Skip to main content

BEAUTY TIPS

Kάνε την ρουτίνα του ντους σου πιο «πράσινη»

Βοηθάμε τον πλανήτη, αποκτώντας οικολογική συνείδηση!


Κέλλυ Νόβακ

Άσχετα με τις οπισθοδρομικές απόψεις του Donald Trump, το κλίμα του πλανήτη αλλάζει. Απόδειξη ήταν το φετινό καλοκαίρι στην χώρα μας, όπου όλο τον Ιούνιο έβρεχε καταρρακτωδώς, κάνοντας μας να πιστεύουμε ότι το κλίμα της χώρα μας έχει γίνει τροπικό!

Πολλές είναι οι φορές λοιπόν, που σκέφτομαι ότι θα ήθελα να έχω μεγαλύτερη οικολογική συνείδηση και να κάνω την καθημερινότητα μου πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Νιώθω όμως ότι χρειάζεται να ξοδέψω ένα σωρό χρήματα, μέχρι και να θυσιάσω πολλά από τα αγαπημένα μου προϊόντα ή να αλλάξω αρκετά τις συνήθειες μου, για να το πετύχω αυτό. Μπορώ πια με βεβαιότητα να σου πω, ότι έκανα λάθος.

Το έψαξα λίγο –τελικά χρειάζεται μόλις λίγο ψάξιμο- και βρήκα λύσεις. Βρήκα εύκολους τρόπους (πραγματικά εύκολους) που δεν θα στοιχίσουν, ούτε στην καθημερινότητα, ούτε στο πορτοφόλι μας.

Θα δεις και εσύ ότι τελικά, είναι εύκολο να συνεισφέρουμε με τον τρόπο μας, ώστε να γίνει η καθημερινότητά μας πιο πράσινη και να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε την καθημερινότητά μας πιο eco-friendly!

Ανακύκλωση

Ξαναχρησιμοποίησε τα μπουκάλια του σαμπουάν, conditioner κτλ. Είτε ξαναγεμίζοντάς τα με το ίδιο προϊόν, είτε βάζοντας σε αυτά άλλα προϊόντα. Θα κάνεις ουσιαστικά μια μίνι «ανακύκλωση» σε πλαστικά μπουκάλια!

Έλεγξε το νερό που σπαταλάς

Αντικατέστησε το τηλέφωνο του ντους, με ένα με μικρότερη ροή. Οκέι, μπορεί να σου παίρνει το ντους σου 5-10 λεπτά παραπάνω απ’ ότι πριν, αλλά έτσι θα σπαταλάς λιγότερο νερό –κάτι που θα «φανεί» και στον λογαριασμό της ΔΕΗ!

Πες «ναι» στα φυσικά προϊόντα

Προτίμησε φυσικά ή βιολογικά προϊόντα ομορφιάς. Υπάρχουν diy μάσκες προσώπου που μπορείς να κάνεις με φυσικά υλικά, natural έλαια ομορφιάς για ενυδάτωση και γενικά πολλά βιολογικά και πιο «πράσινα» brands, που προσφέρουν τα ίδια αποτελέσματα στα θέματα της ομορφιάς.

Air dry

Άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά. Έτσι, και λιγότερο ρεύμα θα χρησιμοποιείς και τα μαλλιά σου δεν θα ταλαιπωρείς το ίδιο!

Φωτό: bruce mars / Unsplash

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Η Zendaya καλωσόρισε την άνοιξη με μια υπέροχη ξανθιά απόχρωση

 Και είναι εξίσου πανέμορφη και απροσδόκητη με το νέο penny blonde look της

BEAUTY TIPS

Μέσα στην τσάντα ομορφιάς της Keira Knightley

Η Keira Knightley έχει γενέθλια και εμείς γιορτάζουμε τα μυστικά ομορφιάς της  

BEAUTY TIPS

3 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στην περιποίηση της επιδερμίδας σου

Πώς να αποκτήσεις ανοιξιάτικο, πιο λαμπερό και πιο σφριγηλό δέρμα

Προτεινόμενα

ΤΑΞΙΔΙ

Στον παράδεισο που μπορεί να φιλοξενήσει την 3η σεζόν του The White Lotus

Αν φιλοξενήσει εσάς πάντως, σίγουρα θα περάσετε ονειρικά

CELEBS

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Το μήνυμα στην Μαρία Καβογιάννη πριν την πρεμιέρα του Maestro

Θέλει να δουν μαζί την πρεμιέρα του 2ου κύκλου της σειράς