πονοκέφαλο, πρήξιμο, συναχωμένη μύτη κτλ.! Το μόνο ζήτημα με τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι ότι μπορεί να μην προκαλέσουν ακμή σε όλους τους ανθρώπους. Επιβεβαίωσε πρώτα λοιπόν, αν ενοχλούν το δέρμα σου και τότε κατέφυγε σε εναλλακτικές, όπως το γάλα αμυγδάλου ή το γάλα καρύδας κτλ.

Σόγια

Ενώ, τα προϊόντα της σόγιας είναι καλή εναλλακτική για το κρέας, τα προϊόντα σόγιας έχουν την τάση να είναι υπερβολικά επεξεργασμένα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μεταφέρονται τοξίνες στον οργανισμό –άρα και το δέρμα σου-, οι οποίες καταστρέφουν τα κύτταρα και προκαλούν φλεγμονές.

Γλουτένη

Η γλουτένη επηρεάζει αρκετά, ειδικά τα ευαίσθητα προς την ακμή, δέρματα με αποτέλεσμα να προκαλεί δερματικές ενοχλήσεις, σπυράκια, πρήξιμο κτλ. Τα καλά νέα είναι ότι στην αγορά, υπάρχουν πολλά προϊόντα χωρίς γλουτένη, χωρίς να χρειαστεί να θυσιάσεις τις αγαπημένες σου γεύσεις.

Φωτό: Heather Schwartz / UnsplashΑκολούθησε το allyou στο Instagram!